Löpning Tävlingar & Motionslopp / Finalloppet 2 inlägg 2177 visningar

Finalloppet

1987 • Halmstad
#1
9 november 2016 - 19:08
Gilla
Hallå! Anmälde mig till Finalloppet lite spontant efter att ha sprungit en tid nu. Började springa i slutet av juli och har bara sprungit ett 5 km lopp innan och tänkte att Finalloppet skulle vara passande för att se hur snabbt man kunde springa milen. Frågade min syster som sa att det inte var speciellt kuperat men inser ju nu i efterhand att det var fel person att fråga!

Hade ett mål på 45 minuter vilket jag inte klara. Inte nog med att det kändes som att jag bara sprang uppför så var det ju också rötter, stenar, stigar och massa lera. Tappa t.om ena skon i leran och fick sätta mig och knyta om den. Efter mycket om och men så tog jag mig i mål på 47:52 och kände att jag gick ut alldeles för hårt i början i tanke om att loppet skulle vara ganska plant och smärtfritt. Lärt mig en läxa, kolla upp mer om loppet först!

Iallafall så tänkte jag kolla om någon som sprungit det loppet skulle gissa på ungefär var man ligger på ett vanligt (lite mer rakt) lopp och om ni tror jag hade klarat under 45 då? Kanske är det svårt att gissa men tänker om någon som sprungit båda delar kanske har ett hum om hur mycket snabbare man kan köra på plan mark. Tanken var ju att summera 2016 med det loppet men blev inte riktigt som jag hade tänkt mig även om det var väldigt kul att springa ändå :)
Thomas Abrahamsson
1988 • Stenungsund
#2
10 november 2016 kl 10:57
Gilla
En i "klubben", Martin Stjern (finns här på Jogg) sprang Midnattsloppet i Göteborg på 38:23 och sprang Finalloppet på 41:14. Nu har jag ju inte pratat med honom angående tiderna, men vädret va ju verkligen från sin sämsta sida i lördags. Många av dom bättre som sprang 19km hade upp mot 3min långsammare tid jämfört med förra året.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.