Foruminlägg av Michael Emanuelsson

< < < 1 2 3 > > >
#1
16 juni 2013 kl 12:49 Redigerad 19 juni 2013 kl 16:59
Gilla
Jag kan tycka att det skulle vara intressant att kunna få ut statestik på utrustning.
T.ex. olika tider, längd, snitt osv på olika skor,kan även tro att dom som har t.ex olika cycklar eller skidor skulle uppskatta det..

MVH
Micke.E
#2
1 augusti 2013 kl 13:27
1 Gilla
Hej.
Jag springer i barfotaskor och jag gillar nog att springa ute vid oset/nayturens hus, startar ofta i Wadköping och springer efter ån ut till oset/Naturens hus och sedan tar jag en tur ute på stigarna där innan jag löper tillbaka. Venaspåret med anslutning till lillå-spåret gör en mil det med på fina stigar blandat med en kort bit asfalt och sedan finns naturligtvis även Karlslund och Markaspåren.
Skickar med en länk till örebro kommuns lista på deras motionsspår:

http://www.orebro.se/15020.html

Ånnanboda lite utanför Örebro har både motionsspår och tävlingar, 2st nu i september tror jag.
Hoppas det var till någon hjälp vad gäller löpning?

MVH
#3
27 oktober 2013 kl 11:12
1 Gilla
Hej.
Jag har löpt i dessa sedan förra julen och tycker dom är perfekta som höst/vinterskor. http://www.northsport.se/product.html/ms-vibram-fivefingers-lontra?category_id=19
Jag sprang motionsloppet "springCross" i våras och jag tror jag var den enda i startfältet som kom imål med torra fötter.
Jag har joggat i ner till -10° i dessa utan att frysa så jag rekomenderar dom starkt.
Dom finns naturligvis även som dammodell http://www.northsport.se/product.html/ws-vibram-fivefingers-lontra?category_id=19
Dom finns även som "låg" sko men jag rekomenderar dessa som är "höga" och sluter tätt runt foten, tänk dock på att inte ta för liten storlek på dessa, då dom iså fall blir svåra att ta på sej och även kan bli kalla runt tårna om dom sitter åt för "tajt".
#4
8 mars 2014 kl 11:05
1 Gilla
En fundering eller ett tips?
Orienteringen kanske ska tänka lite i nya banor, som redan påpekats, för att locka nya medlemmar.
Det är ju många som vänder sej mot svårigheterna i orienteringen och kartläsningen men många med mej gillar ju att löpa på olika, (och helst upptäcka nya som man ej sprungit tidigare), vandringsleder.
Jag och många med mej har då med någon halvdålig turistkart på någon egen inplastad A4 eller liknade som komplement till eventuella stigmarkeringar och DÅ kan vi plötsligt läsa en karta?
kanske vore detta ett sätt för orienteringen att locka nya medlemmar? Att göra någon form av nybörjarlopp där man har en förmarkerad löpväg/vägval på en lättare/större stig eller led så det liknar en vandringsledskart och sedan ha olika nivåer där man kanske i en senare nivå tar bort förvalet/markeringen av vägval och lägger in några enkla checkpoints/kontroller efter vägen. Enkl checkpoint/vägval kan man säkert ha även på den enklast banan, det finns ju även på en vandringsled genom att det finns rast7utsiktsplatser utmärkta efter lederna.
Jag vet att JAG skulle i alla fall välkommna detta och deffinitivt delta i sådana lopp.

