Löpning Kläder, Skor & Prylar 5 inlägg 3766 visningar

Utprovning av skor och inlägg

Pelle Bäckström
1969 • Malmö
#1
21 oktober 2008 - 11:10
Gilla
Jag fixade inlägg fr IMC i Malmö,det som slog mig sedan var att man inte kollade på mitt löpsteg vare sig före eller efter... Jag fick bara gå upp och trampa rätt så att säga ,innan dom formade inläggenLikadant på Löplabbet,när jag valt skor så kollade dom inte att det såg bra ut efteråt...Men där fick jag iallafall springa på löpband med kamera innan...Ska det gå till så?Skorna jag köpte var Kayano eftersom jag behöver det stödet och jag tyckte dom var skönast....Men sen när jag skaffade inlägg så blir väl det overkill??? Blir väl till att köpa neutrala skor framöver!
Henning Looström
1973 • Lund
#2
21 oktober 2008 kl 12:25
Gilla
Min fru har fått inlägg gjorda av Jonas Alemo på IMC. Det har tagit henne tillbaka till löpning och annan träning på Gerdahallen. Mitt intryck av IMC är att de är grymt seriösa och med tanke på resultatet utgår jag från att de vet vad de gör. Har du inte någon uppföljning bokad?
Joan Larsson
1975 • Staffanstorp
#3
21 oktober 2008 kl 12:54
Gilla
Låter för mig lite konstigt att man inte kontrollerar hur du springer innan man utformar inlägg samt efter så att man ser skillnaden...jag fixade mina inlägg (ortopediska fotbäddar) hos Thomas på Fottekniska i Kävlinge (http://www.fottekniska.se/). Är grymt nöjd med resultatet och Thomas expertis. Har fått ett mycket bättre löpsteg och har inte längre några som helst problem med knän, benhinnor, etc. Tanken måste ju vara att fixa ett par inlägg som fixar dina problem, promation, etc. Om du har ett par inlägg mot överpronering så måste det ju vara anpassat till ett par neutrala skor. Kan tänka mig att det blir väldigt konstigt att stoppa i inläggen i en sko som inte är neutral.
csaba
1973 • Malmö
#4
21 oktober 2008 kl 17:11
Gilla
Varför ska man kontrollera hur du springer ?
oavsett om du pronerar,supinerar eller är neutral så ska du endå ha rätt hållning på ben och knän.
Jag har själv tillverkat 2st inlägg av Jonas och han vrider ditt ben och knän i rätt position.

Doch som jag har hävdat i ett annan tråd så är jag inte riktigt nöjd med IMC´s inlägg. IMC´s Balkefors inlägg är stenhårda och jag gillar Löplabbets Ortolabs fotbädd bättre. mjukare och har en hellt annan uppbyggnad. http://www.ortolab.se/index.asp?page=172
kostar lite mer eftersom man scannar foten men det är värt ! (1800:-)
Pelle Bäckström
1969 • Malmö
#5
22 oktober 2008 kl 08:29
Gilla
Henning:Hur menar du med uppföljning bokad? Är det nått som ingår?
Joan:Jag får kolla upp Fottekniska...
csaba:Jo Jonas vred säkert till mitt knä....frågan är bara om jag belastar fötterna precis så...
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.