Foruminlägg av Kicki Selberg

< < < 1 2 > > >
#1
8 november 2008 kl 19:22
Gilla
Hej!
Hoppas det finns ngn snäll som kan hjälpa mig med installionen som inte funkar som jag vill....
jag har registerarat klockan och fåt bekräftelse på det via mail.
har sedan installerat Garmin Ant Agent så jag skall kunna föra över mina rundor, allt okej med det. Men när jag sen i nästa steg ska para i hop entehet så söker Ant efter min klocka som ligger precis intill men hittar den inte. Jag har ändrat i klockan så att det är TIll på Para ihop, den är inte i energiläge så jag fattar inte varför det inte fungerar.
Kanske det finns ngn annan som haft samma problem och löst det?
Tacksam för hjälp.
Hälsningar Kicki
#2
8 november 2008 kl 19:58
Gilla
Hej!
Jo, jag har en runda som finns lagrad som jag så gärna vill ladda över till datan.....
#3
9 november 2008 kl 18:02
Gilla
Hej!
Tack för tipsen, det var rät version jag hade. Vi har massa trådlöst i huset så jag tror det stör det hela. Gick ner med datorn och klockan till källaren och då fick den kontakt, och sen började den ladda data. Det var massa filer som lästes, jag fick ange ett namn osv. Sen när det stod transfer to Garmin, tror jag (efter cirka 3-4 minuter) så kom det upp transfering failed.
Så än är jag inte i hamn:-) Men jag tar lite i taget, tappar ju tålamodet när det inte funkar......
När man nu lyckats ladda över sina rundor, loggar man då in på Garmins hemsida och där får upp dem? Vet du om man måste ladda ned nåt ytterligare? Jag vill kunna följa mina pass på kartan och se tider och puls.
Måste säga att det var otroligt dålig användarhandbok, står inte mycket in den.
#4
9 november 2008 kl 20:25
Gilla
Hej!
tack för alla tips, nu har jag lyckats lägga in med rundor på Garmin training center, WOW vad bra! Jag skulle gärna testa Sport tracks också, men hittar det inte på Garmins sida, är det det som kanske också heter Motion Based?
Tordes inte ladda ner det. Vet någon annars var jag hittar sport tracks?
Skulle gärna vilja ha en mer detaljerad karta, trodde kanske också att det på kartan skulle vara utsatt kilometeravstånd men det var det inte på Garmin Training center.
Ledsen över alla frågor men väldigt tacksam för all hjälp.
För övrigt är det ju så kul med klockan,så kul att mäta alla rundor.



#5
10 december 2008 kl 19:43
Gilla
Hej!
Är det någon som använt camelbak eller ngn annat märke? Vill ha en som rymmer 1,5 - 2 liter vätska och inget annat. Har hittat en camelbak charm(avsedd för tjejer) på nätet för 380 kronor. Har också hittat en som heter camelbak classic för 477 kronor och camelbak hydrobak för 337. Har inte sprungit med nåt på ryggen tidigare, är det någon som testat nån av modellerna ovan eller erfarenhet av ngn annan?
Tycker ni det är smidigare att springa med en sån än vätskebälte?
Springer med vätskebälte nu och det är skruvkork på flaskorna och man måste stanna varje gång man ska dricka, tänkte slippa det i fortsättningen.
Hoppas ni har tips till mig, Hälsningar Kicki

#6
10 december 2008 kl 20:50
Gilla
Låter ju kanon då luter det nog åt att jag beställer en sån charm, men jag blir lite skeptiskt om den inte har spänne vid bröstet, vid midjan finns det väl? Men funkar det på dig så måste det väl funka för mig. jag är dock lite klen om axlarna så jag hoppas den passar.
Kollade på den OOM, den var ju också bra just om man ska ha lite packning.
Nu är det i första hand vätska jag ska ha i den ska ha den när jag är ute på mina långrundor, tränar för maran......slit och släp:-)
#7
10 december 2008 kl 21:01
Gilla
wow, vad generöst, klart jag tackar ja till det.
Ska vi höras på mailen så kan jag få ditt kontonummer och du min adress. Vad glad jag blir!
#8
10 december 2008 kl 21:10
Gilla
låter bra det. Den är ju perfekt när man ska springa långrundorna men med lite plats för grejer så kan jag springa till och från jobbet ibland, då behöver man ju altid ha med lite smågrejer.
Oj, nu vart jag så sugen på att springa en långrunda och slanga vatten,
ska bli kul att testa. Hade du sprungit en 55km runda med charmen?
#9
10 december 2008 kl 21:31
Gilla
Absolut:-)

Kicki Selberg
Sjöändan 7
128 68 Sköndal

Mailadress; christinaselberg@hotmail.com

Tack snälla!
#10
10 december 2008 kl 21:34
Gilla
aha, vet ju inte hur allt fungerar här, hittade ingen annanstans att skriva det, kom ju inte åt att klicka på ditt namn heller.....

