Foruminlägg av Ulrika Dahlin

#1
4 augusti 2008 kl 14:43
Gilla
Pirriformis - den djup liggande sätesmuskeln ?
Själv fick jag problem efter för intensiv backträning. Det kändes till slut som en kniv in i sätesmuskeln. Jag har blivit hjälpt av att strectha den på rätt sätt, massage och laser. Nu är jag noga med att arbeta upp den stora sätesmuskeln så att den får göra jobbet.Jag känner fortfarande av den ibland och då försöker jag medvetet arbeta mer med sätesmuskeln så släpper det.
Köp gärna Stora stretchboken av Kritian Berg fitnessförlaget
där finns musklerna tydligt beskrivna i bild och ord, funktion, samverkan, skaderisker, symptom och stretchövningar. // Ulrika Dahlin
#2
4 augusti 2008 kl 23:45
Gilla
Min dotter (15år) löptränar med mig ibland som komplement till fotbollsträning har andningsbesvär. Hon har astma sen hon var liten som hon medicinerar korrekt både förebyggande och akut. Detta räcker inte och hon måste stanna och inhalera efter ca 10 min match el löpning. Jag ser och hör att det nog handlar om andningsteknik och hittade en artikel i Läkartidningen: http://www.lakartidningen.se/engine.php?articleId=5563
Har nån erfarenhet av detta ?
Ska börja med att ringa hennes läkare imorgon.
#3
4 augusti 2008 kl 23:50
Gilla
Får man darrningar av Bricanyl finns andra mediciner med luftrörsvidgande effekt tex Buventol kolla med din läkare så kan du få en provförpackning utskriven.
#4
12 april 2009 kl 22:44
Gilla
Har tidigare sprungit i Ascis Trabuco men har ett par salomonkängor som jag trivts med så nu tänkte jag prova deras skor.
Har ni några synpunkter på dessa två modeller?
Springer både terräng och asfalt men är ingen långdistansare.// Ulrika