Löpning Rundor & Kartor 4 inlägg 3540 visningar

Åkersberga - Stockholm

#1
10 november 2014 - 21:49
Gilla
Hej!

Någon som vet hur man springer från Åkersberga till Roslagstull (stockholm), dvs vilken väg springer man? Har nämligen hört att ultralöparen Andreas Falk springer till Sthlm, men vet som sagt inte vilken väg man skall ta.

tack på förhand
Skogsflickan
1967 • Stockholm
#2
11 november 2014 kl 17:22
Gilla
Hej! Från Åkersberga station följer du järnvägen på södra sidan, via en liten gångbro över kanalen. Efter en liten kringelikrok är du framme vid Åkers Runö station. Spring över järnvägen och följ cykelvägen på andra sidan. Den förvandlas sen till en grusväg och det blir lite svårt att hitt rätt: det ligger några villor mellan vägen och järnvägen och du ska inte in på deras uppfarter :-) - när du har sprungit förbi en fårhage finns det en vägbom med pytteliten skylt ("mot Täljö och Rydbo" eller liknande). Följ den stigen/skogsvägen på norra sidan av järnvägen förbi Täljö station ända fram till Rydbo. I Rydbo, fortsätt förbi stationen och rakt fram på asfaltsvägen mot Arninge. Efter motorvägen, ta första vänster och sedan rakt fram - det kommer strax en cykelväg rakt fram. Följ den in i en tunnel och följ skyltarna mot Hägernäs. Du kommer till kolonilotter och sen Hägernäs station. Spring över spåret på plattformens vänstra ände och ta höger längs med järnvägen ( nu är du inne på TEC:s bana!). Nu blir jag plötsligt osäker på den exakta fortsättningen bland villagatorna... Hmmm... Jag får kolla på det. Nästa gång jag sitter vid en dator kan jag fixa en karta åt dig.

Mycket nöje, och se upp för vildsvinen!
Skogsflickan
1967 • Stockholm
#3
11 november 2014 kl 17:34
Gilla
Efter Hägernäs följer du järnvägen på cykelvägar och villagator ända till Djursholms Ösby. Ta Vendevägen, förbi Danderyds sjukhus, längs med motorvägen (ta högra sidan) hela vägen till Roslagstull.

Voilà, en flermilatur med både storskog och motorväg.
#4
16 november 2014 kl 11:05
Gilla
toppen, stort tack för ditt svar.
Ska testa denna väg under kommande vecka!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.