Löpning Träning 53 inlägg 9389 visningar

Göteborgsvarvet närmar sig med stormsteg!

Daniel Östling
1977 • Göteborg
#1
22 januari 2011 - 11:52 (Redigerad 22 januari 2011 - 12:08)
Gilla
Hej,
Daniel heter jag och är en första gångslöpare i Göteborgsvarvet. Målet är satt (1h 45min) och inspirationen är på topp, känner dock att tiden går så fort tills det är dags och mycket förberedelse kvar i både träning och kost.
Har tränat regelbundet i drygt ett halvår efter att vadet om att springa varvet var spikat!!
Så nya som gamla rutinerade löpare, dags att vi nu tillsammans ser till att dra nytta av våra gemensamma erfarenheter så vi kan nå våra mål.
Hur tränar ni och vilken är er måltid i varvet?

Själv känner jag att kosten har jag koll på men har svårare med träningsupplägget, så där behöver jag er hjälp!

På återseende!
/Daniel
< < < 1 2 3 > > >
Kajsa B
1987 • Göteborg
#41
24 januari 2011 kl 22:07
Gilla
Stefan Manning, vadan detta motstånd mot löpband? Det går absolut att få träningen att gå frammåt där! jämför jag mitt senaste långpass ute, nu när det ändå är bitvis svårsprunget, så var det betydligt lättare efter knappt två månader på bandet än det var innan.
Eller är det själva upplevelsen du är ute efter? För visst är det oftast finare att springa ute, men att slukas upp i stt eget löpsteg på bandet och totalt skärma av allt annat som händer där inne, det är även det extremt meditativt.
Daniel Östling
1977 • Göteborg
#42
25 januari 2011 kl 00:19 Redigerad 25 januari 2011 kl 00:19
Gilla
Hej,

Opps vilket aktivitet det var här på tråden, snack om att få bra tips och ideér inför kommande varv.
Idag har varit min lilla vilodag, vet att dessa dagar måste/skall vara få men idag var det jobbet som tog all min tid. Däremot imorgon tänkte jag ta mig årets första utomhus pass med mina nyinskaffade löparbyxor :). Har dock inte riktigt bestämt mig hur långt pass det skall bli men det återstår att se............

Inger: Snacka om att få rätt information på kort tid :). Länkar till seedningslopp och regler samt bra tips om hur man skall gå tillväga för att skaffa sig en bra position till varvet. Det enda som jag kan säga till dig är lycka till och kanske syns vi på varvet :) !!!
--------------------------------------
Johan: Oj är det "bara" 117dagar kvar, dags att trampa gasen i bott. Var förresten inne och kolla din statistik och det är imponerade läsning måste jag säga, när vi snackar dom nivåerna inser man att det finns ett bit kvar :).
--------------------------------------
Joanna: Va tråkigt att Du blev sjuk till förra årets GBG varv, speciellt om man då var laddad och bra förbered. Du skrev att det blev Stockholm Marathon iställer och då blev jag förstås väldigt nyfiken på vad tiden blev där? :)
Tror precis som Du skriver att lite kortare tempo/intervall/fartleks-pass är en bra melodi samt väldigt passande för mig. "Så nu ger vi järnet och kör upp pulsen rejält så fixar vi detta ska du se :-)". Helt rätt inställning!!
--------------------------------------
Staffan: Snacka om att "prick" sin måltid :).
Sen vad gäller din senare tider på runt 1,25 blir man lite smått avundsjuk. Du verkar ju ha en god trend med bättre o bättre tider så att slå ditt pers fixar Du säkert "lätt". Lyck till skall Du ha själv.
--------------------------------------
Anderas: Riktigt intressant inlägg från dig. Känner igen mig så väl i det Du skriver, att aldrig hållt på med löpning och nu verka ha hittat en träningsform som passar. Kul de Du skriver om utomhuslöpning kontra löpband, känns det verkligen är dags för mig att komma ut från F&S lokaler :).
Lyck till i varvet och hoppas vi syns!!
--------------------------------------
Kristin: Tack för tipset angående passet med F&S nu på Söndag. 8km är en perfekt distans för mig, så där kommer jag nog satsa på att dyka upp så vi kanske syns ;). Tog mig en titt på din blogg och såg att Du varit ute och klämt 2mil idag, riktigt imponerade!!
--------------------------------------
Stefan: Tack för tipsen och speciellt om Göteborgsvarvets premiärbana, något jag kommer titta närmare på. Skall Du springa det i år?
--------------------------------------