MVH
#5
31 mars 2014 kl 21:37
1 Gilla
Något som de flesta som löper ute i terrängen nog har upptäckt är att stigarna/spåren blir sämre och sämre.
Många med mej har sett effekterna efter de mountainbikes som far fram i skogen på i princip alla stigar som går att cykla på. Effekten blir att på stigarna där underlaget är hårt, har nästan all jord försvunnit, och kvar är bara sten och rötter. Precis som en motorcykel eller bil, ”skyfflar” mountainbikes bort jorden, och kvar blir bara rötter och sten, likaså ser vi hur de mjuka partierna är totalt sönderköra där däcken trängt ner i marken och lämnar ett djupt lerig hål efter sej.
Missförstå mej inte, de flesta , säkert 99%, av alla mountainbike åkare sköter sej ,och åker på de anvisade mountainbike spår som finns, men tyvärr så gör den lilla resterande gruppen enormt stor skada på naturen och stigarna som finns.
Jag kan tänka mej att markägare inte är så positivt inställda till motion och rekreation i sina skogar när deras marker blir helt förstörda . Snöskoter och fyrhjulingar har ju förbjudits i skogen men är förbud enda vägen?
Detta är i alla fall något som bör diskuteras innan det blir ytterligare en sten i argumenten de har som vill ta bort allemansrätten.
Vad tycker folk på detta forum?
#6
1 april 2014 kl 10:28 Redigerad 1 april 2014 kl 18:25
Gilla
Jag har några spår/leder som jag springer ibland och där finns även utstakade mountainbike spår/leder.
När dom blivit sönderkörda så åker en del mountainbike åkarna över och kör på dom andra spåren/lederna som är avsedda för fotgängare tills, även dom är helt söderkörda.

Tyvärr är det inte så att det bara är lite rötter och sten eller lera utan det är så illa att man inte kan ta sej fram för fot utan måste springa ute i skogen bredvid spåret/leden.

Det är än så länge inte ett jätteproblem och vi ska väl få plats alla i skogen, men jag ser fler och fler ställen där spåren/lederna är sönderkörda och då finns det ändå särskilt avsedda och utstakade mountainbike spår/leder bredvid gång/springspåren/lederna.

I mina trakter är det rätt många och bra utstakade mountainbike spår/leder och de finns nästan på/vid alla större motionsplatser/leder
Jag kan tycka att där det finns utstakade spår/leder för mountainbike så är det lite dåligt visad hänsyn till andra när man åker över på de andra spåren/lederna som är avsedda för fotgängare.

Det finns även en liten säkerhetsaspekt och jag kan ibland tycka att det kan vara lite otäckt med risk för att bli påkörd när det kommer en mountainbike i hög fart runt en kurva när man kommer springandes, eller när man blir omkörd av en mountainbike i hög fart.

Jag har full förståelse för att man åker mountainbike på spår och leder där det inte finns andra utstakade speciella spår/leder avsedda för mountainbike men det jag syftar på är de ställen där det finns både spår/leder för fotgängare OCH mountainbike.
#7
2 april 2014 kl 20:41 Redigerad 2 april 2014 kl 21:03
Gilla
Nu har jag väl inte sagt att hela spåren/lederna var totalt sönderkörda utan vissa partier.
Några av de ställen som jag märkt det på är just några av etapperna på Bergslagsleden som någon nämde och i Arboga på milspåret vid Ekbacksbadet`o.s.v. Senast idag för 4-5 timmar sedan så mötte jag 3 crosshojar vid karlslunds 15km-spår i Örebro.Nu är dock Karlslunds 15km-spår lite speciellt då det även går mountainbike-tävlingar där så då är det nog ok med mountainbike även "till vardags" där men crosshoj känns lite överdrivet.
Någon nämde tidigare i tråden att man borde testa att göra tvärs om, nämligen springa i mountainbike-spåren, undrar vad mountainbikeåkarna skulle tycka om det, att en långsam löpare sprang mitt i deras spår och stoppade upp/bromsade dom? Är det lika ok som att man åker mountainbike på spring/vandringsleder/stigar?
Det är just det som nämdes som jag menar om att det t.ex. i Örebro, byggs många mil med mountainbike-spår och det finns redan idag många och bra mountainbike spår så varför kan man inte hålla sej där?
Återigen, där det INTE finns alternativ har JAG i alla fall full förståelse för att man kör mountainbike där det går men idag finns det nästan alltid alternativ.
#8
2 april 2014 kl 21:44 Redigerad 2 april 2014 kl 22:00
Gilla
Jag säger det igen då det inte verkar gå fram?

Jag tycker det är helt ok att man kör mountainbike där det inte finns alternativ
Om det finns mountainbike-spår parallellt med, eller bredvid de andra spåren förstår jag dock inte varför man inte kan hålla sej till dom utan måste åka även på de andra spåren?

