Löpning Skador & Rehab 8 inlägg 17191 visningar

Långsvarig smärta i nedre bukmuskulatur

1992 • Falun
#1
14 november 2016 - 09:03
Gilla
Hej!

Jag har sedan maj 2016 haft otroligt ont i nedre magmuskulaturen/höftböjaren på vänster sidan, utan att veta riktigt vart smärtan kommer ifrån.. spelar fotboll på en hög nivå och tränar löpning på sidan av för jag tycker det är så roligt. Jag har kunnat fortsatt med säsongen under denna period men har haft otroligt ont just efter hårda pass och matcher där jag verkligen gett 100% i Alla löpningar.. sedan när jag vaknat på
morgonen och sträckt ut kroppen har det gjort ont.. om jag ligger helt sträckt på golvet och ska försöka lyfta benen uppåt ca 15 cm gör även det mycket ont. Är det någon som har haft eller känner till liknande smärtor och rehab kring detta? Är jätte tacksam för svar då inte många jag gått till vet vad det kan vara.
Mille
1987 • knivsta
#2
14 november 2016 kl 17:54
Gilla
Har du prövat gå till Naprapat? Jag hade tidigare i år problem med ont runt hälen kunde inte springa gjorde ont varje steg jag tog även när jag bara gick. Alltid värre morgon och kväll. Så jag gick till en klinik med bra rykte och fick till mig att jag måste träna upp muskulatur i bål och ländrygg samt regelbundna tåhävningar. Trodde det var ett skämt först eftersom jag hade galet ont i foten. Men då menade naprapaten på att ganska ofta sitter problematiken någon annanstans en där själva smärtan är. Jag gick hem körde min rehab och efter 6 veckor är jag nu helt smärtfri. Törs ju såklart inte lova att det är så i ditt fall men kanske kan vara värt att kolla upp? Värdelöst med smärts hoppas verkligen att du får rätt hjälp snarast!:)
1973 • Åkersberga
#3
14 november 2016 kl 20:11
Gilla
Hej,

Jag har haft problem med nedre magmuskler, insida lår/ ljumske, ländrygg, baklår osv för när den ena ger sig står nästa på tur.
Det var två år sen när jag fick känningarna för första gången under och efter tuffare löppass, ont vid hosta eller nysningar och allmän växtvärkliknande ont, men körde på utan löpvila. men nu sista halvåret tog det tvärstopp när benet började domna av under löppassen och jag insåg att varje tuff pass bara försämrade det hela.
Min rekommendation är att inte återuppta den träning som orsakade skadan innan du är 100% återställd.
Likadant resonerar jag kring förkylningar och träning, vila gärna ett par dgr extra, kroppen blir starkare av det och du vinner på det i längden.
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#4
15 november 2016 kl 05:50
Gilla
Låt en fysioterapeut göra en styrke- och rörlighetsanalys. Är man svag i en muskel går någon annan in och gör jobbet med överbelastning som följd. Kolla med Lugnets Fysiocenter eller ev någon duktig naprapat.
1963 • Bromma
#5
15 november 2016 kl 08:44
Gilla
Besök en naprapat! Det är lika naturligt som att gå till tandläkaren när man har problem med tänderna. Direktkontakt med en expert är alltid bättre än spekulationer via hörsägen från oss lekmän. Du kommer att få hjälp som tar dig vidare.
1972 • Skellefteå
#6
15 november 2016 kl 21:56
Gilla
Jag hade liknande problem, som bedömdes bero på inflammation i senor och senfästen. Det tog 6 månader för mig att bli bra, med mindre löpning och mer styrketräning. Jag rekommenderar kontakt med en sjukgymnast.
Stefan
1977 • Göteborg
#7
17 november 2016 kl 12:28
Gilla
Det är en svårbedömd region. På engelska kan du söka på "long standing groin pain" men du gör nog bäst i att söka upp en sjukgymnast med vana av idrottsskador.

Det kan absolut vara någon av bukmusklerna eller iliopsoas precis som du skriver men det kan också vara adduktorer, bråck eller något mer ovanligt. Ganska vanligt att det är mer än en specifik åkomma utan att två eller tre samverkar.

Snabb sökning gav den här träffen om du är nyfiken: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2658954/
1978 • Handen
#8
18 november 2016 kl 21:08
Gilla
Hade exakt samma. Efter 2 månaders smärta så gick jag till sjukgymnast och fick diagnos bristning i inre magmuskulaturen.

Jag fick ett styrketräningsprogram för berörda muskler. Smärtstyrkan fick bestämma graden av träning, men träning uppmuntrades.

Efter ca 6-7 månader var jag helt smärtfri. Men jag kunde börja träna på med löpning efter ca 2-3 månader. Fast då lugnt och lätt (med varierad smärta).

Räkna med att det tar tid om du har samma.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.