Foruminlägg av Jenny Fischer

< < < 1 2 3 4 > > >
#1
21 juli 2011 kl 21:46
Gilla
Heja heja! Jättebra! Kör på!
#2
22 juli 2011 kl 10:09
Gilla
när du självklart börjar spontanspringa på stället när du hör ny musik, för att testa om låten har den ultimata löp-pacen och kvalificerar in på träningslistan.
#3
30 juli 2011 kl 19:45
Gilla
Hej allihop!
Jag har en hälsena som inte besvärar mig när jag springer (förutom möjligtvis att den känns stel första 5-10 min). Däremot är den konstant lite öm till vardags, och jag känner av den (utan att det gör direkt ont) när jag går nerför trappor.
Jag vill inte bli skadad, eftersom jag har en del mål att uppfylla. Men jag vill inte heller trappa ner på träningen, eftersom jag ju har dessa mål att uppfylla.
Bör jag vara försiktig, eller är det ok så länge det inte gör mer ont än så här?
Jag har förresten också lite känningar i ett knä, samma ben som hälsenan. Hänger dessa problem ihop?
Hälsningar Jenny Hypokondrikern Fischer
#4
31 juli 2011 kl 20:13
Gilla
Hej igen! Och tack för svaren. Tåhävningar får det bli. Det har jag aldrig gjort förut. Jag har också tänkt att jag ska ta mig ner på gymmet igen, men det tar emot eftersom man ju gärna vill vara ute (och det är mycket roligare att springa). David, jag ska ha dina ord i åtanke. Tre månader är lång tid. Hoppas att allt är bra nu.
Tack igen : )
#5
2 augusti 2011 kl 21:13
Gilla
Ola, tråkigt att läsa. Jag är ju dessvärre en nybörjare utan kloka råd. Måste vara så tråkigt att bli stoppad av kroppen när man vill köra på!!
I alla fall kan jag konstatera att jag har nya skor, jag har börjat göra tåhävningar men borde bli en flitigare stretchare, och sedan det här med vila/alternativ träning... hmmm... Jag följer min nya guru och går på magkänslan.
Peter; mindre uppbyggda skor/ barfotalöpning låter verkligen så härligt!! Det är nog inte tillfälligt : )
Timmy; i mitt fall börjar jag tvärtom misstänka mina nya skor! Hälsensproblemen kom efter att jag börjat springa i mina nya Asics. Kanske Asics inte är bra för mig.
Ok, lycka till med alla dumma hälsenor! : )
#6
3 augusti 2011 kl 08:16
Gilla
Oldboy, tack för ditt utförliga svar. Det är fantastiskt med alla människor här på jogg som tar sig tid att hjälpa andra. I like!
Jag har mina gamla adidas, som visserligen är välanvända men helt ok. Jag får börja alternera mellan skorna. Jag ogillar inte mina Asics ( som utprovades enligt konstens alla regler på gå- och löpkliniken), de är jättesköna. Det är därför jag bara använt dem. Det är någon slags gel i sulan. Men jag tror att problemen kommit efter de nya skorna. Å andra sidan har jag också börjat öka distansen, alltså kanske jag sliter på kroppen mer. Mina längsta pass ligger nu på ca 20 km.
Känningarna i knät sitter precis nedanför knäskålen, lite på utsidan. Inte heller det är så farligt, men kan kännas när jag går, både vanligt och i trappor. Peppar peppar, just nu är det här med knät borta.
Jag ska inte nonchalera varningssignalerna, men som en skrev till mig "kroppen tål mer än man tror".
Vad glad jag blir för ditt engagerade svar, Oldboy. Och jag är inte så tanklös som det kanske verkar : )
Många hälsningar Jenny
#7
6 augusti 2011 kl 17:08
Gilla
Jag är också anmäld. Det blir första gången, jag har aldrig sprungit ett så lång lopp tidigare. Känner mig redan lite nervös när jag sitter och läser den här tråden. Och tänker på rent praktiska saker: har man fått något viktigt papper utskickat ännu, som visar att man är anmäld och betald? Får man nummerlapparna där? (JA, jag är en super-rookie!).
