Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 13448 visningar

Ont och svullen under yttre fotknöl.

Linda Esbjörnsson
1980 • Ängelholm
#1
10 september 2015 - 15:08
Gilla
För 2 veckor sedan så fick jag krypande smärta under ett löppass. Sedan svullnade jag upp och fick jätteont på höger fot precis under fotknölen. Såg ut som det blev en liten kudde där. kunde knappt gå och har fortfarande lite ont efter 2 veckor. Nu lite bak på hälen oxå. Va kan det vara för skada? Måste jag gå till sjukgymnast?kan det vara något fel på mina fötter som gör att jag måste ha något inlägg?
Magnus
1968 • Västerås
#2
10 september 2015 kl 16:38
Gilla
Googla på "Peroneus brevis tendon" resp "Peroneus longus tendon", skulle kunna vara inflammation där.

Nya skor, eller annan ovan belastning på foten?
Linda Esbjörnsson
1980 • Ängelholm
#3
11 september 2015 kl 12:49
Gilla
Japp nya skor ??
Magnus
1968 • Västerås
#4
11 september 2015 kl 13:24
Gilla
OK, nu vet jag inte hur mycket du tränar, men skorna låter som trolig orsak. Det kan vara muskelfäste, sena, slemsäck eller annat som skriker först, men det är sällan man får problem om man inte har ändrat på något. En möjlighet är att du också har ökat träningsdosen lite för snabbt, kanske sprungit mycket på asfalt och detta i kombination med nya skor. Foten reagerar med att bli "överansträngd"/inflammerad.

Jag är inte läkare, men jag skulle ta det lugnt med tränandet ett tag (vila, promenader, lågintensivt) och sen växla mellan gamla och nya skorna när jag långsamt ökar träningsdosen igen. Om det inte blir bättre så brukar specialanpassade iläggs-sulor lösa många problem.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.