Foruminlägg av Jimmy Andersson

< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 > > >
#1
5 augusti 2012 kl 09:38
Gilla
Hej på er alla

Jag har börjat springa för första gången på 25 år . va nog 16 år gammal senast :) Jag har även varit idiot och rökt sen jag var 14 år, alltså i 27 år. Gör nu ett tappert försök att leva längre.

Gav mig på 8:an i Skatås första dagen. Tänkte jag tar tjuren vid hornen med en gång... Tog mig runt och gick 5 ggr a 1 minut. Ganska död när klar och träningsvärk som heter duga i 3-4 dagar :) Fem dagar efter det så gick jag milen. Och igår sjätte dagen så sprang jag runt Härlanda tjärn utan att gå.

Och nu till frågan, hur långt är det runt sjön ? Starta framför kiosken vid sjön , det börjar med en liten backe och sedan bara höger hela tiden runt och tillbaka till kiosken. Jag har hört så olika. 2,7 3,5 3,1 osv. Någon som vet ?

Tack så länge

#2
5 augusti 2012 kl 12:30
Gilla
Hej alla och tack för svar

Jessica- Ja det är lite dumt att börja där vid åttan :) men jag ville straffa mig själv, typ så här går det när man är slapp och dum :) och jag har varit en ganska flitig besökare på gymmet sen tonåren. 2 - 4 dagar i veckan. Men som sagt ingen form av kondition eller löp. Himla tråkigt på bandet. Så visste med viljan och någon form av grundtränad kropp så skulle jag ta mig runt och förhoppningsvis överleva. Men min tanke är att nu löpa eller ja, jogga som vanliga dödliga. Målet är att springa 2 - 3 dagar i veckan utöver lite gym, och då ta vägen runt sjön ett varv i början och sedan 2 varv. Har mina 2 barn titt som tätt och får springa, gymma när tillfälle ges. När allt känns fint så blir det nog åttan med ett leende på läpparna så ofta jag hinner.

Kajsa- Okej tack så alltså ca 3 km :)

Sephan- Det hade varit kanonbra :) jag började vid info-tavlan vid sjön och sprang upp vänster och tillbaka till tavlan. Då jag bor i björkekärr så kommer jag nog alltid utgå från sjön när jag springer.


Hej så länge alla, nu skall jag över till Life i Björkekärr och få lite mera träningsvärk

#3
5 augusti 2012 kl 12:54
Gilla
Jag har ett par men har bara sprungit 1 mil i dom. Jag tycker dom är sköna
#4
5 augusti 2012 kl 16:19
Gilla
Hej

Ja riktigt skönt område att kuta i och tack för info :) vi säger 3 då

och bra jobbat med dina rundor, skall också komma dit en vacker dag och skutta runt ca en mil.
#5
6 augusti 2012 kl 07:45
Gilla
Okej tack :) verkar som man kan enas om 3 km då.

Jag släpade mig runt på 18.47 men snart så skall jag vara nere på den tiden. Milen skall det bli en vacker dag, det är målet.
#6
7 augusti 2012 kl 09:01
Gilla
Hej tack så mycket :)

Ja då är det väl drygt 3 runt sjön, lite under . är väl inte lätt att få exakt. Imorgon skall jag på den igen och kämpa lite.
#7
7 augusti 2012 kl 21:09
Gilla
Hej och tack nu har vi fått bra värden på den rundan :)

Längtar tills imorgon och få springa igen. Har kliat i kroppen några dagar nu. Hade en sådan skön känsla i kroppen senast när jag kom hem. så jag nästan gick tillbaka och sprang igen. Men försiktigt i början skall man vara
#8
7 augusti 2012 kl 21:19
Gilla
haha :) ja det va ingen dum ide , billigt och bra
#9
8 augusti 2012 kl 21:00
Gilla
#10
10 augusti 2012 kl 08:35
Gilla
Hej
Det är bara åttan i Skatås man får lov att cykla på om jag har fattat rätt ? Ja förutom godkända MTB bana/slingor.

Har hört och sett att det är förbud på andra slingor, som ändå inte är förbud ? Respekterar ändå skyltarna även om det enligt lag inte är förbjudet. Dom sitter väl där iaf av någon anledning.

Men hur som haver så hade jag inte tänkt att cykla mer än på åttan iaf om det nu är tillåtet. För att variera lite från löpningen.
#11
10 augusti 2012 kl 11:27
Gilla
Hej
Tack för svaret ! Ja sträckan mellan Skat och sjön får man ta det lugnt. Själv reagerat på det när jag springer där. En del som hojar onödigt fort där bland joggare och barnfamiljer som tar lite promenad runt sjön etc.

Tråkigt att löpspår och stigar blir förstörda, det håller jag med om.
Om det är ok att cykla åttan med respekt så kan man väl hålla sig där. Eller göra egna slingor över stock och sten för MTB.


