Löpning Kläder, Skor & Prylar 10 inlägg 681 visningar

Foreruner 405 Hjälp med installation

1966 • Sköndal
#1
8 november 2008 - 19:22
Gilla
Hej!
Hoppas det finns ngn snäll som kan hjälpa mig med installionen som inte funkar som jag vill....
jag har registerarat klockan och fåt bekräftelse på det via mail.
har sedan installerat Garmin Ant Agent så jag skall kunna föra över mina rundor, allt okej med det. Men när jag sen i nästa steg ska para i hop entehet så söker Ant efter min klocka som ligger precis intill men hittar den inte. Jag har ändrat i klockan så att det är TIll på Para ihop, den är inte i energiläge så jag fattar inte varför det inte fungerar.
Kanske det finns ngn annan som haft samma problem och löst det?
Tacksam för hjälp.
Hälsningar Kicki
Bengt
1979 • Vallentuna
#2
8 november 2008 kl 19:53
Gilla
Finns det någon ny data i klockan? Jag vill minnas att den hoppade igång automatiskt när det fanns information att föra över till datorn.
1966 • Sköndal
#3
8 november 2008 kl 19:58
Gilla
Hej!
Jo, jag har en runda som finns lagrad som jag så gärna vill ladda över till datan.....
Sebastian Olvmo
1989 • Kiruna
#4
8 november 2008 kl 21:05
Gilla
Hej! Jag hade precis samma problem med min Garmin.

Ringde supporten och det visade sig efter många om och men att jag hade installerat en gammal version av ANTagent. Jag hade laddat ned versionen som finns på Garmins svenska sajt, vet inte om du har gjort samma misstag?

Om du har fått din version därifrån finns det en risk att du har fått en gammal version av ANTagent, precis som jag fick. (Om nu inte Garmin har uppdaterat filerna sedan jag hade mina problem).

Du kan se vilken version du har genom att högerklicka på ANTagent ikonen i aktivitetsfältet och välja "Om Garmin ANT agent". Den senaste versionen heter 2.1.7. Har du en äldre version så ska du ladda ned den senaste. Här är en länk till sidan varifrån du kan ladda ned den senaste versionen: http://www8.garmin.com/support/agree.jsp?id=3741 .

Jag hoppas verkligen detta har varit till hjälp för det tog mig många timmar innan mina problem med att ansluta klockan löstes. Vet att det är många som har haft problem med sina klockor från Garmin, installations anvisningarna man får med är ju inte mycket till hjälp. Ursäkta för det långa inlägget, hoppas du orkar dig igenom det. Lycka till!
1966 • Sköndal
#5
9 november 2008 kl 18:02
Gilla
Hej!
Tack för tipsen, det var rät version jag hade. Vi har massa trådlöst i huset så jag tror det stör det hela. Gick ner med datorn och klockan till källaren och då fick den kontakt, och sen började den ladda data. Det var massa filer som lästes, jag fick ange ett namn osv. Sen när det stod transfer to Garmin, tror jag (efter cirka 3-4 minuter) så kom det upp transfering failed.
Så än är jag inte i hamn:-) Men jag tar lite i taget, tappar ju tålamodet när det inte funkar......
När man nu lyckats ladda över sina rundor, loggar man då in på Garmins hemsida och där får upp dem? Vet du om man måste ladda ned nåt ytterligare? Jag vill kunna följa mina pass på kartan och se tider och puls.
Måste säga att det var otroligt dålig användarhandbok, står inte mycket in den.
Bengt
1979 • Vallentuna
#6
9 november 2008 kl 18:19
Gilla
det finns olika program för att spara och följa sina pass på datorn.

Jag har använt "Garmin Training Center" och "Sport tracks".

Personligen tycker jag att sport tracks är klart mycket bättre, jag tycker man får en mycket bättre överblick i det, och så är kartorna mycket bättre. Men som med så mycket annat så är det nog en smaksak.
2006 • Alingsås
#7
9 november 2008 kl 18:33
Gilla
Kicki, du måste även ladda hem Training Center. Jag gissar på att det är det som har varit felet.
http://www8.garmin.com/products/trainingcenter/
1970 • Johanneshov
#8
9 november 2008 kl 18:43
Gilla
Trainingcenter böhöver inte installeras. Det går bra utan. Det programmet duger som backup för tcx-filer. Om man är inloggad i Garmin Connect finns det en knapp som heter upload. Prova den.
1966 • Sköndal
#9
9 november 2008 kl 20:25
Gilla
Hej!
tack för alla tips, nu har jag lyckats lägga in med rundor på Garmin training center, WOW vad bra! Jag skulle gärna testa Sport tracks också, men hittar det inte på Garmins sida, är det det som kanske också heter Motion Based?
Tordes inte ladda ner det. Vet någon annars var jag hittar sport tracks?
Skulle gärna vilja ha en mer detaljerad karta, trodde kanske också att det på kartan skulle vara utsatt kilometeravstånd men det var det inte på Garmin Training center.
Ledsen över alla frågor men väldigt tacksam för all hjälp.
För övrigt är det ju så kul med klockan,så kul att mäta alla rundor.



2006 • Alingsås
#10
9 november 2008 kl 21:46
Gilla
Nej, Sporttracks har inget med Garmin att göra.

Du kan ladda ned det gratis här.
http://www.zonefivesoftware.com/SportTracks/Downloads/
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.