Foruminlägg av Christoffer Holmstedt

#1
19 juli 2013 kl 09:59 Redigerad 19 juli 2013 kl 09:59
Gilla
@Mattias Eriksson
Jag stretchar och tränar inte det aktivt/regelbundet. När det kommer till stretch brukar jag stretcha hela kroppen någon gång i månaden men annars bara när jag känner att jag är stel. Jag kan varmt rekommendera "Den stora stretchboken" av Kristian Berg. 40 övningar med förklarande texter och bilder, när jag väl började stretcha "rätt" så behöver jag inte stretcha alls lika ofta.

När det kommer till putande rumpa så kan jag känna att jag har det ibland men har inte brytt mig om det så mycket än så länge. Att spänna skinkorna några sekunder med jämna mellanrum under löprunda brukar hjälpa till att motverka det. Det motverkar även för mycket svank i ländryggen som kanske är grundproblemet (för svag där?).

Jag har länge tänkt att spela in mitt löpsteg men denna tråd var det som behövdes för att ta tag i det. http://www.youtube.com/watch?v=7Ojkplcm8Uc
#2
19 juli 2013 kl 16:35
Gilla
@Christer Olsson
Ja, då tänker vi nog ganska lika. Det tips jag har fått är att stå upp och sedan sätta sig ner i huk, så långt ner det går, utan att lyfta foten från marken. Så länge det fungerar så "behöver" vaderna ingen stretch utan endast styrka.
#3
17 oktober 2013 kl 06:28 Redigerad 17 oktober 2013 kl 06:28
Gilla
Hej
Jag undrar om det går att följa "La diagonale des fous" på något sätt. Några av er som är fransktalande kanske kan förstå mer av deras hemsida då den engelska varianten är väldigt sparsam.

Sedan har jag inte äns listat ut när starten går, någon som vet?
http://www.grandraid-reunion.com/?lang=en

PS. Börjar bli motiverad till att studera franska igen. ;) DS.
#4
17 oktober 2013 kl 14:38
Gilla
Tack så mycket för hjälpen. Då blir det helt enkelt att invänta lämpliga blogginlägg från Emelie eller någon av de andra som springer.
#5
22 april 2014 kl 07:40
Gilla
Jag letar klocka jag med för att ersätta min Garmin Forerunner 610 som jag har varit och är riktigt nöjd med. Garmin 620 ligger väldigt nära ett inköp nu men det som stoppar mig är batteritiden.

Ni som har köpt Garmin forerunner 620, går det att ladda den i drift medans man tränar med t.ex. ett powerpack?

Problemet med 610 är ju att så fort jag börjar ladda den så stängs alla aktiviteter av och det klockan är låst i "laddningsläge". Jag såg på dcrainmaker att Fenix 2 kan laddas "under drift" så jag hoppas att även 620 kan det.
#6
22 april 2014 kl 08:41
Gilla
Tack för snabbt svar André. Då blir det att leta vidare helt enkelt, annars var 620 perfekt med både Bluetooth och Wifi...aja, får vänta något år till på uppgradering helt enkelt.
#7
16 augusti 2014 kl 11:04
Gilla
Någon som har länk till där man kan följa mellantider för de som deltar?

Tittar på TV4 play nu men visar ju inte så många svenskor dessvärre ;)
#8
20 maj 2015 kl 16:27 Redigerad 20 maj 2015 kl 16:27
Gilla
Nu tycker jag Garmin får fixa till problemet (hoppas fortfarande att det är ett mjukvarufel och inte hårdvarufel). Fenix 3 blir ju bara snyggare och snyggare för varje dag som går...men i samma veva tur att jag inte har köpt än. Avvakta och se.
#9
20 maj 2015 kl 17:10 Redigerad 20 maj 2015 kl 17:10
Gilla
Jag är ute efter exakt samma sak...klocka med lång batteritid för Ultralopp. Jag använder just nu en Garmin FR610 men den har gått sönder i armbandet för andra gången så inte mycket att ha längre. Dessutom så klarar den bara av 6 timmars löpning med GPS loggning varje sekund samt foot pod och pulsmätning.

Det stora problemet med batteritid är att det spelar så stor roll hur många sensorer man kopplar till och hur ofta man loggar data. Suunto Ambit 3 Peak klarar ju 200 timmar men då loggar den bara en punkt varje minut eller till och med varannan läste jag någonstans och det duger ju inte.

Nu har Garmin tillsist löst problemet med Garmin Fenix 3 där man faktiskt kan ladda klockan när den är i drift om man bär med sig ett litet USB batteripack. Jag frågade Suunto representanter om detta förra året vid UltraVasan och vi testade till och med en Ambit 2 variant (tror det var den men inte helt hundra)...när man kopplar in den för laddning så avbryts all loggning som är igång och passet bryts. Jag har inte sett någonting om att detta är ändrat med Ambit 3 varianterna...ni som har en får gärna testa.

Dessvärre är det ju nu så att Garmin Fenix 3 har stora problem med GPSen så köp inte den föräns det bekräftas av andra användare att problemen med GPSen är lösta. Det är där jag sitter nu...Fenix 3 är klockan jag vill ha men GPS problemen är för stora för ett köp idagsläget.

