Foruminlägg av Gunilla Grönkvist

#1
30 december 2012 kl 12:50
Gilla
Jag skulle vilja kunna springa längre men framför allt snabbare...Fattar att det har med en massa olika variabler att göra och att det inte är realistiskt för en 46 årig kvinna som är motionär att springa lika snabbt som en manlig elitlöpare men ändå - när jag sprang GBG varvet för några år sedan så sprang den manliga vinnaren på ganska exakt halva min tid - alltså dubbelt så snabbt!!!!!! När jag intervalltränar på löpbandet så springer jag ca 30 sek på hastighet 16.Jag tror att han springer halvmaran på typ hastighet 20 ...... Hur tränar man smartast för att få upp hastigheten???
//G
#2
17 februari 2013 kl 21:12
Gilla
Min syster & jag sprang exakt samma runda - vi har varsin iPhone 4s - men minrunda blev 7,36 och hennes var 7,98 ..... Är det gps:en i telefonen som gör fel eller ??? Vi sprang samma runda en gång tidigare och då med "runkeeper" min runda var kortare än hennes då också.....
#3
15 juni 2013 kl 22:05
Gilla
Har sett några med "knästrumpor" , misstänker att det är sk kompressionsstrumpor - gör det ngn skillnad ???
#4
27 mars 2015 kl 15:02
Gilla
Jag har precis börjat cykla med cykelskor - igår.... Hur ska man göra? Såg på you tube igår att det var bra att träna cykla med ett ben i taget - när jag gjorde det idag så upptäckte jag att jag trampar ju precis som om fötterna hade varit lösa - man ska tydligen ha samma tryck i pedalerna hela varvet runt - vilket jag inte har... Vill gärna ha tips !!!
/G
#5
27 mars 2015 kl 16:17
Gilla
Tack för goda råd - tränar en del på att både klicka ur & i - tycker att det besvärligt... Särskilt att klicka i... Kan bara klicka i & ur när trampande är i bottenläge - för lite träning eller normalt ??
#6
9 november 2017 kl 19:07
Gilla
Fick känningar i slutet av april -15... Fattade inte vad det var och trodde att det skulle gå över och fortsatte att träna mot Hbg marathon. I början på maj kunde jag inte springa mer... Nu har jag sprungit sedan 28 juli och hoppas att foten håller... Har fått stötvågsbehandling och använder inlägg när jag springer, bara gympadojjer på jobbet och inneskor hemma. Aldrig barfota på hårda golv, aldrig flippflopp eller converse eller andra skor som inte är uppbyggda i hålfoten och sitter ordentligt... Det har tagit 16 månader och vet inte vad som gjorde att det blev bra.... Kanske är det bara tiden?
#7
4 januari 2018 kl 11:34
1 Gilla
Springer inte alla på samma nivå som föregående inlägg - men har problem m plantara faschian... Första gången är för snart två år sedan - tränade för Hbg maraton och det gick så himla bra - så jag sprang på - både långpass & intervall och ökade klart alldeles för snabbt. Det tog ca 18 mån innan jag kunde börja springa igen... Satte igång i slutet på juli och det gick ju för lätt igen - efter ett intervall/backpass kom det tillbaka igen för ca en månad sedan. Igång igen nu och begriper att jag måste bygga upp mig mer och även cykel/crosstrainer/styrketräning med mindre/ingen belastning på foten. Undrar bara vad ni tror - är det just intervallpass som är ”värst” eller sliter alla löppass lika mycket. Tänker att det kanske som vanligt är ”farten som dödar”!?
#8
21 januari 2018 kl 22:19
1 Gilla
Inte värsta träningsfreaket & har dessutom rehabträning pga envis ”hälsporre” ... Fast håller med alla de som säger att alla pass som blir av är bra pass. Klart bättre med ett 20 min pass än inget den dagen. Så 20 min är min gräns och det hinner tom jag springa ett par tre kilometer på :-) Plus att hunden tycker att det är mycket roligare att komma ut och springa lite än att gå... Win-win i mitt fall ...
#9
23 april 2018 kl 00:00
Gilla
Mitt tips är att boka tid fort hos en sjukgymnast som är bra på fötter... Jag blev bra (hoppas jag - !!!) efter drygt ett års vila och stötvågsbehandling... Kanske var det bara tiden - svårt att veta.... Men för mig var det superdrygt... Jag har fortfarande restriktioner från sjukgymnasten och kan/”får” inte löpträna i den omfattning som jag vill... Cyklar, gymmar och tränar boxning för att hålla igång...