Löpning Träning 2 inlägg 3512 visningar

Att träna mot bestämda tider

1967 • www.sapiens.se
#1
26 juni 2014 - 17:26
7 Gilla
Eftersom frågorna kommer upp med jämna mellanrum ville jag skriva några rader. För knappt 1½ år sen bloggade jag i ämnet här: http://maramackan.wordpress.com/2013/03/09/en-kortis-om-traningsprogram/

Det var mer riktat mot träningsprogram och hur omöjligt det är att följa ett program och få ett bestämt resultat. För det är det. Sätt 100 personer på "Maraton under tre timmar" och vi kommer att få 100 olika resultat. Nu vill jag skriva några ord om träning generellt.

Vi svarar olika på träning och vi har olika förutsättningar. Det är en av de saker vi faktiskt bestämt kan säga om träning. Vissa svarar fint på snabbhet och andra har det naturligt och tvärtom. En del orkar träna massor av mängd medan andra tappar geisten om dom kör på för mycket. Några kan ta ut sig till hundra procent och andra har en inbyggd spärr som slår till långt innan.

Vi är helt enkelt olika och det finns inga raka formler och regler om hur just du ska träna. Däremot kan du lära dig att förstå vad olika typer av träning ger, inte bara i teorin utan även för just dig. Det enda som krävs är att våga prova och att ha tålamod. Tålamodet att inte gå för snabbt fram och tålamodet att jobba i flera år för att nå målet. Jag hade en mycket god vän som jobbade år efter år för att komma ner under tre timmar på maran och när han väl hade gjort det så dök han ner under 2:50 också. Han hade tålamodet och han vågade spänna bågen!

Låt tiden visa vad du har för tider i kroppen och anpassa ambitionsnivån efter hur mycket tid du kan/vill lägga på träningen och hur intresserad du är av att pressa dig! Sen kan du sätta rimliga mål på kort och lång sikt.

Så, nu har jag fått skriva av mig!
Ingrid B
1970 • Hägersten
#2
26 juni 2014 kl 20:20
2 Gilla
Bra att du skrev av dig Marcus! Tänkvärda ord!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.