I samma inlägg som förslaget om att springa i mountainbikespåren kom väl det bästa förslaget och det som är det givna att göra nämnligen att vi alla försöker påverka cyckelklubbar, kommuner/fritidsnämder och andra beslutshavare att göra tillräckligt med mountainbikebanor så vi alla har spår/leder så det räcker..

Just mountainbike-spåren vid markanspåren har jag inte testat :-) men där tycker jag det funkar bra med mountainbike och joggare, dom håller sej till sina egna spår, ÄVEN joggarna :-)

Just sådan förslag eller andra lösningar var vad jag avsåg/eftersträvade med tråden
#9
2 april 2014 kl 21:59 Redigerad 2 april 2014 kl 22:22
Gilla
Nu vart det tydligen någon form av privat diskussion vilket inte var meningen men visst finns det mountainbikespår i massor i Örebro och Västmanland,

Bergslagsleden har massvis med mountainbikespår, kolla t.ex. vid Pershyttan/Digerberget, måste vara minst 10 mountainbikeleder där, Markanspåret har du själv nämt, Arboga som jag nämde tidigar har också flera mountainbikebanor, ska jag fortsätta?

det kanske är just detta som är en del av problemet? Dom som åker mountainbike kanske INTE VET hur många och fina mountainbikespår det finns? I så fall är frågan varför dom inte gör det? Är det kommuner/fritidförvaltningar och cyckelklubbar som är dåliga på att informera om detta eller är det mountainbikeåkarna som inte bryr sej om att ta rätt på var det finns banor/leder för dom?

Det finns i alla fall massvis med mountainbikespår och det är där det finns som jag ställer mej frågande till varför man måste köra även på de andra lederna, oavsett vad man lagligen får eller inte får, vilket för övrigt var en av frågeställningarna, Ska man verka för att förbjuda mountainbike som man gjort med snöskoter och 4-hjuling ?? Jag tycker INTE det.
#10
2 april 2014 kl 22:33 Redigerad 2 april 2014 kl 22:54
Gilla
Ja, det är ju just för att Mountainbikeåkarna ska åka på mountainbikebanor som dom anlägger sådana, annars skulle det ju inte behövas.

Återigen, det är DÄR DET FINNS mountainbikebanor som jag menar att det är onödigt och respektlöst att inte hålla sej till dom..

Jag kan tänka mej att snöskoteråkarna och 4-hjulingsåkarna resonerade på samma sätt, innan dom förbjöds att åka i naturen. på annat än uppmarkerade banor.

Till och med i stan har man gjort sepparata cykelbanor och gångbanor för cyklister och fotgängare, är det bara dumheter eller finns det en anledning till det?
#11
2 april 2014 kl 23:39 Redigerad 3 april 2014 kl 00:11
Gilla
Men herregud!
Vad är det du inte förstår? Var är jag otydlig?

Jag gör nog som jag hela tiden ansett att mountainbikeåkarna ska göra, nämnligen:

Där det finns sepparata mountainbikebanor och joggingspår tänker jag hålla mej till joggingspåren och låta mountainbikeåkarna ha sina banor ifred, men där det EJ finns sepparata spår och banor för mountainbikeåkare och joggare får vi naturligtvis samsas på samma leder.och spår
#12
3 april 2014 kl 09:00 Redigerad 3 april 2014 kl 09:17
Gilla
Det är för mej självklart att man ska ha ömsesidig respekt för varandra OCH varandras åsikter.Lika viktigt är att vi alla visar varandra hänsyn i naturen, och hjälper varandra att se till att vi ALLA kan vistas i naturen på spår och leder.
Just det du säger om att det är bra att frågan lyfts och diskuteras, är viktigt och anledningen till att jag startade tråden

2 påpekande:

1,Ifall att någon är fundersam på om mountainbike gör mer åverkan på naturen än vad joggare gör så är det ju bara att ta sej till något ställe där det finns både mountainbikebanor och joggingspår bredvid varandra och jämnföra dom så ser man tydligt skillnaden.

