Foruminlägg av Jenny

#1
24 april 2008 kl 21:20
Gilla
Jag har börjat springa till jobbet, 5 km på 25 min. Har svårt att äta frukost innan eftersom jag ger mig av senast kl 6 på morgonen. Dricker kaffe med mjölk. Känner mig rätt pigg och orkar utan problem. Men är det slitsamt för musklerna? Är rädd för att få håll om jag äter, är detta ett dumt träningsupplägg? Springer ofta hem också då 3,5 eller 5 km är det dumt att lägga två pass per dag?
#2
24 april 2008 kl 21:20
Gilla
Jag har börjat springa till och ibland från jobbet ca 5 km. Vad bör man äta innan??
#3
24 april 2008 kl 21:58
Gilla
Tack för tipsen. Eftersom jag jobbar skifft så blir det ju mest tidig löpning till jobbet när jag jobbar dag ca 3 dagar i veckan. Annars går eller cyklar jag. Jag äter oftast middag vid åtta. Ska dock testa med en banan imorgon och se om det funkar lika bra :-)

Har just kommit på det här med att springa på morgonen, Underbart nu när solen är uppe tidigt !!
#4
5 juni 2008 kl 22:32
Gilla
Lycka till!

Prova och spring tre km något lugnare tempo en gång innan så känns det förhoppningsvis bättre psykiskt. Tror du fixar det mycket sitter i skallen och att inte gå ut för fort. Dockan är inga problem och hinderbanan löser man lätt bara man inte blir för nervös och springer fel väg...
#5
5 juni 2008 kl 22:39
Gilla
Jag hade tidigare väldiga problem med håll och var alltid tvungen att smygstarta löprundan för att inte få håll. Nu har det blivit mycket bättre.. Måste dock alltid värma upp ordentiligt och jogga mig in i rätt tempo.

Så ett tips är att börja långsamt och höj tempot när du börjar bli varm, ät aldrig mindre än 2 timmar innan löpning!

Var envis och ge inte upp så tror jag håll försvinner i takt med att man får bättre kondition / blir mer tränad. Lycka till alla med håll och spring inte för fort!
#6
5 juni 2008 kl 22:47
Gilla
Självklart fixar du det! Det är ju tre månader kvar. Lägg in ett extra löparpass i veckan och kör intervaller, det säger alla gör susen. Själv är jag dock dålig på det.
Lycka till!
#7
6 juni 2008 kl 13:30
Gilla
Backträning är bra. eventuellt lägga in lite ben pass på gymmet kan också ge bättre styrka uppför. Fick du blåa tår så beror det nog på att skorna är ett halvnummer för små. När jag började springa mer backar och längre rundor var jag tvungen att köpa större skor..
Lycka till! Jag satsar också på Lidingöloppet sen blir det tjurruset :-)