Foruminlägg av Beniam Mammo - HSK

< < < 1 2 3 4 5 6 7 > > >
#1
8 juli 2014 kl 10:39
Gilla
Hej Tom!
Jag kommer också springa NYC Marathon 2014 och är på jakt efter boönde. jag kommer flyga FINAIR från stockholm 30/oct - 4 /Nov. Jag har endast start plats och letar hoteler/ lägenhet för 5 dagar. Detta är min 4 besök på rad denna gången åker jag själv och ditt förslag verkar väldigt lokande. Om det är inte försent ta gärna kontakt och kanske hjälpa varandra.
/MVH
Beniam Mammo.
#2
15 augusti 2014 kl 03:03
Gilla
Hej!
Jag är på semester i spanien Alicante område. Trots denna hettan har jag lykats klämma in antal löppar runda lite av överallt dem sista 5 veckorna. Jag vil gärna vara med och springa Santa pola halv marathon som kommer att vara 18 jan nästa år. Jag har lite brister med mitt Spanska och håller på jaga lite info själva registreringen samt hur banan ser ut. Finns det någon som kommer att vara med och springa från Sverige? Om du har redan sprungit detta lopp dela gärna din erfaranhet. Jag startar detta tråd och uppskattar eran input.
MVH
Beniam
#3
21 augusti 2014 kl 05:22
Gilla
#4
24 augusti 2014 kl 18:41
Gilla
Kan någon berätta till mig vad är hemligheten bakom backe träning. Jag kan köra på springa länge med relativ bra tempo inför marathon/1/2 marathon distans lopp. Men när jag kommer fram till något kort/Lång backe tappar jag kontrolen på loppet. Under själva tränings perioden har jag klämt en backe pass/vecka där offtas är det väldigt laddat och focuserat pass upp till 300 meter. Jag njuter inte det snarare är det något jag måste bara göra det. Men under tävlling tillfället är det oftast nytt område och uppfatas som ganska jobbig stund för mig. frågan är hur kan jag ändra på det? kan man tycka om backe löpning?
#5
24 augusti 2014 kl 21:32
Gilla
Det var roligt att få eran tips. Jag har förståt det är inställnings fråga. Hur tänker ni i backarna. föra året sprang jag NYC marathon den är full av överaskningar på gott och ont men jag har aldrig varigt så taggad och fick använda farthållaren + publicken energi för att klara av dem första 3 milen det fanns en del backe men sista bitten verkligen knäckte mig. huvedet var klar kroppen släkte sig gissa var vid en lång backe där den mentala bitten blev helt kortslutat sig och resten av banan blev renna plågeri. Jag borde ha energin och trännat upp till 36 km och 5 pass över 30 km men inte fixa detta lopp blev jag besviken. jag är ute efter revang och kommer att mötta mina demoner "backen igen i år". Den här gången vill jag vara redå för det. Jag testar tipset och håller up tråden för alla förslag.
#6
31 januari 2015 kl 09:31
Gilla
Santa Pola 1/2 Marathon (spain /Alicante)
premiärmilen
Kungsholmen runt 1/2 Marathon
Stockholm Marathon
Belman staffet
DN 1/2 marathon
Hässelby loppet
Berlin 1/2 marathon
#7
4 mars 2015 kl 14:37
Gilla
Hej !
Efter massa börda lykas man kvalla sig till årets Boston Marathon. Och det börjar blir dags att boka hotel och flygg inför tävligen. Jag har aldrig varit i Boston och tänkte lyssna med er som har någt tips om var man kan hitta dels bra & billigt boönde och dels var i boston som är rekomenderat att hitta hotel/Lägenhet. Det verkar vara rätt dyrt med hotel almmänt i Boston. Det är också roligt att veta var alla löpare kvarter är under denna period. Jag är nyfyken och alla tips uppskattas.

