Foruminlägg av Peter Rosinski

#1
26 september 2014 kl 17:28
Gilla
Skall man köpa cykel så är det bra tillfälle nu i höst. Nya modeller är på väg in och gamla modeller från 2014 säljs till låga priser.
Köpte min racer nu i höst, den kostade närmre 20 000 när den kom ut (höst 2013) och fick den för 11 500:-
Scott CR1 20, kolfiberram och Shimano 105, Vikt: 8,39 kg
#2
7 februari 2015 kl 01:18
Gilla
Jag har beställt nästan alla mina cykelkläder från Aliexpress.com Kläderna är kinesiska kopior och dessa har jag varit riktigt nöjd med. Sömmarna håller i tvätten och bra kvalité på tyget. Har beställt både sommar och höstkläder. Bråkdel av priset vad man betalar i detta avlånga land. Duger gott för en vanlig motionär. Skall man ha professionella cykelkläder så får man kanske handla här och även hosta upp en hel del pengar.

Vad man skall se upp när man beställer från Kina är storlekarna. Har man M så bör man beställa L eller kanske XL. Även se upp med försäljare, handla av de som har bra omdöme. Nästan alla varor är fri frakt. När det gäller betalningen så betala aldrig till försäljaren utan till Aliexpress. När man får varan hem godkänner man produkten och då skickar företaget pengar till säljaren. Skulle inte varan komma eller att man har fått felaktig vara så kan man öppna tvist mot säljaren. Rekommenderar denna sida och även kläderna.
#3
8 februari 2015 kl 14:53
1 Gilla
Jag tycker att priser i Sverige är på tok för höga när det gäller bla. cykelkläder och mycket annat. Därför blir det att man handlar från utlandet och inte minst från Kina. Nästan allt görs i Kina ändå. Även i Tyskland är det billigare.

Jag köpte en Shimano tröja hos cykelhandlare här i Sverige och betalade över 600:- på rea. Fanns inte någon tröja under 500:- De tröjor som jag beställde från Kina (ej shimano) var minst lika bra, men betalade bara 120:- Kopior.. ja.. men plånboken tilltalar.
#4
9 februari 2015 kl 19:43
Gilla
Hej!
Har några funderingar kring försäkringar. Kanske någon som har erfarenhet eller är duktig på försäkringar. Själv så upplever jag försäkringar att så länge man betalar och ser glad ut så applåderar försäkringsbolagen, men vill man ha hjälp så hittar försäkringsbolag massa gråzoner där man inte få ut ett smack.

Har skadat mig vid träning för 7 veckor sedan (ej cykel) där muskelfäste gick av. Har hoppat på kryckor i 3 veckor och har läkarintyg men försäkringsbolaget ville inte ge mig något pga. att det inte var oförutsedd händelse. 7 veckor har nu gått och jag är fortfarande inte återställd fast jag försöker träna fullt ut. Hade det varit hälsenan hade det täckt, hade jag halkat, lika där så hade jag fått ut premie. Massa gråzoner som gärna tas fram. Varför har man fritids/olycksfallsförsäkring? Jaja.. dessa försäkringar.

Jag har fritids/olycksfallsförsäkring hos Folksam. Har kollat lite på tilläggsförsäkring "Startklar Plus" Tänkte kanske är bra när man skall köra motionslopp eller träna. Någon som har denna? Är det något man bör ha?

Sedan en fundering till. När man kör tävling eller ren motionsrunda och det skulle inträffa en olycka där man skrotar sin hoj pga. kanske en vurpa. Min cykel har kostat ca: 20 000kr. Finns det någon bra cykelförsäkring som man kan skaffa utan att cykeln måste kosta 50 000kr?

Tacksam för respons. //Peter
#5
10 februari 2015 kl 10:36
Gilla
Tack för svaret Fritz!
Blir nog att jag skaffar Startklar försäkring , kanske inte så dumt att ha.
#6
16 mars 2015 kl 11:56
Gilla
Bild uppladdad av Peter Rosinski
Hej!

Är det någon som kör eller testat vax istället för olja till kedjan? Undrar om det är bättre eller sämre, fördelar/nackdelar.
Denna flaska har jag haft säkert över 15år. Har nog säkert testat denna på någon cykel men kommer inte ihåg om den är bra.
#7
16 mars 2015 kl 19:59
Gilla
Tack @HåkanC
Nu är frågan om vax smörjer lika bra som oljor. Man vill inte förkorta livslängden på kassetten och kedjan.
#8
17 mars 2015 kl 23:25
Gilla
Jag har dessa med profil på 52mm till min Scott CR1. Tycker det är hög kvalité på hjulen och trivs bra med dom. Det negativa är att dom är vindkänsliga med den höga profilen. Kraftig sidovind inget skoj med dessa hjul. Annars tycker jag dom är okej.

Har läst på något forum att någon hade inte alls uppskattat dessa hjulparen vid Vätternrundan där det kan förekomma mycket sidovindar under långa tider.
//Peter