Löpning Övrigt 5 inlägg 6399 visningar

Okej att cykla åttan i Skatås ?

1971 • Göteborg
#1
10 augusti 2012 - 08:35
Gilla
Hej
Det är bara åttan i Skatås man får lov att cykla på om jag har fattat rätt ? Ja förutom godkända MTB bana/slingor.

Har hört och sett att det är förbud på andra slingor, som ändå inte är förbud ? Respekterar ändå skyltarna även om det enligt lag inte är förbjudet. Dom sitter väl där iaf av någon anledning.

Men hur som haver så hade jag inte tänkt att cykla mer än på åttan iaf om det nu är tillåtet. För att variera lite från löpningen.
1975 • Göteborg
#2
10 augusti 2012 kl 10:39
Gilla
Åttan är helt ok att cykla, men tänk på att inte blåsa förbi folk och fä i full fart, särskilt inte på sträckan mellan Skatås och Härlanda tjärn.

Cykelförbud på milen, femman och 2,5:an. På 18-slingan och Vildmarksleden finns inget formellt förbud att cykla, men dom ligger inom Delsjöns naturvårdsområde. Där gäller inte allemansrätten utan särskild hänsyn måste tas. Tyvärr verkar "frihet utan ansvar" vara populärt just nu, vilket har lett till att flera stigar i området är helt sönderkörda av MTB. Det är inte ok. Länsstyrelsen har börjat få upp ögonen för läget och är inte glada.

Personligen har jag varit nära att bli påkörd av MTB på milenspåren flera gånger i år, ofta på udda timmar. De gånger jag påpekat cykelförbudet har jag fått ett finger till svar eller ett "vi ska bara...". Tråkig utveckling.
1971 • Göteborg
#3
10 augusti 2012 kl 11:27
Gilla
Hej
Tack för svaret ! Ja sträckan mellan Skat och sjön får man ta det lugnt. Själv reagerat på det när jag springer där. En del som hojar onödigt fort där bland joggare och barnfamiljer som tar lite promenad runt sjön etc.

Tråkigt att löpspår och stigar blir förstörda, det håller jag med om.
Om det är ok att cykla åttan med respekt så kan man väl hålla sig där. Eller göra egna slingor över stock och sten för MTB.


Jonas Larsson
1984 • Floda
#4
10 augusti 2012 kl 11:45
Gilla
Lustigt nog har en av de klassiska stigarna nu skyltats upp som "Rödvit" och därmed skall den enligt skyltarna som finns i området inte cyklas på.
(Cykling på markerade spår och leder förbjuden)

Det lustiga är att stigen aldrig hade funnits utan MTB-cyklisterna.

Visa hänsyn och använd förnuft, det är det viktgaste anser jag.
Martin Wass
1975 • Göteborg
#5
10 augusti 2012 kl 11:55
Gilla
Kan tänka mig att det inte är så kul att cykla på åttan det brukar ju var mycket folk där så det går ju inte direkt att jaga tider. MTB - spåret är grymt svårt blev totalt färdig finns det någon här som fixar det utan att sätta ner fötterna ?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.