Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 3708 visningar

Ovansidan på foten

Marita
1973 • Helsingborg
#1
29 september 2008 - 17:09
Gilla
Känner mig stel på fotens översida. När jag drar tillbaka benet och liksom trycker ner tårna och översidan på golvet så gör det ont. Märker det i båda men känner bara av det ibland när jag springer i den ena foten.
Kan någon ge ett bra tips på stretching kring just det området. Brukar stå och böja upp tårna emot en trottoarkant men detta är ju tvärtom.....
1981 • Solna
#2
30 september 2008 kl 12:42
Gilla
Jag tycker inte du ska prova på att stretcha foten över huvud taget såvida du inte fått precisa instruktioner av en yrkesman. Fötter är mest senor, brosk och ben dvs inga muskler som du behöver sträcka ut. Om du skulle ha en stressfraktur i foten, vilekt det iofs inte låter som, så kan du förvärra skadan drastiskt genom att försöka stretcha.

Vila fötterna, trixa inte, och uppsök experthjälp om det inte gått över på några veckor är mitt råd.
Marita
1973 • Helsingborg
#3
30 september 2008 kl 13:45
Gilla
Jag springer nästan uteslutande på asfalt och har sprunigt i 6 månader varannan dag ungerfär. Kan det vara så att det är hårt underlag som gör sitt till att jag känner såhär.
Får alla förr eller senare problem med hårt underlag eller kan vissa klara det bra? Ska kanske försöka springa i skogen mera, men det är ju det där med att man inte vågar springa själv i skogen....... Då känns tätbebyggt område säkrare.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.