#12
13 augusti 2012 kl 17:55
Gilla
Hade verkligen ingen lust idag. Trött och seg efter jobbet. Lite regn och småkallt.. men tänkte.. lipa kan man göra en annan dag. Man måste ut även när det är motigt. Bara göra det och ta sig runt. No excuses ! Sen springer man 21 sek bättre än senast :))

Som jag läst här ibland. Man måste bara göra det !
#13
13 augusti 2012 kl 18:49
Gilla
Ingen expert men, kan tänka mig att belstningen blir tuff på asfalt. man kan nog vara svag i ryggen och sjunka ihop lite.. inte riktigt hålla uppe höften. Lite styrketräning för rygg och bål ihop med stretching och springa på lite mjukare underlag ett tag kanske.
#14
13 augusti 2012 kl 18:53
Gilla
Du är ju relativt ny som löpare och din kondis och uthållighet är nog bra som du säger. men resten av kroppen skall ju också hänga med i det hela. från fötter upp genom benen till rygg och mage. det tar nog lite längre tid. asfalt är nog en tuff bit att nöta på hela tiden om du nu gör det.
#15
15 augusti 2012 kl 06:33
Gilla
Ja :) har ett bra pannben uppövat sedan år, när det gäller gå till gymmet. Det får samsas med löpningen. och kan nog bygga på lite till.
#16
15 augusti 2012 kl 19:39
Gilla
Okej va bra :) men hur fick du ryggskottet ? Efter löpningen då på kvällen hände något med ryggen.
#17
16 augusti 2012 kl 13:16
Gilla
Ja om man har lite större barn , lite hängande på sidan/ höften så klat kan bli lite snett då.. Men iaf bra att det inte va löp och du är på bättringsvägen :)
#18
16 september 2012 kl 12:52
11 Gilla
Äntligen gjorde jag det. Igår lördag sprang jag min första mil. Så stolt över mig själv :) Köpte mina fösta skor 24 juli och tog mina första stapplande steg 30 juli. Två till tre gånger i veckan med rundor på dryga 3 km. Sedan kom ett knäproblem och va när att ge upp. Men bet ihop och körde tråkig rehab med massor av benspark, knäböj, stretch och vila i två veckor. Sen en försiktig test på 3 km förra veckan.. kände inget :) sån lycka jag kände.

Så i torsdags sprang jag för första gången 6 km och det kändes fint överallt. Igår lördag hade jag ingen lust eller direkt ork, men på kvällen började det klia i kroppen. Tänkte.. jag skall fan springa 1 mil ! Hur svårt kan det va !! And I dit it :) Så 1,5 månad senare blev min dröm verklighet. Ingen tid att skriva in i historieböckerna direkt. 1.07.08 Men som 41 år 82 kilo tung och slutat röka för ngr månader sedan och inte joggat sen högstadiet.. Ja då är man fan nöjd :) Så till alla nya som kämpar .. Allt är möjligt om man vill och detta är som knark. Man blir beroende ! tack för mig
#19
16 september 2012 kl 20:13
Gilla
Tack alla ! Ni är så snälla och vänliga :) och ni skall veta att jag tänkte mycket på vad jag läst och sett här på jogg när det blev jobbigt. Tänkte ge upp vid ca 7 km , men då kom ordet "pannben" upp i skallen.. det måste man skaffa sig. Annars kommer man inte någonstans . Vid 8 km började jag tappa känsel i benen .. Då tänkte jag på ett klipp jag sett här. När två kvinnor kryper över mållinjen i en Iron Man.. Och om det krävdes så skulle jag göra det med.. Hade varit en syn för övriga i Skatås. Vid 9 km så kände jag inte mina ben alls.. Men dom gick ändå av sig självt :) försökte öka lite :) men det va bara hjärnan som gjorde det .. inte kroppen i iaf.. för märkte ingen skillnad. När jag cyklade hem så var jag för uttmattad för att le med munnen. Men jag log inombords och det kändes som jag hade gjort något meningsfullt i mitt liv.. .. Tack alla :) längtar till nästa tur i spåren..
#20
17 september 2012 kl 17:50
Gilla
Hej och tack igen alla.. Och grattis till Per i Lysekil också ! Helt fantastiskt att lilla jag kunde inspirera dig att ta tjuren vid hornen. Jag hade faktiskt som mål att innan snön kom. Men tänkte va fan.. Är väl inget att vänta på. Just do it liksom. Tänkte ju givetvis om kroppen skulle hålla mer än om jag skulle orka. Vilja har jag när det är något jag verkligen vill. Va mest rädd för skador. Har träningsvärk i låren iaf lite lätt så. Även korsryggen och magen ömmar lite.

Nu fnular jag på hur jag skall fortsätta ? har minst två gånger i veckan iaf. 3 gånger med lite tur. Har mina barn rätt mycket och jobbet kräver en del av mig . Känns som att det är dags att lämna 3 km ? och springa minst 5 till 8 per gång ? eller skall jag ha en 5.a och 1 mil i veckan. och köra en snabb 3.a om det blir en tredje gång någon vecka ? Nu blir det rörigt :) men ni fattar kanske
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 > > >