Det ska i alla fall bli väldigt spännande och roligt. Jag satsar på 1.45, vet inte om jag tar mig vatten över huvudet när jag sätter det målet...
#8
6 augusti 2011 kl 17:51
Gilla
Perfekt : )
Jag ska gå in på hemsidan och kolla i kväll. Då kommer man väl bli övertaggad (som om jag inte redan skulle vara det). Skräckblandad förtjusning.
#9
14 augusti 2011 kl 19:49
Gilla
Åh! Mitt mål är ju 1,45, så jag hoppas att jag ligger tätt i rygg på någon av er hela loppet : )
#10
15 augusti 2011 kl 12:01 Redigerad 15 augusti 2011 kl 12:01
Gilla
Patrick, jag ska göra mitt bästa! : )
#11
17 augusti 2011 kl 21:12
Gilla
Jag har också lite problem med ett knä och en hälsena, men känner mig mentalt på hugget och mycket laddad ändå! Champagnen inköpt ; )
Som Anna sa, hur är det med din form, Johan O?
#12
25 augusti 2011 kl 08:13
Gilla
Michael, Uppsala har ju sitt lilla "kung Björn" i hågadalen om några veckor. Jättemysigt, billigt och en bra bana. Ulrika Johansson var med förra året, så det finns bra löpare där. I fall du vill testa en tävling, tänkte jag...
#13
31 augusti 2011 kl 08:21
Gilla
Hej Karin! : )
Det var ett tag sedan jag skrev om hälsenan. Sedan dess har jag INTE vilat, utan öst på (tvärtemot vad flera rått mig). Isbit på hälsenan i början när den var öm, tåhävningar, lite styrka och jävlaranamma har funkat utmärkt! Den känns helt under kontroll, även om den stramar ibland på morgonen.
Jag fick sedan värre problem med knät på andra benet, men där känns det också som om det värsta är över.
Jag slår på stora trumman och hävdar nu bestämt att flera nya vänner verkligen har rätt: kroppen klarar mycket. Speciellt om man försöker vara lite ödmjuk mot kroppen mitt i all beslutsamhet.
#14
31 augusti 2011 kl 12:07
Gilla
Oj, där gick det undan. 22:a! Bra jobbat! Det här med isbit tycker jag har funkat jättebra. Hoppas hoppas att du kommer till start den 17:e. (Jag tror ju självklart att du gör det, förstås!)
#15
5 september 2011 kl 19:56
Gilla
Precis samma sak har hänt mig ett par gånger vid målgång efter att verkligen spurtat så hårt jag kunnat. Dock bara kväljningar. Jag undrar också... Mest av nyfikenhet, ser det inte som nåt problem egentligen.
#16
6 september 2011 kl 20:47
Gilla
Självklart medlemmarna! Trevliga, hjälpsamma och jätteduktiga (hej hej, ni vet nog vilka ni är).
#17
9 september 2011 kl 12:14
Gilla
Jag tror att min make var lite förbryllad när jag vid vårt senaste besök på systembolaget helt plötsligt befann mig vid ölhyllan, med dessutom bestämda uppfattningar; Vi måste verkligen fylla på ölförrådet med IPA och Guiness!!
#18
15 september 2011 kl 20:41
Gilla
Heja Christian, you can do it!!
#19
19 september 2011 kl 20:05
Gilla
Anmäl dig, Karin!! Det har jag gjort, och jag sprang en halvmara för första gången nu i lördags i Stockholm. Jag tror också att det kommer gå jättebra för dig, och om jag talar utifrån hur jag själv funkar så är det ju vägen dit som är mödan värd. Bra sporre.
#20
19 september 2011 kl 20:15
Gilla
YAY! Vad roligt, lycka till nu!!
< < < 1 2 3 4 > > >