Foruminlägg av Sandra

#1
12 juni 2018 kl 21:28
Gilla
Fick ont baksida vänsterlår efter att ha sprungit milen förra veckan med rätt mycket uppförsbackar. Är inte van att springa riktigt så långt och i kombination med backarna blev det väl lite mycket.

Har känt av det en del sen dess. Var just ute och sprang 6 km och det onda kommer och går lite. Det stramar, spänner och känns överansträngt.

Nu är frågan, jag ska springa lopp på lördag. Vad är bästa upplägget för att vara i form till lördag. Total vila, massage, värme, kyla, styrketräning? Den ursprungliga planen var ett lätt pass imorgon och sen vila två dagar men funderar nu på att vila helt dom dagar som är kvar. Tips?
#2
13 juni 2018 kl 17:29
Gilla
Försökte få tid för en massage idag men hittade ingen ledig. Kör på vila, hemmamassage och antiinflammatoriskt istället och hoppas på det bästa tror jag.
#3
14 juni 2018 kl 06:19
Gilla
Fick tipset att ta lite Ipren dom dagar som är kvar. Inte mot smärtan (för så ont gör det verkligen inte) men för att underlätta läkningen? Men när jag väl ska springa igen så kan det ju vara bra att känna om det gör ont. Kanske finns andra risker med att springa med antiinflammatoriskt i kroppen, jag vet inte.
#4
15 juni 2018 kl 18:24
Gilla
Mitt på baksida lår men nu känns det inte längre till vardags så jag är försiktigt optimistisk. Får se vad som händer när jag springer imorgon.
#5
17 juni 2018 kl 06:42
Gilla
Gick riktigt bra att springa, kände inte av låret alls och satte nytt pb. Efteråt strama det dock lite när jag gick så ska ta det lite piano nu några dagar.
#6
21 januari 2022 kl 10:32
1 Gilla
Fick covid för 10 dagar sedan. Feber några dagar, ont i halsen, huvudvärk, ont i kroppen, totaltäppt i näsan, hosta, väldigt trött. Efter 8 dagar kände jag mig frisk igen men har fortfarande en del snuva, hosta och bihålekänningar. Tänkte vänta tills alla symptom försvunnit/minst 10 dagar innan jag börjar springa igen. Men har börjat promenera och känner inte av något konstigt med pulsen än i alla fall. Vaccinerad med 2 sprutor.
#7
26 januari 2022 kl 08:21
Gilla
Dag 15 nu och har känt mig frisk i kroppen sen nån vecka tillbaka. Men har fortfarande en del hosta, varje gång jag sovit är det som nån skit i lungorna som måste upp. Sen kan jag gå större delen av dagen utan att hosta något. Funderar på att provspringa lite lugnt ikväll eller tror ni det är en dålig idé när luftrören inte är helt hundra ännu?
#8
7 februari 2022 kl 17:33
Gilla
Tre veckor sedan covid och sprungit några gånger nu vilket inte gått så värst bra, det är väldigt tungt. Märkt att jag tappar lite syresättning när jag springer (tog med mig pulsoximeter), är det normalt om konditionen är körd i botten eller är det lungorna som inte är tipp topp?
Det jag inte riktigt fattar/funderar på är om syresättningen går ner lite även för en frisk person om man ligger i anaerob zon?