Foruminlägg av Thomas

< < < 1 2 > > >
#1
21 augusti 2020 kl 22:32
Gilla
Jag har sprungit ett antal pass i Shift nu och jag upplever att dom har mjuknat jämfört med de första passen. Då var jag besviken och tyckte dom kändes alldeles för stumma, men nu känns dom mjukare med en skön studs och har blivit mina favoritskor för distanspassen. Upplever att jag får mer respons ju högre tempot är. Skulle inte använda dom för intervallpass eller liknande pga vikten men skulle ev kunna testa dom för någon slags norsk tröskel, dvs ca 20 sek över min milfart. För riktigt riktigt lugna pass kommer jag inte använda Shift då jag som sagt upplever dom mer stumma ju lägre tempot är. Föredrar då skor med mjukare dämpning, typ Hoka Clifton.
#2
29 augusti 2020 kl 09:45
1 Gilla
Har hunnit med två intervallpass i mina Speed. Väldigt mjuka utan att kännas för svampiga. Har sprungit i Zoom Fly 3 tidigare och än så länge upplever jag inte att jag springer så mycket fortare i Speed, snarare att dom känns mer skonsamma mot benen och det är ju gott så. Skon sitter också otroligt skönt på foten trots att jag har lite bredare fötter. Nu har jag inte testat Pro som ju sägs ha en lite fastare känsla tack vare kolfiberplattan men jag skulle absolut kunna tänka mig att springa en halvmara/mara i Speed.
#3
17 september 2020 kl 11:42
Gilla
Hur upplever ni passformen för Next%, längdmässigt, bredd på tåbox osv? Ligger mellan storlek 41 och 42 och dom märkena som har 41,5 brukar passa mig bäst. Har 42 på Zoom Fly 3 men dom är aningen långa och jag får snöra hårt för att undvika hälglapp. Är dom jämförbara i passform för er som sprungit i båda? Jag har även ganska breda fötter men lurar på om man ska våga prova ett par Next i 41.
#4
17 september 2020 kl 13:43
Gilla
Tack för info! Då får det bli 42.
#5
22 september 2020 kl 16:50
Gilla
Jag får också tokiga siffror ibland av min klocka, Garmin Vivoactive. Kan visa över 170 på en lugn distans och 155-160 när jag kör tusingar.
#6
5 oktober 2020 kl 19:08
Gilla
Är inne på ditt spår. Är lite för snål för att köpa ett par enbart för tempopassen (kör Endorphin speed nu) och sedan hinna slita ut dom till vårens eventuella tävlingar.
#7
16 oktober 2020 kl 10:16
Gilla
Ligger på drygt 60 km/vecka i dagsläget. Startelvan:

-Saucony Endorphin Shift för distansträning.
-Saucony Endorphin Speed för tröskel/intervall.
-New Balance Fuelcell Prism för löpbandet.

Skor som börjar närma sig pension men fortfarande används sporadiskt:

