Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 5947 visningar

Ont i foten

Samuel L
1994 • M
#1
26 maj 2014 - 14:43 (Redigerad 26 maj 2014 - 15:11)
Gilla
Skrev häromdagen om mina planer på att börja springa ( http://www.jogg.se/Forum/Trad.aspx?subid=39459 ), något som gick bra men nu får ta en paus. Tror att jag lyckats med att överanstränga min högra fot på något vis, min vänstra känns som vanligt, bra med andra ord. Har känt av högerfoten lite sedan lördagen då jag sprang senast, men igår söndag tog jag en lugnare promenad men det gick verkligen åt skogen. Det var då det började göra ont och blev jobbigt att gå normalt, förvärrade förmodligen problemet.

Tänkte visa några bilder, på var ungefär jag känner smärtan. Det är inte mina fötter så det går inte att se på något sätt varför mina fötter gör ont.

Här gjorde det ont igår när jag promenerade och några timmar efteråt. http://ladda-upp.se/files/2014/b103291.jpg

Här gör det ont idag, dessutom känns det lite svullet. http://ladda-upp.se/files/2014/b103292.jpg

Vad tror ni, är det vila som gäller eller skulle man kunna tänka sig att linement eller något liknande passar? Än i vilket fall så blev man less med detta, trodde att jag lyssnade på kroppen men tydligen inte.




Matilda Karlsson
1989 • Sjuhult
#2
26 maj 2014 kl 15:26
Gilla
Är det på ovansidan av foten du har ont? Har du bra skor? Du har inte spänt åt dem för hårt eller nått, eller haft strumpor som suttit konstigt?
Samuel L
1994 • M
#3
26 maj 2014 kl 15:44 Redigerad 26 maj 2014 kl 16:00
Gilla
Ja, på ovansidan. :)

Det om skorna har jag funderat på en del. Nästa gång jag springer så ska jag lätta lite på skosnörena. Känner inte av något att man haft de för hårt spända men har alltid kört med ganska hårt spända skor, så det kan såklart vara en anledning.

Läste denna tråd nu: http://www.jogg.se/Forum/Trad.aspx?subid=3289
Skulle kunna tänka mig att det handlar om en överbelastad sena, då det svullnade upp efter vila. Det låter ganska troligt. Jag hoppas innerligt på att det ska kännas bra inom en vecka, då kommer jag skippa intervallerna och istället bara köra på långsammare jogg, för att vänja kroppen lite.
Matilda Karlsson
1989 • Sjuhult
#4
27 maj 2014 kl 10:32
Gilla
Ja det är viktigt att vara försiktig i början. Hoppas att det hjälper att vila lite!
Samuel L
1994 • M
#5
27 maj 2014 kl 13:46 Redigerad 27 maj 2014 kl 14:02
Gilla
Sen angående frågan om jag har bra skor, de har fungerat finfint att gå med men vet såklart inte om de egentligen är bra att springa med. Det är ett bar Asics och fungerade fint att springa med de två första gångerna, även tredje. Men promenaden dagen efter då smäran kom gjorde att man börjar undra om skorna egentligen passar. Tyvärr har jag ingen butik i närheten likt Löplabbet där man kollar in fötterna och vilka skor som passar mig.

Vi får se, om jag inte har någon smärta i foten på torsdagen så kommer jag gå lite med gräsklipparen. Om något känns knasigt i foten då så slutar jag direkt, annars fortsätter jag. Om allt fungerar som det ska på torsdagen så tar jag mig en längre gåtur på fredagen, och om allt fungerar bra då så tar jag en kort och lugn joggtur (en kvart kanske) på lördagen.

Fast först och främst så är det såklart inte ens säkert att det blir bra denna vecka. Ska inte riskera något i onödan om foten inte känns bra på torsdagen. Men med tanke på att det idag känns bättre så är det hoppfullt! :-)

---
Igår så knakade min fot ganska mycket när man rörde sig, men inte idag. Har ni någon uppfattning om vad det skulle kunna bero på? Funderar på om det handlar om "Peritendinitis crepitans, Senknarr". Dock osäker på om det brukar ske där jag har ont.
http://www.praktiskmedicin.se/sjukdomar/peritendinitis-crepitans-senknarr-2/
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.