Löpning Kläder, Skor & Prylar 17 inlägg 8401 visningar

Ny tidning: Aktiv Träning

Per Arneng
1978 • Mölndal
#1
16 april 2009 - 20:27
Gilla
På en bensinmack när vi va ute och åkte så hitta jag en ny tidning som heter Aktiv Träning. Jag tänkte varför inte och köpte den och jag tyckte faktiskt att den va bättre än runnersworld. Nån annan som läste denna tidning.. vad tyckte ni?

Här är deras hemsida: http://aktivtraning.se

1975 • Dyltabruk
#2
16 april 2009 kl 20:36
Gilla
Nu lurade du in mig på en provprenumeration. värt att prova
1969 • Hjärup
#3
16 april 2009 kl 20:59
Gilla
Ni får ursäkta mig men det är en riktigt usel tidning! Provade några månader och insåg att det är en tidning som vänder sig till den manliga delen av befolkningen. Det finns inga intressanta reportage som inspirerar och det står bara en massa fakta som man redan visste. Lättläst tidning som jag ratade efter 3 nummer. Men smaken är ju som baken -delad... :-)
1965 • Borås
#4
16 april 2009 kl 21:07
Gilla
Ny och ny, den har ju kommit ut i några nummer nu. Tror det är nummer fyra som är på gång. Fast i och för sig så är det ju relativt nytt.

Jag kan hålla med dig Minna att det är en tidning som riktar sig mer åt män. Men å andra sidan så har samma förlag tidningen I Form som mer eller mindre helt och hållet vänder sig till den kvinnliga delen av befolkningen. Så det går väl jämt ut eller hur?

Jag tycker faktiskt att tidningen är riktigt bra, har följt den sedan nummer ett och har haft stor behållning av den.

Fast pulsklockan man fick på köpen var usel, men det kunde man ju räkna med. Gratisgåvor som man får vid prenumeration brukar inte vara mycket att ha,
Per Arneng
1978 • Mölndal
#5
16 april 2009 kl 21:12
Gilla
Jag är ju en person som gillar fakta och tycker att det är långtråkigt att läsa långa artiklar om människor som sprungit 1000 marathon lopp eller andra fantastiska bedrifter. Blir däremot imponerad av såna personer men orkar inte läsa om det . Håller med dig Minna om att upplägget är sådant som du säger.. mer fakta reportage och mindre "inspirerande" reportage.

Jag har prenumererat på andra tidningar från bonnier innan jag dom känns lika dana faktiskt förutom att det är olika ämnen. Jag tror det funkar så att dom skriver artiklar som dom sedan publicerar i massa olika tidningar i olika länder och på så sätt blir det inte så mycket reportage om tex lokala tävlingar eller förmågor.

Sen har jag ju bara läst ett enda nr så det kan ju hända att resten suger men det får man väl se.

Men jag tycker att runnersworld är rätt dåligt speciellt om man jämför med andra tidningar. På framsidan kanske det står "Så andas du rätt" och sen så är det en spallt med 30 meningar om ämnet. Har hänt ett par gånger. Det va det som jag tyckte va bra med Aktiv Träning att det var mycket innehåll på det man gjorde reklam om på omslaget.


1973 • Nyköping
#6
16 april 2009 kl 21:23
Gilla
Jag instämmer med Minna ovan. Det är en skittidning! Jag kom till den slutsatsen efter ett nummer. Smaken är dock som baken - bred.
1981 • Jönköping
#7
16 april 2009 kl 21:27
Gilla
Håller med ingen vidare tidning, de har just nu en serie om löpteknik som är rätt ok. Tänkte behålla min prenumeration tills den är slut sen får man se.
Charlotta Sahlström
1972 • Täby
#8
16 april 2009 kl 22:42
Gilla
Älskar tidningar! Jag läser nästan alla tidningar (utom IForm och Topphälsa) allt från Outside och Kadens till Running Fitness och amerikanska Runners samt triathlonmagasin och faktiskt även denna tidning.
Läser dock enbart sådant som jag är intresserad av såsom tester (senast i Aktiv Träning tester av cykelhandskar, tunn tröja med inbyggd pulsmätare samt superlätt regnjacka) och reportage om människor som tränar så man får lite inspiration. Men jag tror man får sålla lite bland artiklarna...men så är jag också både en tidningsnörd och en boknörd:-)
1974 • Stockholm
#9
17 april 2009 kl 08:51
Gilla
Efter att ha läst 3 nummer av Aktiv Träning (AT) hittills måste jag säga att jag är positivt överraskad. Tycker den är bra och tar upp bra ämnen. Mitt intryck hittills är att jag mycket hellre läser AT än RunnersWorld även fast jag till 99% bara är intresserad av löpningen.
Ethel Hedström
1951 • Göteborg
#10
17 april 2009 kl 10:49
Gilla
Jag frågade tidningen Aktiv Träning varför den enbart bestod av artiklar om och med män och fick till svar, som någon annan här kommenterade, att kvinnor får läsa Form istället. Men den tidningen är ju faktiskt inte en tidning för kvinnor som gillar att springa. Den handlar om allt möjligt annat och bara till en liten del om löpning.
Jag frågar mig, varför vi måste separera könen på det sättet? Jag tyckte att Aktiv Fritid var rolig som alternativ till Runners World, men blev provocerad av den enögda vinklingen.
Nej låt oss träna ihop istället, liksom göra allt annat här i livet ihop bägge könen. Känns sunkigt och bakåtsträvande att skilja på oss.
Skriv gärna till Aktiv Träning ni också och klaga så kanske vi kan få till en förändring!
Marcus ottosson
1975 • Hässleholm
#11
17 april 2009 kl 22:16
Gilla
Tycker själv att tidningen är kanon, men hallå visst funkar den för kvinnor med?
Charlotta tyckte ju den var kanon och hon läser ju en hel del så hon borde ju fatta.
Jag tänker iallafall rekommendera denna tidning till folk jag känner , det gäller både män och kvinnor....
Jimmy P
1974 • Göteborg
#12
18 april 2009 kl 08:53 Redigerad 18 april 2009 kl 09:02
Gilla
Gillar också tidningen och är imponerad av alla artiklar som finns med som känns det dubbla gentemot RW.