2, Jag försökte "googla" fram var det finns mountainbikebanor i Örebro och Västmanland och det var inte lätt att hitta. Jag hittade överhuvudtaget ingen bra sammanställning som det t.ex. finns över vandringsleder och motions spår. Många av de mountainbikebanor jag vet finns hittade jag överhuvudtaget inte.
Enda sättet att hitta dom verkar vara att man som jag "sprungit på" dom av annan anledning, t.ex. när man joggat på leder/spår som korsat eller varit tillsammans med mountainbikebanor.
Här finns mycket att förbättra, Det kan inte vara så svårt för Kommuner/Fritidsförvaltningar och cykelförbund att göra liknande sammanställningar som för vandringsleder och motions spår.
Självklart är det ett stort problem. Om det inte går att hitta banorna, hur ska man då kunna använda dom?
#13
4 april 2014 kl 19:50 Redigerad 4 april 2014 kl 21:55
Gilla
Just banorna vid Markanspåret och i Ånnabod verkar ju vara de som funkar bra och där man samsas utan att inkräkta på varandras Spår/banor

I Ånnaboda kan man t.o.m. hyra mountainbike och behöver inte ens ha med sin egen t.ex. om man bara vill prova på utan att behöva köpa en.

Kan det vara så att det dessa banor är utstakade och skötta av klubben vid Markanspåret respektive konferenscentret i Ånnaboda och att de därför funkar men att de andra utmarkerade spåren som jag sett när jag varit ute och joggat endast är ”privata initiativ” och ingen som egentligen har hand om? Lite ”Ataband” och pilar kan ju vem som helst köpa.

Nu var det här dock nästan en tråd för cykeldelen ,och inte en tråd, som det var menat om hur vi Joggare & Mountainbike åkare ska kunna samsas och respektera varandra i naturen utan att hugga strupen av varandra.

Hur funkar det i övriga landet? Är det liknande eller funkar det bättre eller sämre och på vilket vis?
#14
26 april 2014 kl 20:29 Redigerad 26 april 2014 kl 20:43
Gilla
Om dom ger någon effekt med förhöjd prestation eller ej kan säkert disskuteras men där dom absolut har ett värde är t.ex. under Höst/Vinter/Vår och för dom som har problem med benhinnorna, vilket är ett väldigt vanligt problem under t.ex. försäsongsträning. Där ger dom definitivt ett bra stöd.

Många har problem med hårt underlag och benhinnor under försäsongen då marken är frusen och hård. Det är väldigt vanligt även för de som utövar andra sporter men bygger kondition under Vinter/Vår, t.ex. de som tränar inför en fotbollssäsong men även många löpare har problem med benhinnor under försäsongen.

Prestationshöjande effekt är jag dock mer skeptisk till. Hur det är med återhämtningseffekten har jag dock ingen vetskap/åsikt om.
#15
16 maj 2014 kl 16:25 Redigerad 16 maj 2014 kl 17:38
9 Gilla
Det finns så många "experter" som vet allt om precis allt så jag tänker inte ens försöka prata om hur man får ett annat löpsteg och inte landar med rakt ben utan med böjt knä osv och jag har ingen som helst önskan att omvända hela värden till att använda barfotaskor.

Jag kan bara konstatera att jag fick sluta med all form av löpning på 80-talet och har trots alla möjliga försök och läkare inte kunnat springa mer än några hundra meter och jag kunde inte heller stå mer än max 20-25 minuter utan att få väldigt ont i ryggen. Jag hade dåliga knän, rygg och fotleder och hade gett upp det här med löpning.

På hösten 2012 så var jag på en föreläsning av Jonas Colting och han fick mej att i alla fall göra ett sista försök och då med fivefingers.

Naturligtvis fick jag börja väldigt försiktigt första gångerna. Jag började med att springa 400 meter och sedan gå 200 meter och sedan springa 400 meter. sedan fick jag sakta öka på under lång tid och lyssna på kroppen, Jag började springa i skogen och det tog lång tid innan jag överhuvudtaget sprang på asfalt, numera kan jag springa kortare delar på asfalt men jag föredrar skogen. .

Sommaren 2013 sprang jag Lidingöloppet i FiveFingers och numera tycker jag att jag fått tillbaka livet igen eftersom jag älskar att springa i skogen.
#16
26 maj 2014 kl 19:36 Redigerad 26 maj 2014 kl 19:37
Gilla
Måste tyvärr säga att dom inte verkar ha någon aning om problemet då jag kontaktat dom men tyvärr fått nedanstående svar och problemet är kvar.
Dock måste det vara hos dom som felet är då vi är flera som råkar ut fär samma sak och jag har försökt logga in på andra datorer och med andra konton men inget hjälper:

Svar från Nike:




Recently you requested personal assistance from Nike.com. Below is a summary of your request and our response.


