Löpning Tävlingar & Motionslopp / Boston Marathon 2014 64 inlägg 6120 visningar

Boston marathon

1978 • Älmhult
#1
23 augusti 2013 - 07:58
Gilla
Tänkte starta denna tråd, framförallt för att det börjar närma sig anmälan och jag tänkte att vi kunde hjälpas åt att hålla utkik efter exakt när anmälan börjar. Vad jag kan se så står det just nu att det ska öppna i början av september och det är ju inte så lång tid kvar!

Givetvis kan vi här också ta upp övriga frågor och tips, samt när det närmar sig lite pepp och uppladdning!

Boston marathons hemsida: http://www.baa.org/races/boston-marathon.aspx

Några beskrivningar om hur själva antagningsprocessen går till: http://www.tips4running.com/Boston-Marathon-Qualifying-Times.html
http://runnersconnect.net/boston-marathon-qualifying/
< < < 1 2 3 4 > > >
1970 • Hässelby
#61
11 mars 2015 kl 21:52
Gilla
Det kommer att blir min första Boston marathon i år. Enligt banprofilen ska det blir en hel del flakiga banna. första 16 mil är relativt nedåt där det kommer kännas en hel del på lår muskulaturen men direkt efter kommer ca 5 mil backe och så tillbaks igen till fläkt nedåt. hur trännar man för det. jag syftar styrke tränings delen för hela ben muskulaturen. ni som har sprungit förut vad är eran erfarenhet. sista månadens tips och trix?
Erik
1974 • Jönköping
#62
12 mars 2015 kl 12:43
Gilla
Jag hoppas kunna springa Boston nästa år och undrar hur man bäst planerar resan? Ser att en del åker över tätt inpå tävlingen och "utnyttjar" jetlaggen till att vara morgonpigga till loppet.

Men sliter inte en så lång flygresa på kroppen? Om man har möjlighet att kombinera loppet med att turista en vecka eller mer först så borde det väl vara optimalt? Då hinner kroppen komma in i tidszonen och man kan skaka av sig flygresan.

Vore kul att höra erfarenheter från er som sprungit maror i USA, borde vara samma frågeställning för New York, Chicago etc...
1970 • Hässelby
#63
12 mars 2015 kl 17:28
Gilla
Jag har sprungit NYC maraton dem sista 4 år. det är samma process man flyger ditt på torsdagen och hålla sig vaken resten av dagen och sova ca 22:00 och försöker vakna 06:00 nästa dagen. därefter har man en dag till att klimatisera sig. Du kan också träna på hur man ska sova det finns en del teknik. det är en del pussel innan själva skottet går och förberedelser är A&Ö.
1967 • www.sapiens.se
#64
12 mars 2015 kl 17:33
Gilla
För mig sliter långflygningar hårt och jag föredrar att vara på plats i god tid innan. Alltid trevlig med lite pre-camp. Förbereder jag mig länge för en mara så känns det inte som någon större uppoffring att ha trevligt på plats ett tag innan. Och efter. Jag har konsekvent varit på plats i en vecka före stor tävling, då är jag fullt omställd när det är dags för att springa.
< < < 1 2 3 4 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.