Tycker att den borde passa kvinnliga läsare också då det inte är en massa manliga "slå sig på bröstet" artiklar. Tidningen ger ett komplement till RW där man kan läsa om löpning men även andra intressanta utomhussporter och träningsprogram som exempelvis att träna inför ett traithlon...


Med tidningen "Aktiv träning" avses då den nya tidningen "Outside Träning"?

Det är Outside Träning som jag refererar till:
http://www.outsideonline.se/blog/prenumerera/forbestall-nya-outside-traning/

Korr: Nu när jag läste länken får jag intrycket att denna nya tidning endast kommer göras i ett nummer. Tråkigt i sådana fall för jag hade räknat med fler.
Andreas Simon
1971 • Västerås
#13
18 april 2009 kl 09:06
Gilla
Nej, med Aktiv Träning avses denna:
http://aktivtraning.se/

Personligen tycker jag att den är sisådär. Lite för mycket textsnuttar för att passa min smak. Å andra sidan tycker jag att det känns fräscht med ett manligt perspektiv. *duckar * Nästan alla andra träningstidningar är ju riktade till kvinnor!
1975 • Alingsås
#14
18 april 2009 kl 16:39
Gilla
Jag tycker Aktiv Träning är kanonbra. Jag trodde den skulle vara mer som iForm (som jag tycker är en skittidning) och blev positivt överraskad.
Jag har inte reagerat över att den skulle vara för män, kanske är lite manhaftig isf för den passar mig jättebra ;-)
Robert Andersson
1977 • Södertälje
#15
18 april 2009 kl 16:59
Gilla
Aktiv träning är helt ok tycker jag. Som kille är det lite ont om träningstidningar som är "lagom". Antingen BODY eller specifika sporttidningar.
Så i min brevlåda är den välkommen!
1981 • Linköping
#16
18 april 2009 kl 18:23 Redigerad 18 april 2009 kl 18:47
Gilla
Känner mig manad att lägga in ett inlägg. Tycker också att tidningen är dålig, jag tänkte ange varför (OBS! har dock endast läst ett nummer).
Dels så har de med som nyhet att Polar har kommit ut med en ny klocka, RS300X som enligt artikeln ska vara efterföljare till RS200. Nyheter med denna ska vara att det finns möjlighet att mäta hastighet och distans samt trådlöst föra över data till datorn. Allt detta går dock att göra med rs200 (med tillbehör, vilket även rs300 kräver). Att vara så dåligt påläst är uselt. Att de sedan anger att detta även är möjligt med rs200 senare i tidningen är än värre. Läser de inte sin egen tidning?

De har även en notis om att varm fruktdryck lindrar förkylning, ett universitet i Cardiff har kommit på att en dryck som kallas "fruit cordial" har en positiv effekt i att lindra förkylning. Vad tidningsred. inte verkar veta är att "Fruit cordial" rätt och slätt är saft. De ger tom ett recept på saft (frukt, vatten och socker som värms upp) utan att fatta. Dåligt...

De tar även upp att det är bra att äta grönsaker, det lärde jag mig på dagis. Deras loppkalender är MYCKET knapphändig, mm. Dessutom stör jag som tjej mig på att det inte framgår att det är en tidning för män (jag utgick ifrån att det var en RW-typ, dvs unisex).
Per Arneng
1978 • Mölndal
#17
18 april 2009 kl 22:30
Gilla
Jag tänkte först inte på att det var en tidning riktad till män men jag blev lite förvånad när jag läste följande:

Tips: Choklad ökar sexlusten - både hos kvinnor och män - så kanske ska du bjuda din hustru på en chokladbit efter middagen?

Men det känns ändå som att 90-905% av innehållet i tidingen är könlöst även om det är bilder på män och det är väldigt otydligt att det är män som är målgruppen så jag förstår inte varför dom inte valde att antigen profilera den änu mer mot män eller att skippa den lilla mans profileringen som finns idag och gjort en unisex tidning.

Men jag tyckte ändå att den va bättre än runnersworld.. finns det föresten andra tidningar som rekomenderas?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.