1975 • Stockholm

Långpass 3mil eller 3h

Lördag 22 mars 2014 14:41

Löpning - Långpass
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Längre långpass. Hade som mål att antingen springa 3 mil eller vara ute i 3 timmar. Tid är värre än distans. Efter ungefär 24km blev benen oerhört tunga. Svårdefinierbart var. Lår, framsida vad. mm. Bara väldigt tunga att lyfta. Undrar vad det beror på. Drack bara vatten så jag hoppas att det kan ha att göra med energinivå. Benen vek sig när jag kom hem.
30,15   km
Distans
2:47:38
Tid
5:34   min/km
Snitt
157
Snittpuls
171
Maxpuls
Saucony Mirage3 - 1
Total distans: 
120:36:31
1401 km

Gilla passet

Kommentarer

Mikael Eriksson - 2 april 2014
Baserat på att jag inte vet så mycket om din löparbakrund mer än det som träningsdagboken visar är det med största sannolikhet brist på långpass som spökar.
Anders Bergman - 2 april 2014
Det har du säkert alldeles rätt i. Jag har inte reggat några pass innan nyår men det var ett väldigt dåligt år löparmässigt med alldeles för få pass. Max 3 per månad. Så ökningen till hur det ser ut idag är ju rätt drastisk. Känns kanske inte som jag pallar att mata fler en ett långpass i veckan utan att det skulle slita... om jag då inte förstås skär ner på en massa andra pass istället.
Mikael Eriksson - 2 april 2014
Du ska nog bara köra ett långpass per vecka, annars är risken stor att du skadar dig. Konstaterade att det nog var det som dock var orsaken till att det kändes så tungt :) , Det som avgör hur ditt marathon blir är ju hur du tränat under dom sista 6 månaderna när du står på startlinjen, så utebliven träning i nov,dec går ju inte att "ta igen" utan kör bara på enligt plan utan att skada dig så blir det vad det blir. Själv springer jag mitt tredjde sthlm marathon i år och siktar väl på sub 4:30h men kanske lite bättre än så i realiteten.
Anders Bergman - 2 april 2014
Kör du efter något program också?
Mmm, jag vet att jag kom igång lite sent, plus det faktum att det är dumt att ha för höga förväntningar på sin första mara. Men hittills har programmet 3:30 varit enkelt att följa... Det här 3milspasset skulle varit en mil kortare enligt program... Jag fick bara en känsla att jag borde göra ett längre långpass. Veckomängden blev därav rätt hög. Vilket säkert också spelar roll tänker jag.
Mikael Eriksson - 2 april 2014
Njae jag springer efter eget huvud, dock har jag tagit enbart långpass-programmet som TSM använder för att lägga upp långpassen med längd, fart, intensitet osv.
Anders Bergman - 2 april 2014
Ah, smart. Ja de verkar ha betydligt fler längre långpass och bra fart verkar det som. Det var delvis därför som jag bröt programmet och körde längre detta pass.
Mikael Eriksson - 2 april 2014
Jag är nog mer uthållig än snabb , är nästan 2m lång och väger 98kg så det är en del som ska trotsa tyngdlagarna :)
Anders Bergman - 2 april 2014
Ja det är nog betydligt jobbigare. Jag väger lite 71 och jag rasar varje månad. Om vågen stämmer väger jag 69 nu. Men jag vet ändå inte hur jag klarar av att hålla den fart jag vill på riktigt långa sträckor. Jag skulle gissa att mycket kommer visa sig under april månad. Jag har haft en hygglig utveckling sedan jag började köra ordentligt i alla fall.

Loggar du dina pass någonstans?
Mikael Eriksson - 2 april 2014
Klicka på mitt namn, och välj att följa mig så ser du min träningsdagbok :)