Foruminlägg av Michael Grosche

< < < 1 2 > > >
#1
1 december 2008 kl 20:33
Gilla
Fick höra mig själv svara ja när min bror frågade om jag inte skulle vara med på Göteborgsvarvet 2009. Och ett löfte är ett löfte så nu gäller det att lägga upp träningen. Mitt mål är att komma runt på 2 timmar och jag är igång hyggligt sedan en månad tillbaka. Tre pass i veckan med två 5-7 km slingor + en 10 km på helgen - nästan helt utan smärta ;) Hittills har jag bara försökt få "några kilometer i benen" och inte kört någon sk kvaltetsträning. När bör jag börja med det för att komma lagom rustad till loppet 16 maj?
#2
1 december 2008 kl 21:14
Gilla
Jag har varit inne och sneglat på den där. Men frågan är om jag redan nu ska köra intervall, backe och anna kvalitetsträning eller om jag ska köra på med "vanlig" löpning fram till det är 20 veckor kvar och då börja följa programmet? Ja jag är nybörjare ;)
#3
1 december 2008 kl 21:20
Gilla
Då tar jag och följer det redan nu. För jag antar att risken är minimal att jag toppar formen för tidigt och därmed får se mig omsprungen av brosan när det blir allvar i maj ;)
#4
1 december 2008 kl 21:43
Gilla
casaba - ditt sätt att se på saken gör det väldigt mycket enklare för en sån som jag som har lite svårt att hålla koll på klockan och springa samtidigt. Jag tar helt enkelt och mal på i mörket så tar jag tag i eventuell intervallträning när det ljusnar igen. Funderar på att kasta in en anmälan till premiärmilen i mars mest för att ha ett delmål och för att känna på att tävla (något som är helt oprövat för mig) Antar att ett sånt delmål är bra, eller?

#5
1 december 2008 kl 22:13
Gilla
Tack för tipsen. Jag är inte fullt så tävlingsinriktad så mitt mål är att komma runt halvmaran utan att komma helt sist i mål. Ser det här som ett expriment för att se vad kroppen klarar av i min ålder. Går det hyggligt i göteborg så får nästa större mål blir halvmaran i Stockholm. Hittills går det över förväntan tycker jag själv. Imorrn bär det av ut i mörkret igen. Vi ses i Göterborg.
#6
31 januari 2009 kl 13:04
Gilla
Om någon sagt till mig i oktober innan jag började löpträna att jag i januari skulle springa över 10 mil på en och samma månad skulle jag bara ha garvat. Men just idag klev jag över denna för mig magiska gräns. Låt vara på lite stela ben och i bakhalt före men ändå. Nu känns verkligen målet med att komma runt Göteborgsvarvet på under två timmar helt realistiskt. Men frågan är om jag tar i för mycket? Lägger jag på för många kilometer för snabbt? Vill ju inte riskera starten i maj. Det står mycket prestige på spel eftersom jag har utmanat brosan i götets halvmara
#7
31 januari 2009 kl 18:31
Gilla
Tack Filip och Anna, det låter som att jag doserar träningen rätt. Har börjat följa 2 timmars programmet på Marathon.se och det går ju som sagt okej. Men efter att enbart ha jobbat på att få mil i benen så ska man nu enligt programmet köra intervaller en gång i veckan. Förhoppningsvis är det inte så svårt som det verkar men det är en fråga som ju har pratats om flitigt här på jogg så jag hittar säkert goda råd i annan tråd. Lycka till med löpningen alla er som liksom jag trotsar halka och kyla för att komma i form till vårens tävlingar. Att löpa inomhus på band är för fegisar ;)


#8
1 februari 2009 kl 18:24
Gilla
Stackars dig Sara :( Hoppas att du kryar på foten och magen inom kort.
#9
2 februari 2009 kl 17:48
Gilla
Härlig inspiration att läsa om ambitionsnivån som finns bland jogg:s medlemmar. Frågan är nu om det betyder att vi på sikt kommer ha norra Europas friskaste och snabbaste pensionärer eller om vi kommer att hålla sjukvården sysselsatt med att lappa ihop det som finns kvar av oss efter hundratals mil längs hala landsvägar i vårt lite för kalla och lite för mörka land. Jag tror på det första alternativet även om jag började relativt sent själv (och ja det skulle kunna kallas 40 årskris...) Så lycka till oavsett vilken ambtionsnivå du har.
#10
6 mars 2009 kl 13:44
Gilla
Jag är mitt uppe i träning inför göteborgsvarvet. Jag följer Szalkais program för att komma in under två timmar. Hittills går allt enligt plan men nu till frågan. Eftersom jag är helt ovan vid att tävla så har jag kastat in ett par tävlingar under våren inför GV i maj (två sjöar runt och premiärmilen) Men hur ska jag mixa detta med träningsprogrammet? Jag behöver ju enligt programmet köra längre distanser på helgerna men då vill jag ju samtidigt köra lopp. Och jag gissar att det inte är optimalt att ta en 16 km runda på lördagen och sedan tävla dagen efter, eller?
#11
6 mars 2009 kl 14:44
Gilla
Tack för svaren. Kan hålla med om att jag håller mig lite väl krampaktigt i programmet. Hänger nog på att jag är en nybörjare när det gäller träning på det här sättet. Men jag får helt enkelt släppa sargen och vara lite mer flexibel. Jag gissar att det viktiga är att jag har varit uppe och nosat på lite längre distanser innan det är dags för Varvet.

