Foruminlägg av Teresa Küchler

< < < 1 2 > > >
#1
7 september 2012 kl 23:31
Gilla
Hej,
ska springa Sthlm halvmara på lördag och vet inte vad jag ska ha på mig. Ska visst bli 11- 14 grader och småregnigt. Nån som vet ungefär hur länge man måste stå o huttra i fållan innan loppet, om jag bestämmer mig för att ta linne o shorts? Nån som vet hur kallblåsigt det kan bli längs banan i Sthlm (jag känner inte Sthlm eller banan alls, finns det längre sträckor där vinden brukar ligga på så in i h-ete?)? Har nyss läst 73 skräckhistorier om folk som frös halvt ihjäl (njaeee, ok, nästan då) på maran i våras. Jag har bara sprungit två halvmaror i mitt liv, och bägge gånger var det så varmt att jag höll på smälta bort i t-shirt och knä-tajts. PS. har inga specialkläder, springer vanligtvis i billig-tajts och t-shirt eller linne, är bara "glad motionär", har inte löpningen som livsstil (även om det smyger sig på mer o mer, erkänner...) men kan tänka mig att köpa lite nytt o dyrt (o tjusigt helst!) till tävlingen om nån har tips på sköna, bra, funktionella kläder som passar för temperaturen. Najs forum det här förresten, är ny på jogg.se.
#2
7 september 2012 kl 23:39
Gilla
Hm- tror du missade ordet "tjusig" i min fråga :-) :-) Hahah- ok. sopsäcktricket låter toppen, jag köper det!
#3
17 september 2012 kl 17:26
Gilla
Nähä! Klart man ska ha medalj! Jag ska leta fram min gamla, röda sammetsköld, den man satte upp Baddaren och silverfisken och simborgarmärkena på, och byta ut dem mot löpmedaljer. Klart man ska!
#4
9 oktober 2012 kl 17:17
Gilla
Jag springer i gamla skräp-t-shirtar med konferenstryck på, och billig-tajts. Funkar alldeles utmärkt. Än så länge har ingen retats, och det är ju inte direkt så att din löpning står o faller med t-shirten, sicket trams. Spring i vad du vill - strunta i hetsen. Ta finaste löpstassen på loppen, för fotonas skull :-)
#5
16 januari 2013 kl 14:52
Gilla
Men varför är det så enorm stor skillnad på beräkningarna när man springer ute jämfört med bandet? Exempel: när jag springer ute så gör jag milen på ca 63- 64 minuter, det är långsamt men duger fint för mig. När jag är på bandet så orkar jag inte springa en timme på 8:an, dvs motsvarande 8 kilometer på en timme, utan får ligga på 7:an o lite till för att orka en timme... alltså mellan 2-3 kilometers skillnad på timmen. Skulle jag springa motsvarande utomhus, alltså 7 km o lite till på en timme, så skulle det ju kännas som jag knappt sprang utan gick. Weird.
#6
16 januari 2013 kl 15:16
Gilla
OK, får testa olika band då... nu väljer jag alltid det bandet som är framför den enda teven på hela gymet med en nyhetskanal på och inte massa underhållnings (ähum)- skit...tycker att det är märkligt att i övrigt normalinterlligenta, samhällstillvända människor så fort de hamnar på ett gym förväntas vilja titta nån imbecill kavalkad med djur eller barn som ramlar till skrattsalvor, eller aptråkig förnedringsteve. /argbiggan. :-) Bättre att springa ute alltså...
#7
17 januari 2013 kl 10:49
Gilla
Men jösses- det tillkommer nya medlemmar, folk som kommer in på sajten av en slump osv osv. OM du nu har det så dåligt med att inte precis alla människor läst precis alla trådar eller inte fått svar på alla sina frågor så får du väl sluta läsa här då. Obs. det här är en sajt om JOGGING, inte hela världsencyklopedin, så ja, det kan vara så att folk frågar om samma saker lite då o då, typ. ähum, ehhh- JOGGING- och det som finns kring det. Oh well. Surpuppor finns det ju alltid. Tack för svar om löpband säger jag i alla fall, tog ett annat band igår och det var faktiskt skillnad i inställningarna.
#8
3 februari 2013 kl 17:05
Gilla
Sprang halvmara mellan Nice och Monaco idag, och såg fram emot en medalj till min lilla men stolt omhuldade medaljsamling. Men istället så fick alla en t-shirt i storlek... wait for it... XL. Suck. Varför tror arrangörer att en t-shirt - alltid storlek XL, som om alla hade exakt samma (oftast) MANS-storlek - är vad man vill ha att ta med sig från ett rejs? Och med detta vill jag inte säga nåt annat än att jag nu har 3 funktions-t-shirtar i storlek XL. Får väl ge dem till Frälsis. I övrigt: loppet rekommenderas, troligtvis den vackraste banan som finns. Sol, hav, lätt bris, utsikt att bara gapa över.
#9
3 februari 2013 kl 17:29
Gilla
Hahaha. Ok, jag har ingen anledning att vara missnöjd, det var världens vackraste lopp. Jag ska göra mig en egen medalj med chokladpeng och fint snöre!
#10
3 februari 2013 kl 19:06
Gilla
Hm. Ok då :-) Men arrangörerna får ta fram fler storlekar än XL, som ju i praktiken innebär att så gott som all kvinnor på loppet inte kan ha t-shirten (de är extra formlösa och stora, förstås, eftersom det är billiga sponsor-t-shirtar)... men som sagt, inte så allvarligt menat, mitt lilla gnäll, jag ville bara så gärna ha en medalj till min lilla samling!
#11
3 februari 2013 kl 22:52
Gilla
Snyft. Jag vill verkligen ha en medalj att få ögat på nån motig dag, den ska hänga på väggen och vara en morot och ett minne, som ett fotografi.
#12
4 februari 2013 kl 18:42
Gilla
Miljöargumentet är otroligt löjeväckande - vi kan ju jämföra med påverkan på miljön av exempelvis allt plast och gummi i löparskor och gadgets som löpare har... T-shirten jag fick var för övrigt Made in Bangladesh. Vi kan ju ta upp arbetsförhållandena där kanske, eftersom nu miljön kom på tapeten, varför inte då också sociala frågor (tja- det var inte jag som började)?