#8
4 mars 2015 kl 16:03
Gilla
Jag kollade hotellet där Springtime bookade "Wyndham Boston Beacon Hill 5 " den är dyrt kostar ca 18 Ksek för 4 dagar. humm... det verkar vara väldigt dyrt.
#9
8 mars 2015 kl 21:49
Gilla
hej alla löpar vänner !
Tack för alla tips. som ni nämnde sist det gäller verkligen att vara i good tid för att hitta en bra ställe. jag har testat samtliga antingen är det fullt eller väldigt dyrt. Jag har lagt förfrågan på ett par lägenheter via airbnb och avvaktar på deras svar. med andra ord jakten fortsätter. Det var betydligt enklare i NY. Det ska blir så roligt att genomföra den efterlängtade lopp. fortfarande tar jag alla tips
/ Beniam
#10
11 mars 2015 kl 21:52
Gilla
Det kommer att blir min första Boston marathon i år. Enligt banprofilen ska det blir en hel del flakiga banna. första 16 mil är relativt nedåt där det kommer kännas en hel del på lår muskulaturen men direkt efter kommer ca 5 mil backe och så tillbaks igen till fläkt nedåt. hur trännar man för det. jag syftar styrke tränings delen för hela ben muskulaturen. ni som har sprungit förut vad är eran erfarenhet. sista månadens tips och trix?
#11
11 mars 2015 kl 21:56
Gilla
Det kommer att blir min första Boston marathon i år. Enligt banprofilen ska det blir en hel del flakiga banna. första 16 mil är relativt nedåt där det kommer kännas en hel del på lår muskulaturen men direkt efter kommer ca 5 mil backe och så tillbaks igen till fläkt nedåt. hur trännar man för det. jag syftar styrke tränings delen för hela ben muskulaturen. ni som har sprungit förut vad är eran erfarenhet. sista månadens tips och trix?
#12
12 mars 2015 kl 17:17
Gilla
Tack Henrik!
Jag har tränat en del uppförsbackar men det känns som slitage kommer vid fel tidspunkt. hur tränar man för det? är det styrk pass som gäller? eller vad gör man då? Det är inte långt tid kvar och jag vill gärna fixa bara tid. ngt tips ?
#13
12 mars 2015 kl 17:28
Gilla
Jag har sprungit NYC maraton dem sista 4 år. det är samma process man flyger ditt på torsdagen och hålla sig vaken resten av dagen och sova ca 22:00 och försöker vakna 06:00 nästa dagen. därefter har man en dag till att klimatisera sig. Du kan också träna på hur man ska sova det finns en del teknik. det är en del pussel innan själva skottet går och förberedelser är A&Ö.
#14
13 mars 2015 kl 08:38
Gilla
Nu har jag fixat boöndet inför Boston Marathon. Jag gick via Airbnb och fixade ett rum för vrak delen av vad jag skulle ha betalt via hotel. den ligger bra till också inte så långt ifrån slutmålet. bra rekomendation från Daniel och alla andra. Stort tack. det som återstår är väll bara tränna so mycket som möjligt.
#15
20 april 2015 kl 01:07
1 Gilla
Nu är det bara några timmar kvar. Känns lite pirrigt men pulsen är hög kring start platsen mycket folk. till skillnad från NYC marathon det märks mer tävling prat än själva upplevelsen. Träffade några tyskar och amerikaner under mäktiga pasta laddning som varnar mig för snabba öppning och tuffa avslutningen. Jag har ingen anning vad som väntar mig. Den enda jag kan är lita på mina träning och släppa reptillen vid start skotten. Lycka till alla som är med.
#16
24 april 2015 kl 10:22
Gilla
Tänkte starta nytt tråd kring World Maraton Majors som inkluderar dem 6 stora loppet (London, New York, Boston, Tokyo, Chicago samt Berlin) Maraton. Efter en hel del funderingar har jag bestämt mig träna upp mig och utmana att genomföra "The big 6" inom rimliga tider. Just denna vecka blev jag klar med Boston och därmed är jag halvvägs mot målet (NY; London & Boston). Det återstår 3 till och Näst på tur är Tokyo som jag är lite mer nyfiken om vad som gäller. Det skulle vara roligt att få del av eran erfarenheter samt upplägg kring denna lopp.
#17
24 april 2015 kl 11:06
Gilla
För min del är det morgon passet handlar om någon slags återhämtnings/ mängd tränings pass. kvälls passet använder jag för det mesta för kvalitet pass. Upplägget ligger så här
Morgon pass
: Mån - Tor 60 min distans pass.
Kväll pass
: Mån snabb distans,
: Tis &Tor kort/lång Intervall,
: Lör Backe
: Sön Lång distans
nu har jag kört ett tag och lyckas kappa min tid markant. notera också jag var slut i början men kroppen början vänja sig efter ett tag var inte rädd att testa. L
#18
25 april 2015 kl 01:23
Gilla
det visste jag inte. ska den gälla även för veteran VM också. jag har get up gällande OS & VM men man kan alltid testa veteran delen. kommer du okså vara med i Tokyo Anders?
#19
27 april 2015 kl 13:30
Gilla
Jag sprang Boston 20/april och nu står jag inför Stockholm 30 maj samma som dig. Kungsholmen 1/2 maraton 9/april kommer att vara offer för min del. Det är faktiskt perfekt att man har genomfört längsta passet lite tidigare så man kan satsa på vassa kvalitet passet och där med kommer Kungsholmen kommer att vara en Status check på vägen. Jag räknar satsa allt på Stockholm M och sätta nytt PB. Lycka till Jukka J.
#20
18 maj 2015 kl 16:00
Gilla
Skalla 1-5
- Hässelby loppet 5 (favorit banna)
- Stockholm Marathon 5 (min kompass)
- New York city Marathon 5+ (häftigaste lopp jag har varigt med om samtidigt den var ruggigt kallt och långa väntan till starten.)
- London Marathon 4 (lätt löpt men trånga gator som kostar mig tid och energi)
- Boston Marathon 5 (Lika häftigt son NYCM. Väldigt Kuperat regn och bossig Vädre.)
- Kunsholmenrunt 1/2 M 4 (Alltid test lopp till Stockholm Marathon)
- DN Stockholm 1/2 M 5 (perioden man springer älskar jag)
- Terräng SM Eskelstuna 5 (Första SM deltagande och blev väldigt överraskad)
- Götborgsvarvet 3 (så där alldeles långa vänta om man inte startar främsta gruppen)
- Santa Pola 1/2 Marathon Alicante 5++ (Detta lopp är relativ okänd för Svenska löppare men jag själv och dem få deltagare jag pratade med är väldigt förvånad. den är relativ nära till Sverige, väldigt lätt löpt och tjock med publik. Missa inte det!!!
- Belmans staffet 4 (kamratskap lopp)
- LidingöLoppet 30KM 4 (Monster, Kraft prov, Love it)
- resten kommer jag inte ihåg.



< < < 1 2 3 4 5 6 7 > > >