Ha kul! Foto: Maria Wiberg

Dags för Ultraintervallerna!

ReportageKort uppdatering 16 juli kl 19.40:
Uppsluppenheten börjar frodas i forumet. Det talas om öl och vila - och om att det faktiskt bara är en enda sketen mil kvar nu. Stefan Manning gjorde det hela enkelt för deltagarna - han deklarerade att "efter den sjätte intervallen är inget förhandlingsbart - de två sista ska bara göras". Och så verkar det bli.

Kort uppdatering 16 juli kl 17.45:
Sextio härliga människor har ägnat någon del av den här lördagen till att springa Ultraintervaller! 26 personer har sprungit alla sex och går förhoppningsvis strax ut på sina sjunde rundor. Klockan 21 i kväll går den sista intervallen av stapeln i tävlingsklassen - heja ni alla!!!

Kort uppdatering 16 juli kl 14.00:
Erika från Piterunners  knappar in, nu ligger hon totalt fyra av de tjugo som gjort fem intervaller. På forumet hörs spridda skurar om att det är jobbigt, men även att en del verkar ha fått det lättare på den senaste intervallen. Många faktorer spelar in - energiintag, vätska, ens normala dygnsrytm, träningsvana osv. Svårt att sätta fingret på vad som kan vara avgörande för om det går bra eller dåligt. Humöret verkar vara på topp för de flesta i alla fall - kanon!

Kort uppdatering 16 juli kl 11.00:
Deltagarna ger sig snart (12.00) ut på sin femte intervall. I resultatlistorna kan vi utläsa att Stellan fortfarande ligger i ledning på herrsidan och Erika på damsidan. Det finns 24 registrerade fjärde-rundor i tävlingsklassen och i motionsklassen finns för tillfället bara fyra som sprungit fyra rundor - men där kan man å andra sidan registrera sina rundor på andra tider än i tävlingsklassen.

Kort uppdatering 16 juli kl 09.30:
26 löpare i tävlingsklassen har fixat 3 intervaller under natten, och ytterligare 20 i motionsklassen har sprungit mellan 1-3 st. Stellan Rönnkvist ligger i ledningen och springer på med en hiskelig fart, Erika Holmquist ligger på (sammanlagt) sjätte plats (damledare).

En mil gånger åtta på ett dygn - det är vad Ultraintervallerna handlar om i korthet. För vissa handlar det om att testa distansen på ett dygn, för andra är det den mentala biten som ska prövas och för andra kanske det är ett led i träningen inför något annat. Anledningarna till att man ställer upp på något så udda som detta är många, och här är länkarna du behöver för att kunna ta del av vad som kommer att hända här på jogg.se under det närmaste dygnet.

Här kan du läsa mer - och anmäla dig (dvs registrera dina pass), om du känner dig sugen på att vara med själv. Det är också där som vi kan följa hur det går för deltagarna när de laddat upp sina pass.

Här är den långa tråden på forumet som just nu handlar massor om uppsnack. En del av deltagarna har hunnit vila lite under dagen, det bakas Runekakor, bunkras med pizza och Garminklockorna laddas. Förhoppningsvis fylls tråden på när startskottet gått så vi kan följa löparna genom natten, på alla olika platser i landet.

Här kan man läsa en miniintervju som SR P4 Kronoberg gjorde med Kim Dahl och Mathias Edberg, som båda ska vara med och springa intervallerna. 

Här kan du läsa vad herrvinnaren i februari vill säga till alla som ska vara med. Några sistaminutentips att ta med sig kanske.

Vi som inte springer hoppas så klart på många rapporter i forumet. Ha kul nu och kämpa på!

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.