Löpning Skador & Rehab 7 inlägg 12891 visningar

Stel i hals och nackmuslerna

1990 • Hunnebostrand
#1
21 januari 2015 - 22:18
Gilla
Hej alla folk därute! Jag skall försöka beskriva det här ganska noga, jag har ett tag varit alltifrån ganska till väldigt stel (kan variera lite) i nacke och halsmusklerna. Orsaken till varför jag är stel i nacken är mindre väsentligt anser jag tror jag gjort några "skumma" hastiga rörelser och sen sitter man endel på plugget (främst i plugget). Nu till min fråga då, skall försöka beskriva den tydligt, när jag springer eller bara ibland allmänt känner jag en stor stelhetskänsla i vänster sida hals. Det känns extra jobbigt då jag belastar kroppen vid just exempelvis löpning, känslan kan beskrivas lätt till måttligt smärta i vänster sida halsen (vänster sett från högerhanden). Smärtan eller snarare stelheten kan beskrivas som en "band" som sträcks från "början" av halsen till slutet av som känns av lite när jag exempelvis djupandas, ibland känns det även lite som ett lock för öronen, någon som vet vad detta kan vara eller har något förslag?

1971 • Knäred
#2
21 januari 2015 kl 22:25
Gilla
Har haft precis samma problem, speciellt det med lock för öronen i samband med stel hals och nacke.
Mitt problem var att jag omedvetet drog upp axlarna i princip hela tiden.
Fick några övningar av sjukgymnasten som hjälpte bra.
Dessa är dock lite svåra att beskriva i text.
1990 • Hunnebostrand
#3
21 januari 2015 kl 22:32
Gilla
Tack underbart med snabb respons, vad tror du om värmekudde? Kan funka bra, funkar ju åtminstone för axlar halsmuskler vet jag inte.

1971 • Knäred
#4
21 januari 2015 kl 22:53
Gilla
Felet är som jag förstår det att man är lite för svag i övre ryggmusklerna som håller emot musklerna på framsidan av överkroppen.
Värmekudde hjälper nog bra men bara tillfälligt.
Jag skall försöka beskriva den övning som hjälpte mig bäst men du kanske borde kolla med en sjukgymnast ändå.
Ställ dig ca en halvmeter framför en slät vägg och sätt ena knät i väggen ( kvittar vilket knä) ta tag om din hals med båda händerna ( en hand på var sida halsen och tummarna neråt )
Du håller nu om halsen och har armarna ihop framför dig
Lägg armbågarna mot väggen och för sedan armbågarna och huvudet uppåt sakta så långt som det känns bra, stanna där några sekunder och sedan tillbaka. Lugnt och fint, inga hastig rörelser. Denna övning funkade bra för mig .
1973 • Åkersberga
#5
22 januari 2015 kl 19:47
Gilla
Det vara en begynnande förkylning, infektion eller inflammation.
Kan själv bli lite stel och få ont lite när o var även vid förkylning som inte brutit ut än.

Ang. örat prova med lite nässpray i näsan.
1990 • Hunnebostrand
#6
23 januari 2015 kl 08:37
Gilla
Tack bra tips, vet någon huruvida man skall ligga lågt med träningen och sånt när man är stel i halsmusklerna, hade lite ont i halsen imorse av andra skäl lite sjuk troligvis. En gång fick jag lite blodsmak i munnen i och tydligen var det lite blod märkte jag senare (spottet) när jag styrketränat vid stelhet i halsen. Körde väl lite lagom tungt.Har i princip aldrig återupprepats. ^^ Gott.
1973 • Åkersberga
#7
23 januari 2015 kl 13:28
Gilla
Det är nog bra att vila ett par dagar och se om det blir bättre.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.