Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 17876 visningar

Extensor tendinit (ovansida fot)

1980 • Veberöd
#1
13 december 2009 - 13:28
Gilla
Har efter lite snabbare löpning och rullskidepass fått ont på ovansidan av foten. Det hela började som en tryckkänsla som verkade komma av tryck från sko/pjäxa efter passen. Nu känns en ständig krampkänsla/smärta på ovansidan av foten som blir värre när jag lyfter foten och tårna mot skenbenet. Kan gå relativt obehindrat men känner då av foten.

Efter att ha läst lite på nätet och diskuterat med en kompis som är läkare tror jag att jag fått Extensor Tendinit - inflammation i fotens extensormuskelsenor. Kyla, skosnörning, massage, antiinflammatoriskt och vila är förslag till åtgärder som jag hittat.

Har någon fått denna diagnos konstaterad? Vilka åtgärder vidtog ni och hur lång tid tog det innan det blev bra? Tips på alternativ träning som är skonsam?
1963 • Västerås
#2
13 december 2009 kl 13:57 Redigerad 13 december 2009 kl 13:58
Gilla
Tjena - har nog råkat ut för samma sak för ett par veckor sedan. Vilade ganska lång tid 3 v o knaprade Diklofenak (50 mg) under de första 10 dagarna. Försökte sedan börja löpträna igen med ett vanligt ankelbandage men smärtan kom tillbaka som ett brev på posten.

Efter 1,5 v vila köpte jag ett Back-on-track ankelstöd tillsammans med att jag påbörjade en andra 10-dagars period av Diklofenak (50 mg). Foten började snart kännas bättre. Inte helt bra ännu (efter 1,5 v), men jag löptränar nu obehindrat o foten blir bättre o bättre för varje dag. Kör ankelskyddet på dygnet runt utom när jag springer, då får det stanna hemma.

OBS!!! Har överhuvudtaget inga ekonomiska intressen i vare sig ankelskyddet eller medicin industrin. Jobbar med industrifolk till vardags, så ovanstående är bara min egen subjektiva upplevelse.
1980 • Veberöd
#3
13 december 2009 kl 16:41
Gilla
Påbörjade en kur med diklofenak precis som du Mats. Hoppas på snabbare återhämtning än de veckor du skriver om, men vi får se. Ska vila några dagar och sen kanske prova några lugna km.

Lycka till, och återkom gärna med hur det går för dig!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.