Jag skulle vilja ha en medalj för att det är ett fint minne, för att jag är så vansinnigt stolt över mig själv som klarat loppet, och för att jag kanske behöver lite mer pepp och uppmuntran än Beskäftiga Britta och Rättrådiga Regina här, som tycker att bara de som tävlar ska ha medalj. Plakett, medalj - ett minne.
#13
16 oktober 2013 kl 18:25 Redigerad 16 oktober 2013 kl 18:26
Gilla
Nåt heeeeeelt annat. Nån som vill med på Tosca på Metropolitan Opera kvällen före loppet? Måste ju vara precis vad man behöver för att vara harmonisk i både kropp o själ inför loppet :-)
#14
16 oktober 2013 kl 18:32
Gilla
Borde gå att få en hygglig plats för ca 90 dollar, om jag ser rätt på platsbeskrivningarna... rätt dyrt, men det är också ett av världens bästa operahus så... länk:
http://www.metoperafamily.org/metopera/season/single/reserve.aspx?perf=12627

jag kommer att vara i NY redan torsdag morgon, och tänkte gå bort till biljettkassan då och chansa på att det finns platser kvar.
#15
17 oktober 2013 kl 09:09
Gilla
ok. jag tänker lite i samma banor nu faktiskt, kanske en burgare, lite jazz o en tidig kväll är bättre dagen före lopp :-)
#16
22 oktober 2013 kl 14:24
Gilla
Nån som har nåt bra husmorstips mot blåsor mellan tårna?
#17
28 oktober 2013 kl 12:11
Gilla
Ååååh, nu börjar jag bli så nervös att jag knappt kan sitta still!! Hoooohoooo- New York Marathon!!!! :-) Hoppas att stöta på en del av er, jag reser med den belgiska gruppen, kommer att få en tokrolig hatt med belgiska färger att hoppa omkring i efteråt, men ska i alla fall ha en svensk flagga på kinden, tänkte jag. Å andra sidan så kommer jag att vara ca 2 timmar långsammare än ni, så jag missar er säkert allihopa. Så lycka till alla!!!
#18
28 oktober 2013 kl 18:24
2 Gilla
Den här sketchen är bäst, kanske något att praktisera dagen efter maran? :-)

http://www.youtube.com/watch?v=r4c-rSmBjEw

#19
30 oktober 2013 kl 14:35
1 Gilla
Fick just dessa tips från min tidnings (jag arbetar för SvD) förre NY-korre, till alla er som liksom jag mest vill hänga o ha det trevligt. Jag ska satsa på "Black Label-burgare" för 26 dollar, deffffinitivit! (ursäkta jag avviker från löptemat, men man ska ju göra nåt när man inte springer också :-) :

Rodeo Bar (27th Street/3rd Avenue):

Mitt absoluta stamhak där jag brukade hänga i den större baren och bälja frozen margaritha. På andra sidan finns en mindre bar men dessutom liveband på kvällarna. Ser att de tyvärr infört något så dåligt som Kuntry Karaoke på måndagar, men annars är det bra kvalitet på musiken. Skönt hak, bra folk, trevlig stämning. Passar alltid bra att gå hit men skulle undvika värsta after work-stormen om jag var dig.

Sanur's (18 Doyer Street):

Svårt att hitta rätt, så spana in kartan noggrant innan. Och se till att gå ner i källaren istället för att äta däruppe. Här finns i alla fall en fenomenal och gömd malaysier i Chinatown, som väldigt sällan turister ens upptäcker. Jag beställer alltid roti kanei-bröd till förrätt och sea food noodle curry soup till huvudrätt. (Kan vara läge att be om vatten till...starkt!)

Minetta Tavern (113 McDougal Street):

Känd, ja. Men bäst burgare i stan. Ta deras Black Label Burger för 26 dollar. Åt mig runt på hamburgare, här hittade jag min absoluta favorit!

Gingerman (36th Street):

Vet inte om du dricker öl. Men här har du ett paradis. Närmare 70 tappar av öl, plus en diger lista från kylskåpet. Undvik finansslipsarna på after work-tid.
#20
3 november 2013 kl 10:56
2 Gilla
Nä, jösses, det är ju kallt som i Sibirien ute, tror jag snoozar klart, vänder på mig och somnar om nu. Vad tänkte jag egentligen när jag sajnade på det här loppet? :-) .. okej okej. Dags att knyta ihop trasorna som är kvar av nerverna, springa över till kvinnan i hotellrummet bredvid och slå min resorbflaska i huvudet på henne för att hon gapade i telefon till två på morgonen, och sen gå o ta bussen. Lycka till alla!
< < < 1 2 > > >