Foruminlägg av Henrik Öberg

< < < 1 2 > > >
#1
10 maj 2014 kl 23:03
Gilla
Jag upplever mig själv som stel i kroppen vilket känns mest när jag styrketränar då jag får problem med ex knäböj. Stretchar nu en hel del, finns mycket att hitta på nätet. Men stela vader löste jag med en foam-roller. Rollar efter varje träning minst.
Har gjort underverk med min vad. Sen har jag även användet Linnex samt stödstrumpor med bra resultat. Men foamen rekommenderas varmt trots att det är lite smärtsamt...
:)
#2
10 maj 2014 kl 23:09
Gilla
Dem gånger jag blivit förkyld efter träning är efter intervallpass i för mig högt tempo. Kan ju vara en slump iofs....
#3
7 juni 2014 kl 22:12
1 Gilla
Hej,

Jag sprang idag mitt första tävlingslopp över 10 km. Fick mersmak och kommer springa flera. Jag hade satt upp som mål under 50 min då jag följt prg här på jogg och fixat det med rätt mycket luft imellan. För att nå min måltid så sprang jag med en farthållare som skulle göra 50 min/milen och jämna 5 min/km. Han stack dock iväg å det grövsta i starten. Jag släppte då jag kände att det gick för fort. Jag låg kanske 40-50 meter bakom första km som jag hade ca 4.30 på min klocka. Andra hade jag 4.38
Sen fick jag grisa mig igenom loppet och höll ihop ok med två lite sämre km.
Sluttiden blev strax under 51 min. Vi hade även motvind stora delar av loppet samt 24 grader rätt hög luftfuktighet.

Jag har ett lopp planerat i slutet av Juli där jag vill vara säker på att göra under 50 min. Tänkte ta träningspasset här på jogg för 45 min och modifiera lite om det behövs. Vad tror ni. Jag hade innan loppet ca 4 månaders aktiv träning men har tränat en hel del annat samt även löpning tidigare?

#4
8 juni 2014 kl 03:04
Gilla
Efter att jag kastade ut mina inlägg med uppbyggnad i hålfoten försvann mina blåsproblem samt även andra....
#5
8 juni 2014 kl 13:31
1 Gilla
Tack för tipsen. Fler och lite tuffare intervaller får det bli framöver.
#6
2 september 2014 kl 16:45
Gilla
Jag köpte ett Nordic Track T20 för snart 2-år sedan. Har funkat kanon. Har fått efterdra lite muttrar etc men inget ovanligt. Sole har jag testat och F85 är nog ett vassare band en mitt NT20 men saknar IFIT-live som nu när de fixat de flesta buggar är riktigt kul. Man springer "genom" google maps" och löpbandet anpassar lutningen efter hur den är i verkligheten.

#7
2 september 2014 kl 17:52
Gilla
Asics skor måste vara den sämsta kvaliten som finns. Har haft tre Kayano och alla har spruckit vid tån. DS-Trainer har usel hälkappa.
När man kommer in till butiken så känner dem till problemet men menar på att det är bort byggt nu på dem nya vers. Det vill jag se först.

Men å andra sidan, köpte ett par Adidas istället och där släppte gummit under de första 10 runderna (framkant skon). Ibland undrar man vad man betalar för.
I Adidas fall var dem köpta i Sverige och byts ut utan problem. De andra har köpts utomlands och där har jag inte ids reklamera....
#8
7 september 2014 kl 10:12
Gilla
Muskeln börjar ju uppe på vaden. Jag blev bra genom att bla rulla en golfboll under foten sen använda foamroller på vaderna.
Använder för övrigt foamrollern på vaden, låren och gluteus maximus väldigt bra resultat.
#9
4 september 2016 kl 18:57
Gilla
Pro form är Nordictracks budget modell.
Äger sedan fyra år ett NT 20 med Ifit. Mycket nöjd med bandet men Ifit används inte jättemycket. En rolig finess är att bandet även lutar neråt till viss del. Däremot tror jag att Solen är ett ännu mer stabilt löpband. Fått riktigt bra betyg en flertal tester.
#10
9 november 2016 kl 13:41
3 Gilla
Hej,