#12
12 mars 2009 kl 20:12
Gilla
Colm jag skulle både nicka och säga hej om jag träffar på dig. Men du är ett undantag. Jag brukar vara fullt upptagen med att sjunga med i musiken som dånar i lurarna och min vattniga blick är fäst långt bort i fjärran. Nä jag är nog också en typisk osocial svensk är jag rädd. Men ge mig några droppar alkhol då jädrar blir jag social ;)
#13
12 mars 2009 kl 21:30
Gilla
Låter som att man får ta med sig broddar i bakfickan för säkerhets skull.
#14
3 maj 2009 kl 19:30
Gilla
Har under vintern följt "halvmaran under 2 timmar-programmet." Allt gick enligt plan men så högg det till i benet och ett ofrivilligt träningsuppehåll blev resultatet. Har succesivt jobbat mig tillbaka och nu är det bara två veckor kvar till start och jag har som mest varit uppe på 14 k. Min fråga är ska jag försöka trycka in ett ännu längre pass en vecka före start 16 maj eller ska jag nöja mig med att tar kortare distanser för att få upp farten?
#15
4 maj 2009 kl 14:19
Gilla
Tack för svaren. Då ställer jag in långpasset och kör ett par korta pass under veckan istället och därefter vila inför starten.

Agneta: Det högg till i sätesmusekeln under ett försök till backintervall-pass. Ignorerade att det gjorde ont och sprang ett lopp. Sedan gjorde det riktigt ont ner i höften och låret. Massage, besök hos kiroprator och vila blev medicinen.

Mikael: Hade önskat att träningen skulle vara färdig men skadeupphållet gör att jag känner mig osäker på om jag orkar hela distansen den 16:e.

Då hoppas jag att en postivit inställning från min sida och en trevlig inramning av själva tävlingen tar mig hela vägen till mål.
#16
19 maj 2009 kl 21:00
Gilla
Jaa, bättre än snittet i min grupp. Gjorde mitt första varv från grupp 17 och kom in på just under två timmar. Förhoppningsvis kan jag få flytta fram några grupper till nästa år, då jävlar....
#17
23 maj 2009 kl 13:40
Gilla
Är väldigt sugen på en 405:a och eftersom jag ska åka till USA i sommar så tänkte jag göra ett klipp genom att köpa klockan där istället för här hemma. Men är det smart vilka är för- och nackdelarna. Någon som har erfarenhet? Tänker på garantier och sånt.
#18
16 juni 2009 kl 22:08
Gilla
Har just avslutat parloppet i Hagaparken. En tävling som uppenbarligen legat i träda några år. Men vilken comeback. Typ 600 par sprang fem kilometer i för veckan ett helt enormt bra väder. (Numera nöjer man sig med upphållsväder och plusgrader). Bra arrangemang och riktigt kul. Lite trångt ute på banan när man möttes på halva distansen. Men på det hela taget en riktig bra upplevelse. Nästa år kommer jag tillbaka och jädrar ska jag göra ännu bättre ifrån mig.
#19
13 september 2009 kl 10:35
Gilla
Vilken härlig halvmara. Bra organisation ingen trängsel runt banan och nytt pb. Kan inte vara annat än helnöjd. Skulle jag önska något så skulle jag vilja se lite mer publik runt banan. Även om jag fick mycket positiva feedback på min AIK-tröja som jag sprang i. Tack för stödet.
#20
14 september 2009 kl 22:00
Gilla
Har hittills hållit mig till halvmara-distansen. Men börjar bli sugen på att satsa på fulla distansen. Skulle helst vilja springa i Stockholm samtidigt vill jag gärna springa Varvet också. Går det att springa två lopp så pass nära varandra i kalendern?
< < < 1 2 > > >