-Nike Zoom Fly 3
-Nike Zoom Fly Flyknit
-Hoka Clifton 6
-Asics Gel Kayano 25

Tänkte införskaffa ett par Endorphin Pro eller Vaporfly Next efter nyår när det börjar utkristallisera sig hur det blir med tävlingar på vårkanten. Kommer även köpa ett par mjukare distansskor relativt snart då Shift är i hårdaste laget för lunk/återhämtningsjogg. Lutar där åt Triumph 18 eller Novablast.
#8
9 december 2020 kl 01:09
Gilla
Hoka har wide-varianter av flera modeller. Har själv kört Clifton 6 wide och den hade riktigt mycket plats för tårna. Clifton, Bondi och Arahi (om man behöver mer stabilitet) är dom modellerna jag vet finns i wide och funkar bra för asfaltslöpning.
#9
9 december 2020 kl 10:07
Gilla
Kan mycket väl stämma. Har inget annat märke att jämföra med men jag upplevde i alla fall stor skillnad på Clifton wide och originalmodellen. Jag har uppenbarligen inte tillräckligt breda fötter för att det ska orsaka mig problem :)
#10
20 december 2020 kl 19:18
Gilla
Hej! Undrar om någon har tips på iläggssulor för ökad dämpning? Har ett par Endorphin Shift som funkar bra på distanspassen men för dom riktigt lugna passen upplever jag att jag skulle vilja ha lite mer dämpning. Någon som testat andra sulor med bra resultat eller är det skor med mjukare dämpning som gäller?
#11
21 december 2020 kl 20:04
Gilla
Tack för era inputs! Har även ett par Speed och dämpningen är helt klart skönare än Shifts. Hade Speed varit billigare hade jag använt dom till distans/långpass också för hållbarheten verkar riktigt bra. Gått 25 mil och känner ingen skillnad mot när dom var nya. Intressant att Shift ibland benämns ”easy day shoe”. Jag upplever att dom gör sig bäst när man trycker på lite extra, kanske för att man får mer tillbaka av den lite stummare dämpningen. Samtidigt känns det som ”lite för mycket sko” för rena tempopass. När jag sprungit mellanmjölkstempo känner jag att jag fått ut mest, men den typen av pass sker inte så ofta. Skulle säkert funka för lite längre intervaller typ mara/halvmara om jag inte haft Speed men nu skulle jag ändå välja det senare.
#12
2 januari 2021 kl 23:51 Redigerad 2 januari 2021 kl 23:52
Gilla
Shift har klart fastare dämpning än Speed och väger mer, men har man bara Shift att tillgå, tight budget etc kan den nog funka för tröskel. Jag upplever att man får mer tillbaka ju mer man trycker på i Shift. Har kört pass ned mot halvmarafart och det kändes helt ok. Jag föredrar dock Speed alla dagar i veckan men det är ju olika prisklasser och skotyper så jämförelsen är inte helt rättvis där.
#13
7 februari 2021 kl 20:17 Redigerad 7 februari 2021 kl 20:19
Gilla
Amapola flyger Hemavan-Arlanda, dock inte alla dagar i veckan. Fick upp 795 kr/enkel resa när jag sökte på ett random datum i juni. Då kommer du nog undan billigare än 1500 kr för den delsträckan med tåg Arlanda-Norrköping inräknat (givet att det funkar med en icke ombokningsbar flygbiljett). Vill minnas att det är en mellanlandning i Kramfors men det bör ju ändå gå bra mycket fortare än buss till Umeå och sedan tåg.
#14
25 mars 2021 kl 14:43
Gilla
Någon som vet om Novablast Platinum skiljer sig mot originalversionen annat än till färgerna?
#15
24 april 2021 kl 00:13
Gilla
Mina Speed har gått strax under 50 mil. Upplevde ingen större skillnad upp till ca 40 mil men efter det kändes dämpningen sämre. Märker det inte lika mycket under intervaller men upp- och nedjogg är inte lika behagligt längre. Känns som dämpningen ”bottnar ur” i lägre farter och ger mer markkontakt än tidigare. Testade dom på ett lugnt långpass när dom var nyare och då var det en fröjd. Hade inte gjort det idag :) Ovandelen är helt intakt bortsett från smuts så lär behålla dom ett tag till för kortare intervaller.
#16
30 maj 2021 kl 20:44 Redigerad 30 maj 2021 kl 20:46
Gilla
Jag tycker att den funkar bra för intervaller och tempo. Skon känns väldigt lätt och mellansulan riktigt mjuk. Sett att vissa ifrågasatt om den lämpar sig för tempopass pga den mjuka mellansulan men jag tycker ändå att man får en viss markkontakt (antagligen för att den är så pass mjuk) som gör att det går utmärkt att springa fort. Stack height är 26/20 så den hamnar väl lite i mellansegmentet där. Jag hade kanske önskat några millimeter till men då är jag heller inget fan av mycket markkontakt. Löpkänslan påminner om Endorphin speed fast med lite mer markkontakt. Passformen var rätt tight, gissar att den är tänkt att kunna funka som ”budgetracer” eller för den som inte vill tävla i kolfiberskor.
#17
28 oktober 2021 kl 11:12
Gilla
Jag gillade Tempo men fick tyvärr punktering på en av Zoom Air-kuddarna efter 7-8 mils användning. Någon annan som råkat ut för det?
#18
9 december 2021 kl 02:11
2 Gilla
För egen del upplever jag att samma hastighet på band känns snabbare än motsvarande utomhus. Känns som att benen går snabbare så min lekmannateori är att jag tvingas ta kortare steg på bandet, och att det därför känns jobbigare pga att steget blir annorlunda. Kan t ex springa tusingar i 4-tempo på bandet där ansträngningen känns likvärdig som vid 3:50-tempo utomhus. Kan såklart hänga samman med att jag upplever att benen går fortare och att det därför blir mentalt jobbigare. Har läst och hört att att många tycker löpband är ”lättare” men jag har aldrig haft den känslan.
#19
18 december 2021 kl 01:01
Gilla
På tal om Saucony, någon som provat Xodus? Gillar mellansulan (Pwrrun+) då jag har både Triumph 18 och Freedom 3. Läst mig till att den ska vara något fastare vilket iofs inte är så konstigt med tanke på yttersulan.
#20
19 december 2021 kl 00:12
Gilla
Stort tack för info! Jag har rätt breda fötter så det du skriver om tåboxen låter som goda nyheter för min del:)
< < < 1 2 > > >