Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 6443 visningar

Stickningar i vader och underben - träningsvärk?

Roger
1974 • Eskilstuna
#1
27 maj 2014 - 16:49
Gilla
Hej,
Har tränat löpning kontinuerligt i ca 3 veckor nu. Va inte helt otränad innan. Har alltid tränat något, men aldrig tränat löpning såhär. Springer nästan uteslutande på asfalt. Har inte sprungit nämnvärt mycket. Men jag har börjat få känningar i vaderna och framsida underben (benhinnor?).
Har precis avslutat en ganska lätt 4,5 km runda och känner nu stickningar i benen. Bara vader och lite på framsidorna. Under löpningen känns det som att vadmusklerna inte helt orkar min vikt. Känns i bland svajigt på steget. Svårt att förklara. Blev värre efter 10 km i Söndags.

Jag bör vila mig några dagar va? Eller är det bara typ träningsvärk??
Ingrid Bergh
1956 • Pixbo
#2
31 maj 2014 kl 10:18
Gilla
Låter som om vila från löpningen är en bra idé - när jag tittar i din dagbok - ser det också ut som om du springer ganska fort - finns ett uttryck som säger "det är inte längden som dödar utan farten". Farten gör att belastningen ökar - bl.a. i fotisättningen.

Du nämner att "Under löpningen känns det som att vadmusklerna inte helt orkar min vikt" - kanske benen helt enkelt inte "pallar". Cykling är ett bra alternativ som "avlastar" benen.
Roger
1974 • Eskilstuna
#3
31 maj 2014 kl 17:46
Gilla
Tack för svar. Så svårt att vila när man kommit igång. Ömmande vadmuskler men myror i benen, ingen bra kombo. :-D Blir vila iaf några dgr. Kanske ett lugnt 5km pass i skogen utan asfalt.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.