Foruminlägg av Judith Solanes Klarin

#1
29 januari 2011 kl 15:04
Gilla
Hej!
Kämpa på. Du bör som jag läste ovan - variera passen. Bestäm 3-4 pass i veckan. Ett kör du uppvärmning samt backträning. Nästa en "kortare" runda typ 8-10 km med ganska högt tempo. Nästa kan du köra tempo ex 4-6 x 1000 m i snabbt tempo. Sen bestämmer du en dag i veckan då du lägger in ett längre pass. Försök ha "vilat" dagen innan och även dagen efter. Öka distansen succesivt för varje vecka. Börja med 12 km...öka nästa vecka till 14 km, 15, 16, 17 ....så på ngr veckor är du uppe i länge distans.
Lycka till!
Jag ska själv springa mitt 8:e varv i år...och det ska bli precis lika kul som de andra 7.
//Judith
#2
11 mars 2011 kl 21:04
Gilla
Hej !

Jag håller med. Det finns ett samband mellan tränng och "måbra".
Har själv varit "under isen" för många år sedan. Men träningen, framför allt löpningen har fått mig att komma på benen igen. Jag mår idag hur bra som helst! Jag känner starkt att det är löpningen som hjälpt mig - ihop med min mentala träning förståss. Men det ena ger kraft till det andra.
Ju mer regelbundet jag tränar - desto bättre klarar jag vardagsstressen och mycket annat.
:-)
#3
11 mars 2011 kl 21:13
Gilla
Gott Daniel!
Ett långpas i veckan är helt ok. Jag försöker köra en långpass varannan vecka. Men det är bra att göra det som känns bäst för en. Periodvis kan kroppen orka en ggn i veckan och ibland får man ändra lite.

En sak har jag märkt - sista året har jag varierat min träning jättemycket. Jag har lagt in Funktionell styrka, Fyspass, spinningpass och core pass. Jag märker tydligt att jag blivit starkare på mina långa sträckor...och att jag orkar hålla ett snabbare tempo.

Mitt bästa - 1:52!

Må gott - kämpa på!!
#4
4 april 2011 kl 21:43
Gilla
Hej!! Jag har precis samma problem. Var i lördags på Sko o Löplabbet i GBG. De är ju så profsiga. Men ändå - idag när jag sprang - domnar fötterna, det gör ont i dem under trampdynorna och tårna och hela foten "försvinner" domnar bort. Det var riktigt obehagligt...redan efter ca 4 km. Stor suck!! Fick också höra att jag kanske knyter för hårt, och att jag borde gå in dem o inte springa in dem ??!!
#5
4 april 2011 kl 21:48
Gilla
Hej o tack för tippsen! Jag har också samma problem att fötterna domnar bort och det gör ont i dem. Ska testa att lätta lite på snörningen och ta bort mittersta hålet. Tack, Tack!!
Fick ett annat tips...att gå in skorna o inte springa in dem ??!! Värt att testa också.
Må gott - alla!
#6
5 april 2011 kl 20:52
Gilla
Åh, jag testade att knyta skorna lite lösare, samt hoppa över det mittersta hålet med snörningen (ett tips jag hittade på forumet) ...och idag sprang jag 8 km och det kändes mycket bättre.Pernilla - testa det...det funkar!! Dessutom gick jag på jobbet hela dagen med skorna på...för att "gå" in dem. Nu kan det bara bli bättre o bättre.
Tjingling!!
#7
5 april 2011 kl 20:56
Gilla
Ja idag sprang jag 8 km o det kändes mycket bättre..jag snörade annorlunda - genom att hoppa över det mittersta hålet och samtidigt lätta på snörningen, tunnare strumpor. Sen har jag gått i skorna på jobbet hela dagen...för att sakta men säkert gå in dem inna löpningen på kvällen. Kändes ganska ok...lite domningskänsla den sista km....
Är det vanligare med Asics än andra märken??
:=))
#8
11 april 2011 kl 20:34
Gilla
Underbart!!! Nu är det bara att köra på!! Lycka till! =)
#9
27 januari 2012 kl 16:13
Gilla
Håler med många av er ovan här...
Jag själv äter tillskott med D-vitaminer alla R-månader (6 st) november t o m april. Det är 2:a året jag kör så. Har märkt att jag aldrig är sjuk. Vet ej om det beror på det ? eller annat?
Jag fick detta rekommenderat av en läkare...funkar allt bra.
Må gott!
Judith