Löpning Tävlingar & Motionslopp / New York City Marathon 9 inlägg 3658 visningar

New York 2014 Tips!!!

Gällivare
#1
25 juni 2014 - 12:54
Gilla
Hej!
Har någon lite tips å råd att dela med sig inför maran i nov?
Hur varmt är det i NYC i nov?
Vilken sportdryck serveras längst banan? osv osv :-)
1981 • Sundsvall
#2
25 juni 2014 kl 14:04
Gilla
Ifjol var det t-shirt väder och riktig varmt dagarna innan loppet, natten mot söndagen blev det dock snorkallt. Man behöver vara ute på staten island ett par timmar innan start så det behövs rejält med kläder för att hålla sig varm. Låg och sov på en gräsmatta ett par timmar innan och frös fruktansvärt.
1964 • Tullinge
#3
25 juni 2014 kl 14:15
Gilla
En gammal alpin skidoverall är perfekt. Den slänger man innan startskottet.
1973 • Sävedalen
#4
25 juni 2014 kl 14:26
Gilla
Varma kläder innan start , sen kastar du av dig efter hand. Sprang i korta tights o T-shirt . Hade vindjackan o vantar på till efter första bron sedan åkte dom med. Ta med dricka o ätbart typ bar, yoghurt eller liknande på morgon också. Jag startade sent, lång väntan.
När startskottet går så bara njut......
Se till att vara i din wave i tid också. Drack inte sportdrycken eftersom min mage inte tål det, men det är vätska var annan kilometer tror jag. Det va väldigt många i allafall .
Har du mobilen med så fota gärna lite, kul efteråt.
Hade med dextro o nötkräm i magväskan. Relativt friskt väder så man behöver inte tok dricka.
Se till att ha T-shirt med ditt namn på och ev svenska flaggan. Det blir så mycket roligare då. Du känner dig som en moviestar ;-)
Marie Larsson
1968 • Mellbystrand
#5
25 juni 2014 kl 22:23
Gilla
Ja, ha rejält med kläder på, mössa, vantar, vinterkläder! förra året var det bara några plusgrader och fuktigt, tror det regnade lite också. Det var tre timmars väntan på starten för mig, fanns tält att sitta i men blött på marken. Kolla så du får frukost på hotellet så tidigt på morgonen, vi fick inte och det de bjöd på ute på startområdet var inte så bra, Kaffe, te, kommer inte ihåg vad som fanns att äta. Lycka till med loppet! Det var en fantastisk upplevelse!!
Richard André
1969 • Torslanda
#6
26 juni 2014 kl 11:23
Gilla
2011 var det frost när vi kom till starten strax före sju, men drygt 10° (och sol från en klar himmel) när vi sprang.
När man kommer in på Manhattan en bit står det (då iaf) folk och delar ut små träpinnar med någonting på. Det är INTE glass, utan vaselin!
Tipset om att ha ditt namn på bröstet är bra, de underbara åskådarna utmed hela sträckan älskar att ha något att gå igång på. Höjer du dessutom armarna och manar på dem lite extra nästan bärs du fram av allt jubel.
Lycka till och hoppas du får ett roligt lopp!
1981 • Sundsvall
#7
27 juni 2014 kl 19:53
Gilla
Ett tips är att inte lämna in nån väska i starten, ta istället överdragskläder som du kan slänga innan; du slipper en ganska lång promenad för att hämta ut väskan i Central Park och får en varm å skön fleece poncho direkt efter målgång (dock ej om man lämnat in väska)
Michael Lindborg
1964 • Saltsjö-Duvnäs
#8
28 juni 2014 kl 08:50
Gilla
Tog bussen till start, gick snabbt och smidigt, nästan för snabbt. Det blev en lång, kall väntan på start. Nästa gång satsar jag på färjan, blir nog en roligare upplevelse. Köpte en sådan där räddningsfilt av metallfolie på en campingaffär, det är mitt bästa tips. Den och mycket kläder gjorde väntan på kall, våt mark uthärdlig. Tröja med namn och flagga är också ett kanontips, liksom att vara ute i mycket god tid om du vill ha din medalj graverad dagen efter, kön var lååång! Om du har familj/barn med är 5k Race to the finish line dagen innan ett roligt sätt för dem att få känna på hur det är att springa på New Yorks gator, mina hade jättekul! Sista tipset: jaga inte tid utan passa på och njut och ta in alla intryck, fotografera och snacka med dina medlöpare - det blir inte häftigare än så här!
Michael Lindborg
1964 • Saltsjö-Duvnäs
#9
28 juni 2014 kl 08:57
Gilla
En sak till: efter målgång tog det ca 45 min att komma ut ur Central Park, och då hade jag ändå valt Fast exit, dvs ingen väska. Bra att veta om du har sällskap som väntar.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.