Subject
Nikeplus.com - Dashboard and Activity

Discussion Thread
Response Via Email (Kacper) 26/05/2014 01.37 PM
Hi Michael,

"It's great to hear from a fellow user of the Nike+ SportWatch GPS. I understand that the running details of your Nike+ SportWatch are not displayed correctly in your Nike+ account. Allow me to get this sorted for you, so you can get back to monitoring your running performance!

Michael, I looked into your Nike+ account, and it seems that your running totals were not up-to-date. I have just refreshed your records and updated your Nike+ account. Please clear cache and cookies of your Internet browser by following the steps offered on this web site: http://bit.ly/1jD85EF. Then, please log back into your Nike+ account and check, if your running data are all correct. Please get back to me with the outcome of your situation and let me know, if you have any further queries!"

#17
27 maj 2014 kl 10:54
Gilla
Tyvärr verkar deras svar vara att sidan inte längre funkar med Explorer utan man måste köra den i Chrome.
Får väl byta klocka om man inte kan ha den webbläsare man vill utan måste ha Chrome

Se sista svaret jag fick nedan:

Hi Michael,

Thanks for your call today. As discussed please restart your computer and download Google Chrome again. You may need to disable your anti virus software for 5 mins to allow the download.

Once Chrome is installed please use it to view nikeplus.com. If there are still missing parts on the pages please let me know.

"Keep Running"

Jared
Nike+ Support
#18
27 maj 2014 kl 13:16 Redigerad 27 maj 2014 kl 13:57
Gilla
Jag fick installera Chrome och sedan starta om dator och sedan kunde jag köra i Chrome men jag kommer bara stt använder den till nikes hemsida. Jag kör både Chrome & Explorer parallellt.

Om deras hemsida bara ska funka i Chrome så kommer i alla fall inte jag att köpa någon mer Nike, Explorer är hur man än vrider och vänder på det den vanligaste webbläasare och det känns inte ok att behöva ha en extra webbläsare bara för deras hemsida. Då är det enklare att välja ett annan märke & klocka.

Synd då jag fram tills nu varit väldigt nöjd med den.
#19
27 maj 2014 kl 17:39 Redigerad 27 maj 2014 kl 17:45
Gilla
Vet inte vilka starcounter är eller hur trovärdiga dom är men jag vet att de flesta datorer, (som JAG tittat på i alla fall), säljs med Exploerer förinstallerat, och om det inte funkar där tror jag att många med mej väljer en annan klocka typ Garmin eller så.
Det känns som ett enkelt val.

Tråden handlar dock om varför inte Nikes sida funkar och vad man kan göra åt det och inte vilken webbläsare som är vanligast.
Jag kan ändra till:..... "en AV de vanligaste"..... om det är viktigt.

Jag postade ett svar på det från Nikes Support som ev. hjälp.
#20
27 maj 2014 kl 19:09 Redigerad 27 maj 2014 kl 19:15
Gilla
Det här verkar vara sista möjligheten att få det att ev. funka med Explorer enligt deras support.
Jag fick det att funka med Chrome så jag kör den parallellt med Explorer men endast till Nikes sida.
Dock väljer jag ett annat märke/klocka som funkar i alla webbläsare nästa gång.

Se svar från deras support nedan:








"Recently you requested personal assistance from Nike.com. Below is a summary of your request and our response.


Subject
Nikeplus.com - Dashboard and Activity

Discussion Thread
Response Via Email (Jared) 27/05/2014 02.30 PM
Hi Michael,

The issue that you have mentioned is not specific to Nike. Many websites do not load correctly in Internet Explorer as that browser does not automatically update all the plug-ins needed to view sites. Google Chome does automatically update so it is easier to view the site with that browser. If you update Internet Explorer and your java and flash plug-ins you may be able to view the full site. If not, it's best to stick with Chrome for nikeplus.com.

"Keep Active"

Jared
Nike+ Support "
< < < 1 2 3 > > >