Med andra ord, jag vill inte kompromissa med antal mätpunkter i datan så Fenix 3 är enda alternativet för mig idagsläget.
#10
20 maj 2015 kl 20:25
Gilla
@Nicklas Hansen, det är hoppfullt att höra. Har inte läst om någon (annan) som har haft en fungerande Fenix 3 än. Så fort man springer in i skogen så är GPS spåret kört. Men men jag håller tummarna ;).
#11
21 mars 2016 kl 20:22 Redigerad 21 mars 2016 kl 20:25
1 Gilla
Bild uppladdad av Christoffer Holmstedt
Sådär efter nästan ett år av köpsug kunde jag inte hålla mig och köpte en Fenix 3 förr-förra veckan. Kort sammanfattning är att jag är nöjd med klockan; jag köpte en träningsklocka och fick en vardagsklocka på köpet.

Tidigare har jag använt Forerunner 610 men armbandet på den klockan har varit sönder sedan något år tillbaka (för andra gången) så kände att det var dags att byta upp mig nu.

Klockan känns stor men lätt på armen, android-appen fungerar i stort sett på alla punkter som intresserar mig och klockan hittar GPS mycket snabbare än FR610. Spåren som jag har loggat hittils är i samma klass som FR610 vilket för mina behov är godkänt, jag har inga problem vad jag har märkt med mina GPS spår. Tvärtom har jag märkt att Fenix 3 är betydligt bättre än Forerunner 610 när det kommer till snabba vändningar, urvalet på antal pass är dock relativt få än så länge.

Innan köpet av klocka var fokus att hitta en klocka för trail- och ultralöpning samt med möjligheten att simma och cykla med den ibland. Jag hade inget som helst behov av en "smartklocka", men nu har jag. Kopplingen till mobilen och få upp SMS/inkommande telefonsamtal är underbart när jag är ute och tränar eller sitter i ett möte på jobbet. Jag kan diskret vrida på armen och se ifall jag måste ta samtalet eller ej. Mobilen ligger ljudlös i fickan och vibrerar inte äns och klockans vibreringar på armen är precis så att jag märker dem.

### Version
6.90
Display: 3.30
GPS: 3.00
BLE/ANT: 3.30
WiFi: 2.00
CIQ: 1.2.2

Nedan listar jag både positiva och negativa saker, sådant som jag visste om redan innan köp (specifikationer) och sådant som jag har lärt mig efter första tidens användande.

### Positivt
+ Kan laddas under användning (dock visas endast batteristatus och inga alternativ kan väljas medans klockan laddas men ett startat pass avbryts ej; bra för ultralöpning).
+ Armbandet har standardfäste för armband så när det går sönder går det att köpa nytt i lokala klockbutiken (slipper strula med Garmin support som med FR610).
+ GPS hittas snabbt
+ Automatiskt uppladdning av pass via WiFi är riktigt bra. Tapirik använder jag sedan för att synka till Strava och Dropbox. (OBS! Konfiguration av WiFi går endast att göra via Garmin Express vilket kräver OS X/Windows. Jag lånade min frus mac och konfigurerade WiFi resten har jag kunnat göra via mobilen och Garmin Connect Mobile-appen).
+ Mycket data ryms på skärmen (använder Digic Watch-urtavla https://apps.garmin.com/sv-SE/apps/d021d6e7-22d3-49e3-a626-4f687f6d1ddd, se bifogad bild)


### Negativt
- Under en vecka så har Bluetooth kopplingen gått ner en gång vilket var riktigt irriterande precis innan ett pass skulle börja.
- Connect IQ urtavlor syns inte när ett pass är igång.
- Styrketränings-appen resulterar i "okategoriserad" aktivitet på Garmin connect.
- Att sätta mål för antal steg per dag verkar lite buggigt just nu. Varje ny dag återställs "målet" till 500 steg och jag måste manuellt ställa om till 10000 steg även om det redan står så i appen.

### Frågor som jag funderar på fortfarande
? Vad är temperaturmätaren bra för? (den påverkas ju helt klart för mycket av kroppstemperaturen)
? Någon som vet om HRM-Tri går att använda till innebandy eller fotboll för att mäta puls under ett sådant pass?

Detta är väl det jag har kommit fram till under första 1 till 2 veckorna. Får se hur klockan fungerar om några månader.
#12
1 april 2016 kl 21:02 Redigerad 1 april 2016 kl 21:02
Gilla
I tråden som Jonas Westberg länkar till skrev jag en första enklare utvärdering av fenix 3 för bara några dagar sedan. Nöjd är jag.
http://jogg.se/Forum/Trad.aspx?subid=42001&sida=22#post_477270
#13
12 april 2016 kl 19:43
Gilla
Jag är förtfarande nyfiken om HRM-tri kan användas under t.ex. en innebandymatch/träning för att mäta sin puls och sina steg? (klockan placerad vid avbytarbänken)

När jag spelar innebandy med vanliga HRM-Run4 så tappas uppkopplingen till klockan (som ligger vid avbytarbänken) med ojämna mellanrum så datan som fås är inte speciellt intressant.