Men har i alla fall fattat hur mycket bra info man får här,
har kunnat läsa massa tips om min nya forerunner klocka, guld värt då användarboken var bedrövlig.
#11
10 december 2008 kl 21:43
Gilla
Hmmmm, löptekniken är det nog lite si och så med vi får väl se hur mycket den kommer hoppa....ska bli kul i alla fall, alltid skoj med lite nya grejer:-)
#12
17 december 2008 kl 19:53
Gilla
Hej!
Jag har sprungit min första runda med min camelbak (MULE) som jag fick från en snäll medmänniska (TACK).
Sprang 2 mil med den i helgen, det funkade kanonbra, denna hade rem vid midjan och den satt jättebra. Tänkte inte på att jag hade den på mig, ska vara kluckande från vattenpåsen som påminde mig då och då.

Kan varmt rekommendera att springa med en sån, mycket bekvämare än vätskebälte.

#13
18 december 2008 kl 21:25
Gilla
Den är kanon och helt perfekt storlek!

Den kom redan förra veckan, posten var snabb, ja och du också:-)





#14
26 december 2008 kl 15:47
Gilla
Hej!
När jag springer med min forerunner 405 så kommer ibland dessa staplar upp som visar styrkan/noggranhet hos satelliterna. Staplarna pluppar upp och ned och klockan börjar också pipa (mycket irriterande). Då jag vill ha tid/sträcka/ på displayen så är det så irriterande att detta då och då dyker upp istället.
I bland har jag fått bort det genom att klicka på training på boetten men i bland kan jag trycka hur mycket som helst men det går inte bort.

Likaså kan den där kompassbilden komma upp mitt i en runda och tror det står Gå till plats också den är svår att få bort....

Mina rundor sparas ju i alla fall (som tur är) så att jag kan ju se allt sen på datorn men jag vill ju förstårs kunna följa det även på själva passet.

Är det så att jag kommit åt ngn knapp under träningspasset eller kan det vara nåt jag har inställt på klockan.
Någon som vet?

Och när jag ändå undrar så mycket kanske ngn också vet hur jag ska se återstående batteritiden. Vart klickar jag då?

Hälsningar Kicki


#15
26 december 2008 kl 16:51
Gilla
Hej Jerry!
Okej, så jag låser den då efter jag startat tidtagningen, jag har provat att låsa den ngn gång men då stannade jag tiden men det var väl mina klumpiga fingrar som inte var synkroniserade:-)

Jaha ska man trycka ned lap/reset det blir väl då också registrerat som en varvtid? Det gör väl i och för sig inte så mycket, bättre att få bort den där kompassnålen och få den info man vill ha synlig på displayen.

Jodå, det går alldeles för lugnt:-)
#16
26 december 2008 kl 16:53
Gilla
Hej Mattias!
vart på boetten trycker du då? Om jag klickar på den så kommer jag bara till repsektive meny dvs. GPS, meny, time/date eller training......
#17
26 december 2008 kl 18:51
Gilla
Hej Jerry,
Jo jag har rullande så att även pulsen kommer upp, tycker så här i början i alla fall att det är lite skoj att se den också.
Klockan funkar bra förutom detta jag skrev om, men det beror nog på som du skriver att jackan kommit åt ( och då är det ju just där vid GPS funktionerna den tryckt till). Och så tycker jag ju att boetten är jäkligt trög ibland och inte svarar men kan vara jag som trycker på fel sätt också....

Tack för tipsen med länken ska gå in och titta, det är mycket att lära sig med klockan. Men det är kanon att springa med den, har blivit lite snabbare sen jag skaffade den, man håller ju ett litet öga på tiden under rundorna:-)
#18
26 december 2008 kl 18:54
Gilla
Hej Mattias!

TACK, det funkar! Jag har tryckt för länge ska precis som du skriver bara vara en lätt touche. Superbra, vilken koll jag börjar få:-)
#19
21 februari 2009 kl 14:32
Gilla
Hej!
Använde som vanligt min forerunner i morse och det funkade bra hela långa rundan, när jag knäppt av tiden så såg jag att siffrorna på dispalyen blev väldigt svaga. Nu ser man väldigt svagt vad som står i displayen och inget fungerar. Den svarar inte när jag klickar på boetten eller på några knappar. Snälla är det någon som råkat ur för det och vad gör man?
Är det service som gäller?
Har bara haft den i nån månad.....
Hälsningar Kicki
#20
21 februari 2009 kl 16:26
Gilla
Tack! det gick bra att resetta, men som du skrev Jonas, det behövdes nästan 1 minut innan den reagerade. Skönt att det ordnade sig, man kan ju inte tänka sig att springa utan den nu när man vant sig.

Nu blir det till att fixa och trixa lite med inställningarna.

Tack, tack!
< < < 1 2 > > >