Löpning Kläder, Skor & Prylar 12 inlägg 2515 visningar

Överföring till dator med RS800

Stefan Jensen
1972 • LIDINGÖ
#1
22 september 2008 - 23:54 (Redigerad 22 september 2008 - 23:56)
Gilla
Jag har precis införskaffat en RS800 och har stött på problem när det gäller överföring av träningsdata till datorn. Har förut kört med S625X tillsammans med ett Polar IR Interface utan problem.

Är det så att man måste använda ett Polar IrDa USB 2.0 för att kunna överföra från RS800 eller kan man använda ett gammalt IR interface? För övrigt så saknar min dator IR port så något tillbehör måste jag ha.
Johan I
1987 • Örebro
#2
23 september 2008 kl 00:31
Gilla
Gissar på att du köpt något begagnat eller import eller något då?
För med RS800 följer det med IrDa sen i januari i år om jag kommer ihåg rätt.
Fast det kanske bara är i sd eller G3 varianten, köpte du klockan löst eller med fotpod eller GPS (G3)?

Att använda det de rekommenderar är väl just rekommenderat, fungerar fint med den IrDa jag har iaf.
Men du kan ju testa att fråga Polars support som för övrigt är väldigt bra. Mejla till dem bara på sverige___at___polar.fi
Förmodligen får du bara svar att de inte kan garantera att det fungerar med annat än IrDa eftersom att det är rekommenderat men kan ju vara värt att fråga de som bör känna till om det fungerar eller ej.
Stefan Jensen
1972 • LIDINGÖ
#3
23 september 2008 kl 08:43
Gilla
Tack för det snabba svaret!

Säkerligen är den från början importerad på något sätt men jag köpte den på Stadium så det borde inte vara något problem. Självklart införskaffades SD-versionen, är man statistiknörd så är man.

Kollar man i bruksanvisningen står det inget om att ett Interface IrDa ska medfölja. De tar 600:- för denna enligt prislista så det blir väl till att hosta upp det.

Får nog pröva Polars support men fick iallafall sagt att jag numer äger en RS800, yey!
Johan I
1987 • Örebro
#4
23 september 2008 kl 15:16
Gilla
Okej, det låter konstigt. Tycker du borde höra med Stadium, för det skall faktiskt ingå IrDa. För gissar på att du fick betala fullpris, ca 4700 kr också?

Stadium kan ju ha haft klockor liggandes sen 2007 och då bara tagit ett sådant paket och gett dig. Men IrDa skall som sagt följa med från och med januari 2008. Står inget om detta i bruksanvisningen men det skall sitta som en klisterlapp på förpackningen att IrDa ingår.

Men du fick åtminstone med Polar ProTrainer 5 på cd? Men om du inte fick IrDa så fick du väl inte drivrutin cd:n till IrDa.

Så det du borde fråga Stadium om är både IrDa USB 2.0 och cd:n med drivrutiner för den.

Annars mycket bra köp! Är väldigt nöjd med min RS800sd =) Det enda direkt negativa som jag stör mig på är att varvknappen (den röda) kan "låsa sig" fysiskt så att man kan trycka och trycka men inget händer och man kanske förlora några sekunder på intervaller innan man lyckats trycka så att den registrerar. Polar supporten rekommenderar att man skickar in klockan till dem för att få det fixat, men får se hur jag skall göra.
Stefan Jensen
1972 • LIDINGÖ
#5
23 september 2008 kl 16:03
Gilla
Fullpris minus 20% (ibland är det bra att vara medlem), senaste programvaran medföljde dvs ProTrainer 5. Detta var en beställningsvara (ingen hyllvärmare alltså) och visst borde den kommit direkt från Polar? Ska kolla förpackningen och se om det står något på den. Om inte framgår där så blir det till att ringa Polar och höra efter vad som gäller.

Varvknappen låter ju som f-n till skillnad från den tidigare, får väl stänga av ljudet om jag inte vänjer mig. Den förra klockans knapp var så utsliten att det tog lite tid att få en varvtid registrerad pga tryckproblem.
Johan I
1987 • Örebro
#6
23 september 2008 kl 20:26
Gilla
Oki, jo butikerna jag varit i har inte haft RS800 klockan inne heller, dock var det en löpbutik som hade den direkt och där köpte jag den. Fick 10% rabatt p.g.a. lite "strul" från deras sida med fotpoden och att jag fick vänta en dag. Men priser tycker jag är ganska orelevant så länge det inte känns som att man blir helt blåst... det är ju trotsallt avancerad teknik och i princip "allt man behöver" samt att det är en engångskostnad så länge som klockan inte går sönder. Så spritt över den tid man använder den så är priset lågt om man jämför med annat, t.ex. kläder och dylikt.

