Foruminlägg av Mia Nilsson

#1
8 november 2017 kl 18:02
1 Gilla
Jag har haft nästan samma problem som du. Jag har också provat sjukgymnastik, tejpning, kortisonsprutor (2 st) och sedan mer rehab efter det. Läkaren tyckte jag var frisk, men det var jag inte. Den sista sjukgymnasten erkände att hon inte kunde göra mer, men sa att andra kan det. Fick därför remiss till en idrottsläkare för operation, träffade honom och fick tid för operation efter 4 mån. Under den tiden så funderade jag mycket på om jag skulle operera eller inte... Tränar styrketräning och gympass på Actic, så jag tänkte att jag kan prova en PT och se vad han kan göra. Det tog oss 9 månaders hårt jobb, men idag så springer jag igen. SÅ mitt råd, operera inte, testa en PT först i alla fall. Nu ska man ju förstås ha tur att träffa en bra, kunnig o intresserad PT.
#2
8 november 2017 kl 21:40
Gilla
Mitt förslag är att du får gå in på något/några gym och se vad de olika PT kan. Ställ din fråga och om de tror att de kan hjälpa dig. Sedan får du väl gå på magkänslan... Jag har fått göra många både stärkande övningar (dock inga tåhävningar) och övat upp rörligheten i foten. Det jag har fått göra mycket är utfalls-steg, step-up (alltså kliva upp och ner från en pall), jag hade också ett platt fotvalv och det har jag fått träna upp genom att stå på golvet med en hoprullad liten handduk och så knipa runt handduken med tårna. Dessa övningar har jag gjort i princip varje dag hemma under ett halvår. Sedan har jag också haft en rund pinne (typ sopkvastskaft) och så har jag rullat foten fram och tillbaka för att få massage under foten och därmed bättre genomblödning. Har du ingen kompis/arbetskamrat som tränar på något gym? så att du kan fråga hen om de har någon bra PT där.
#3
8 april 2018 kl 23:37
Gilla
Jag har också haft de problemen som du. Efter att ha slitit ut 4 sjukgymnaste med både stötvåg, tejpning och 2 kortisonsprutor av en läkare och sedan varit hos en idrottsläkare som rekommenderade operation, så gav jag en PT på mitt gym en chans. Han stärkte upp min fot på 9 månader, de de andra sjukgymnasterna inte hade klarat på 2 år.
Nu i maj har jag sprungit i ett år och mitt mål är ett mil-lopp i mitten av maj. PT- tränaren ökade rörligheten i min fot, så att mina besvär försvann. Så mitt tips: gå till en PT.