Nej jag jobbar inte på Polar och möjligt att Garmin och övriga har lika bra service. Men precis som man kan klaga på service etc måste jag lyfta fram den enorma servicen man får av Polar och Raffe. Har vid två tillfällen behövt skicka in bla klockan och mindre än ett dygn senare är den åtgärdad och åter på väg tillbaks till mig. Helt enormt bra service och skall mycket till för att jag skall byta märke i framtiden. Har för övrigt en Polar V800.
#11
12 november 2018 kl 08:23
Gilla
classe: Jag opererade bort 1/3 av bakre menisken och kunde cykla nästan max 14 dagar senare. Började löpträna en månad efter. Kände mig helt återställd efter 3 månader. Jag fick dock kämpa för att få till en op utan från början fick jag samma besked som dig. Man är numera restruktiv till att göra op på menisken då det påskyndar atros men iom att min var av och jag ville fortsätta springa men att framförallt jag inte hade någon begynnande atros så fick jag op till slut ändå.
Du bör få till en magnetkamera för att se om den är trasig eller om den skulle kunna gå att träna upp med sjukgymnastik. Ge dig inte!
#12
13 november 2018 kl 08:31
Gilla
Främre delena av menisken kan man ibland sy ihop men då tar det längre tid att läka. Jag ångrar inte en sekund att jag gjorde op på min bakre och om den ger mig sämre rörlighet om 15 år så tar jag det då. Nu vill jag kunna springa mina lopp och känna att jag blir snabbare ett antal till år framöver.
#13
15 november 2018 kl 08:57
Gilla
Hakar sig tyder ju på att det är trasigt. Finns ju ingen sjukgymnastik som kan fixa det. Antar att så länge du belastar "rakt" så är det inga problem utan mer om du behöver parera när du springer eller går. Därför funkar ex cykling.
Man bör göra båda testerna, magnet kamera samt slätröntgen.
#14
15 november 2018 kl 12:05
Gilla
Cykling är väldigt bra som extra träning för knäna. Skonsamt och "smörjer" menisken.
#15
11 juni 2019 kl 14:12
1 Gilla
Myggorna älskar mig men även fästingarna. Hade Borelia så sent som förra året. Min fru är dock väldigt duktig på att upptäcka dem.
#16
11 september 2019 kl 09:09
Gilla
Hej,

Jag har sen dryga månaden tillbaks haft problem med vaden. Drog den lite lätt i samband med ett lopp. Nu har det mesta släppt men det är fortfarande ömt en bit upp på hälsenan. När jag springer funkar det 5-6 km innan smärtan ökar då hälkappan hela tiden ligger emot den ömma punkten på hälen/vaden. Jag kör exentriska tåhävningar och det blir bättre för var dag. Idag sringer jag i Saucony guide och har så gjort flera år utan problem. Min snabbare sko är Fastwitch och den har jag inte vågat använda en.

Vilka skor skulle ni kunna rekommendera som skaver mindre mot hälen/vaden (mjukare)?
#17
11 september 2019 kl 16:47
Gilla
Jag har det i åtanke men kan också testa en helt ny sko.
Är vad att springa med lite pronationsstöd vet inte om sketchers har detta?
#18
12 september 2019 kl 07:54 Redigerad 12 september 2019 kl 13:28
Gilla
Har köpt dessa men det var då problemen med vaden/hälsenan dök upp. Tror kombinationen stela vadmuskler i komb med 8 mil mtb dagen innan race var den ordentliga orsaken iofs....
#19
17 juni 2020 kl 10:56
Gilla
Jag har också lite problem med löparknä. Framförallt är det cykling som inte funkar. Löpningen går helt ok och känner inget under passet. Däremot kan det komma smärta efter passet senare på kvällen då det drar på utsidan av knäet. För mig är det stelheten som framförallt är jobbig. När man suttit med böjt ben eller skall gå ner för trappan så drar det ibland i fästet.
Svårt att veta om man skall vila ännu mer eller om det kommer ge sig med mer stretch och styrketräning enl bla ovan?

Cyklingen får jag känningar av så där bryter jag så fort jag märker minsta antydan. Cyklar lite just nu men vill gärna både springa och simma.

#20
17 juni 2020 kl 11:12
Gilla
Saucony är de skor som hållit överlägset längst för mig. Haft både Fastwitch, Guide och nu Liberty.
< < < 1 2 > > >