Stadium, Intersport m.fl. är ju rikstäckande kedjor så de kan ju också beställa ifrån sina egna butiker med större utbud i vissa lägen, så är ju inte säkert att de beställde en ny direkt från Polar. Men som sagt, endast om de haft den liggandes sedan innan januari 2008 så är inte IrDa:n med.
Läser du t.ex. beskrivningen på klockan på Löplabbet står det t.ex. denna info.

Men som sagt, jag tycker du borde antingen kontakta Stadium eller Polar.

Jo, pipljudet var väl något jag också tänkte på i början att det var högt.. och visst i vissa lägen upplevs det rätt högt men man vänjer sig och när man springer så tänker man inte så mycket på att det låter så pass högt. Men hade ju säkert räckt att ha en något lägre volym, är ju inte någon väckarklocka man behöver när man springer direkt.
Sitter man och testar klockan lite och trycker så upplevs det ju även som att det låter lite högre, så testa att springa med t.ex. AutoLap på, då kommer samma pip. Efter ett tag är det nog inga problem.

Problemet med att stänga av ljudet är ju att du måste titta på klockan så att ett varv har registrerats... vilket verkligen blir ett måste om varvknappen börjar krånglar som för mig, annars kan det ju bli både noll och flera varv.
Magnus H
1982 • Göteborg
#7
24 september 2008 kl 00:36
Gilla
Polar gjorde en liten grej där. Helt plötsligt började de att skicka med IrDa USB 2.0 till RS400sd och RS800sd (tror G3med ) Har man otur kan man ha köpt en klocka inna de började med detta. nu ska de sluta sälja "sd" paketet så att kunden kan välja själv mellan G1, G3 s1 och s3
Stefan Jensen
1972 • LIDINGÖ
#8
24 september 2008 kl 12:02
Gilla
Ringde Polar och de spekulerade precis som ni att det kan ha varit en "gammal" förpackning. Ev kan det funka med det gamla interfacet och Windows XP men hursomhelst så skulle de skicka ett nytt Interface IrDa hem till brevlådan. Det kallar jag serviceminded och kundfokuserat. Tack Polar!!!!!!!
Magnus H
1982 • Göteborg
#9
24 september 2008 kl 13:03
Gilla
Jag jobbar själv i sportaffär och säljer Polarklockor, finns nog ingen leverantör som är mer serviceminded än dem.
Johan I
1987 • Örebro
#10
24 september 2008 kl 16:04
Gilla
Stefan:
Trevligt att det verkar lösa sig då =)

Magnus:
Förstår inte riktigt vad du menar att de skall sluta med "SD" och låta kunden välja G1, G3, S1 eller S3... RS400 (eller äldre) fungerar ju inte med G3 eller S3. Och RS800 är ju gjord för G3 och S3. Så finns ju bara valet "Vilken klocka?" och "GPS eller Fotpod?", lättare än så kan det väl inte bli. Och snart kommer ju en ny klocka, RS800CX, som fungerar med båda samtidigt + med lite cykeltillbehör.

Har samma upplevelse hittills. Har skrivit många funderingar och frågor via mejl till deras support och de svarar alltid och försöker vara så hjälpsamma som det går.
Mikael G
1976 • Bromma
#11
24 september 2008 kl 21:40
Gilla
Man behöver inte använda polars Ir adapter. Det funkar med vilken som helst, ir som ir... Det var ju verkligen på tiden att de skickar med en gratis, det är ju rena rånet att ta 600 kr för en sådan. Själv köpte jag en på Clas ohlson för 195 kr.
Magnus H
1982 • Göteborg
#12
24 september 2008 kl 22:46
Gilla
Johan I:

Tidigare har man ju kunnat köpa RS200 och 400 med fotsensor och 800 även med Gps. När G1:an kom slutade man med sd-paketen så att kunden själv skulle få välja tillbehör, priset på S1:an sänktes till 900 kronor så att priset för t.ex. RS200+S1 blev lika som gamla RS200sd-paketet. mycket siffror och nördsnack där...


Mikael G: Har det inte ngt att göra med att överföringen på polars IR är säkrare och noggrannare? hörde ngt om det
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.