Oj vad klockan blev mycket, tiden går fort när man har roligt :)
På återseende och simma lugnt!
/Daniel
www.fitnesspolaren.se
Anders Kling
1981 • Surte
#43
25 januari 2011 kl 18:40
Gilla
yes, ska springa Varvet i år igen, försöka hålla kvar mig i startgrupp 3.
Har tappat träning det senaste året, Så synd...

8:an Skåtas är ganska öppen o fin.
Där kör dom även Göteborgsvarvs kvällar
Daniel Östling
1977 • Göteborg
#44
25 januari 2011 kl 21:05 Redigerad 25 januari 2011 kl 21:06
Gilla
Hej på er,

Hade idag tänkt mig att springa ett riktigt långt pass men efter typ 3-4km tog det bara stopp:(. Så passet slutade efter 5km och med en illamånde känsla och en kropp som var helt slut......
Är ganska säker på att jag har något skit i kroppen som vill/behöver komma ut!!

Anders: Då är det bara ut och kör stenhårt för att hålla dig kvar :)!!
Lycka till!!
"8:an Skåtas är ganska öppen o fin.
Där kör dom även Göteborgsvarvs kvällar"
Är det samma som pass som Kristin nämner i sitt inlägg?

/Daniel
www.fitnesspolaren.se
Daniel Östling
1977 • Göteborg
#45
27 januari 2011 kl 14:29
Gilla
Hej,

Då har man åkt på och blivit sjuk :(.

Snacka om hur frustrerad man blir när man inte har möjlighet att kommma ut och springa. Speciellt när jag kände att det var något på gång, allt kändes så lätt och fint och snart får man väl börja om igen eller?
Men det ändå som hjälper är väl förmodligen att VILA!!

/Daniel
www.fitnesspolaren.se
1956 • PARTILLE
#46
28 januari 2011 kl 16:48 Redigerad 28 januari 2011 kl 16:50
Gilla
Neej inte nu igen! Det har redan ältats i en annan tråd där jag också missförstods och jag har sagt där att jag lämnar detta ämne och bara vägrar att ge mig in i det tjafset igen. Jag är INTE motståndare mot löpband! Jag repeterar. Jag är INTE motståndare mot löpband! Jag säger att spring hellre ute och att löpband är ett yttersta nödfall ifall man inte kan springa ute och kompletterar rejält skitväder. Jag hävdar med en dåres envishet igen att jag inte dissar löpband. Jag har själv sprungit på sådant, då och då. Jepps! Det är sant! :-)
Kan vi lämna detta ämne här och nu och istället inrikta oss på att g Daniel tips om Göteborgsvarvet. Förlåt Kajsa inte meningen att verka arg. Men jag vill bara mota detta tjafs i grind. :-) Tråden handlar om att ge Daniel tips om Göteborgsvarvet och det skall vi inrikta oss på. :-)
1956 • PARTILLE
#47
28 januari 2011 kl 16:53 Redigerad 28 januari 2011 kl 16:54
Gilla
Dessutom kan jag tipsa Dig om Kungsbackaloppet den 16 april. En flack halvmara, men den kan vara vindkänslig.
Med varvets premiärbana den 2 april och Kungsbackaloppet den 16 april har Du fått ett par rejäla genomkörare inför varvet och det borde sedan vara lätt som en plätt. Dessutom har Du efter Kungsbackaloppet en månad på Dig lite drygt att finjustera det sista http://kungsbackaloppet.se/site/
Edit: Stressa inte på för att Du är sjuk. Låt det rasa ut och fortsätt sedan där Du var.
1963 • Nödinge
#48
29 januari 2011 kl 15:04
Gilla
Hej!
Kämpa på. Du bör som jag läste ovan - variera passen. Bestäm 3-4 pass i veckan. Ett kör du uppvärmning samt backträning. Nästa en "kortare" runda typ 8-10 km med ganska högt tempo. Nästa kan du köra tempo ex 4-6 x 1000 m i snabbt tempo. Sen bestämmer du en dag i veckan då du lägger in ett längre pass. Försök ha "vilat" dagen innan och även dagen efter. Öka distansen succesivt för varje vecka. Börja med 12 km...öka nästa vecka till 14 km, 15, 16, 17 ....så på ngr veckor är du uppe i länge distans.
Lycka till!
Jag ska själv springa mitt 8:e varv i år...och det ska bli precis lika kul som de andra 7.
//Judith
Daniel Östling
1977 • Göteborg
#49
29 januari 2011 kl 22:05 Redigerad 29 januari 2011 kl 22:15
Gilla
Hej,

