Tomtejogg i Skatås

ReportageTomtejoggarna på västsidan av landet skickade in sin rapport från dagens löptur!

Vad är tomtejoggen?
Vi tomtejoggar för att göra löpningen lite mer social även idag och har ett särskilt egotrippat/nödvändigt syfte att göra plats för extra mycket julgröt i magarna! Vet ni hur mycket gröt en tomte i julaftonstjänst måste äta egentligen? Nu har vi ju lite hjälp av lösdrivande hundar, men ibland kan det stå kvar gröt på varenda förstukvist, som måste ätas innan julklappsutdelningen!

Från vilka och när kom idén?
Järngänget har nog hållt på i 5 år - det var då möjligheten uppkom och sedan dess har vi hållt på de år som jag inte jobbat på julaftonsmorgon.

Hur många brukar ni vara?
Vanligtvis är vi 3 + en hund, i år har vi ökat deltagandet med 100 %, med den här utvecklingen vet vi inte var det kan sluta om några år, välkomna!

Missar ni Kalle?
NEJ! Inte om vi inte springer fel, irrar runt och inte hittar hem, men vi har julröda gps-er på oss så vi tror att det ser ljust ut för hemfärden!

Vilket är det viktigaste samtalsämnet?
Idag har vi avhandlat brodd-ämnet till fullo, men också helgens tv-tablå och frågan om 9 egentligen är så tidigt. Jag lobbar för en timme tidigare nästa år - men lär väl aldrig få igenom det...
Joggklädseltest i 12 minusgrader kan också rapporteras efter önskemål.

Är mössorna i funktionsmaterial?
Mössorna fungerar bra! Idag behövdes dubbla luvor..

Kör ni dopingtest på glöggen? Finns det dispensmöjligheter?
Dopingtest? På glöggen - Nej det skulle vi aldrig våga, då kanske vi inte skulle få köra renarna senare och ingen skulle få julklappar! Dispens? Ja vi är inte omöjliga - idag fick en tomte dispens från att dricka glögg!

God Jul från Skatåstomtarna: kortben, Mellanben, Långben, Tricky och Robert samt nissarna Milou och Hofman.

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.