Idag är en riktigt bra dag och då undrar ni säker varför.....

Är frisk igen och har varit ut och gjort ett långass, de längsta passet i mitt liv och de är helt säkert. Har varit uppe i Skatås i Göteborg och sprungit 8km x 2, där sluttid hamnade på exakt 1h30min. Var lite stum i bena de sista 2km men i det stora hela kändes det riktigt bra :). Har förmodlingen gjort en hel del nytta att ligga och köra på löpbandet 3-4ggr i veckan under dec/jan.

Efter dagens genomkörare är det vila som gäller imorgon eller vilken typ av pass är de då som gäller?

-------------------------------------------
Stefan: Så snällt av dig att Du ger mig bra tips inför kommande varv. Lite kul att Du skriver om Kungsbackaloppet den 16 apri, var nämligen hos en kompis i Åsa idag och tipsade också just om detta lopp. Så blir något att köra detta lopp med.......
------------------------------------------
Judith: Bra tips!!
Efter dagens långpass har jag bestömt mig för att ett sådant pass skall det minst bli en gång i veckan. Låter bra att Du skriver att dina tidigare 7 lopp varit kul, då har man ju verkligen något att se framemot. :)
Vilken är din bästa tid på varvet?

/Daniel
www.fitnesspolaren.se
1963 • Nödinge
#50
11 mars 2011 kl 21:13
Gilla
Gott Daniel!
Ett långpas i veckan är helt ok. Jag försöker köra en långpass varannan vecka. Men det är bra att göra det som känns bäst för en. Periodvis kan kroppen orka en ggn i veckan och ibland får man ändra lite.

En sak har jag märkt - sista året har jag varierat min träning jättemycket. Jag har lagt in Funktionell styrka, Fyspass, spinningpass och core pass. Jag märker tydligt att jag blivit starkare på mina långa sträckor...och att jag orkar hålla ett snabbare tempo.

Mitt bästa - 1:52!

Må gott - kämpa på!!
Johan K
1980 • Borås
#51
12 mars 2011 kl 02:17
Gilla
Intressant läsning ;) Du spänner verkligen bågen!

1:45 är att väl lite att sticka ut hakan för en förstagångslöpare. Ska bli kul att se om du klarar det!

Själv låg jag nog i nivå med dig inför varvet 2009 vid den här tiden och landade då på 1:51. År 2010 hade jag gjort 1:41 på halvmaran som bäst, men på varvet blev det 1:50 i värmen...

Mitt tips är att köra minst ett intrevallpass i veckan. Ibland kortare t.ex.10x2min och ibland längre t.ex. 5x4min. Uppvärmning och nedjogg ca: 2km vardera.
1971 • Hisings-Kärra (Göteborg)
#52
12 mars 2011 kl 20:09
Gilla
Johan K: Klart det går att springa 1:45 som förstagångslöpare

Allt beror på träningen innan (givetvis krävs det att man är frisk och gör rätt förberedelse 21 maj också)

Ett mål kan aldrig vara för högt. Det finns 69 dagar kvar att träna på. 76 till Stockholm Marathon.
Johan K
1980 • Borås
#53
12 mars 2011 kl 20:26
Gilla
Japp självklart går det. Jag känner en förstagångslöpare som tog 1:28 ;)

Som sagt ska det bli kul att se om det lyckas!
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.