Foruminlägg av Vesa Koskela Naprapat Innovatör

#1
8 mars 2009 kl 13:16
Gilla
Problemen med att stretcha vaderna är ju oftast att man inte får kraft att komma åt på djupet, och att i dessa ytterlägen kunna vinkla foten så att man kommer åt på olika delar av vadmusklerna, detta kan man komma år genom att använda en http://www.StretchPower.se Det är en ny uppfinning som man kan stretcha vaderna kraftigt med, och vinkla foten så att man kommer åt där det tar emot.
#2
18 augusti 2015 kl 11:51 Redigerad 18 augusti 2015 kl 11:58
Gilla
Hej!
Jag heter Vesa Koskela, jag är en f.d. olympier, naprapat och innovatör. Jag har utvecklat en utrustning (stretchpower) för att korrigera fotfelställningar och söker efter personer som har ensidig pronation.

De tidigare behandlingar på dessa besvär har varit mycket effektiva och jag vill ha mer validering på effekten.

Försökspersonens löpsteg filmas under löpning på löpband sedan gör löparen själv behandlingen under instruktion. Efter några dagar görs en ny filmning för att se förändringen. Den första behandlingen tar ca: 30 minuter totalt.

Behandlingen sker närmsta veckorna i Stockholm på ett träningscentra och är kostnadsfri. Motprestationen är att vi får publicera resultaten med er som referens.

Denna tråd är godkänd av Jogg.se.

Kontakta mig via detta forum eller maila till vesa@stretchpower.se

#3
18 augusti 2015 kl 13:22
Gilla
Välkommen på behandling Åsa!

Jag ska behandla dessa skador med en ny metod så om du vill delta kontakta mig, det finns en tråd på forumet," Försökspersoner sökes för behandling av ensidig pronation"

Mvh

Vesa Koskela
#4
20 september 2015 kl 12:34
Gilla
Det är ett snett bäcken som ger en obalans på muskulaturen!
Tensor Facia latae spänner och drar på utsidan av knäet.
Du bör få korrigerat bäckenfelställningen så släpper det snabbt.

Gå till en naprapat som kan korrigera bäckenet.

Mvh
#5
21 september 2015 kl 11:35
Gilla
Rätt att det kan även korrigeras med att stärka de svaga musklerna, men att hitta de svaga musklerna med träning är svårare än att korrigera bäckenet och de efterföljande kompensationerna.
Obalans i musklerna uppstår ytterst sällan utan felställningar i rygg och bäcken. Ju mer vältränad man är desto lättare kan man korrigera felet med träning, men man bör ha hittat dessa med muskeltester av kvalificerad terapeut, och sedan träna endast dessa för snabbt resultat!
#6
21 september 2015 kl 11:56
Gilla
Hopparknä! Det blir en bristning i senan underknäskålen som fäster på skenbenet. Börjar som en inflammation som senare kan förvärras. Symptom :smärtor vid sittande med böjt knä bl.a. Orsaken kan vara stela vadmuskler. Vi kan behandla med Stretchpower om du är intresserad av att ingå i en testgrupp, 30 minuters behandling kostnadsfritt! Kontaktuppgifter finns på hemsidan för stretchpower.se
#7
21 september 2015 kl 14:05
Gilla
Genom att du springer med foten något utåtroterad så belastar du den kortare hävarmen i foten, d.v.s. du belastar 2-5 tårnas leder och inte över stortån där du har den högre utväxlingen av kraften. Orsaken kan vara helt enkelt att du inte vill/kan belasta hälsenan som tidigare. Eller att du har fått ont i hälsenan p.g.a. du har börjat utåtrotera foten.

Ref: Calcaneocuboid joint and stability of the longitudinal arch of the foot at high and low gear push off FINN BOJSEN-M0LLER.pdf

Testa med att sätta dig på huk med hälarna kvar i golvet, roterar du då utåt med fötterna för att komma ner, då har du en stelhet i vaderna som kan vara orsaken till dina hälsenebesvär.

Hälsenan går till olika delar av muskulaturen i vaden, om du belastar foten snett/överbelastar foten i ett visst läge ger det en överbelastning av muskulaturen som påverkar just den rörelsen. Den delen av muskulaturen drar då i hälsenan där det uppstår en irritation.

För att komma åt detta måste man komma åt den del av muskulaturen som ligger i anspänning och stretcha ut den, så att det "återställer" balansen inne i hälsenan! Detta kan göras med att man kan testa olika sätt att göra excetriska tåhävningar i trapp, (vrid fötterna inåt/ utåt).

Eller ett enklare och effektivare sätt är att använda en stretchpower där man specifikt kommer åt olika delar av vadmuskulaturen. Vi gör tester just nu och ni är välkomna för en gratis behandling om ni är i Stockholm, hör av er här i så fall, eftersom vi söker efter testpersoner.
#8
22 september 2015 kl 08:22
Gilla
Man måste "återställa" balansen i hälsenan, detta görs onödigt smärtsamt med excentriska tåhävningar OCH man skjuter med "hagelbössa" efter felet. Man behöver hitta de stråk av muskler som retar hälsenan och stretcha ut dessa. Detta görs lätt med Stretchpower där man med att vinkla foten i olika lägen hittar "felet" och åtgärdar detta.
Detta ger effekt efter en behandling.

Om någon är intresserad är ni välkomna på gratis behandling som deltagare i en studie på effekten. Detta görs i Stockholm.

Kontakta mig här eller på hemsidan www.stretchpower.se

Mvh Vesa Koskela
#9
14 maj 2016 kl 09:15
Gilla
Hej!

Långvariga och växlande besvär kan bero på att man pronerar för mycket, eller ensidigt som stressar benet för varje steg som tas. Stå rak och tryck fram knäna över fötterna och observera om knäna vill gå ihop och om anklarna ramlar inåt. Detta visar att rörelsemönstret inte är normalt och stressar då benet i rotation när ankeln böjs. Detta behandlat på pronatos.com som korrigerar felet så att steget normaliseras.

Mvh
#10
13 juni 2016 kl 19:16
1 Gilla
Bild uppladdad av Vesa Koskela Naprapat Innovatör
Jag har fått fantastiskt bra resultat på min behandling av Hallux Limitus, detta är ett förstadium till Hallux Rigidus. Även Hallux Valgus har återfått rörlighet och smärtfrihet därmed har operation har kunnat avstyras.
Vid löpning är det ju av största vikt att stortån fungerar i steget, om inte ger det många följdbesvär som framfotssmärtor, hälsenebesvär m.m. Man ska kunna böja upp stortån med rakt knä och foten i 90 graders vinkel, annars finns det störningar i vadmuskulaturen och foten som förhindrar normal funktion. Vilket sakta men säkert ger skador! Titta gärna på www.pronatos.com Mvh
#11
5 november 2017 kl 10:59
Gilla
Hålfotsinlägg stör fotens funktion!
Den viktigaste funktionen i foten är att stortån kan extendera/komma upp i ifrånskjutsfasen. Denna funktion lyfter upp hålfoten och ger foten stabilitet. Det enda som lyfter fotvalvet är just denna funktion. Detta är även det vanligaste felet som ger skador i fötter, knän. höfter och rygg.
på länken https://www.facebook.com/pronatos/ är en film på en patient som har behandlats för just detta besvär och vi testar hur hans gamla hålfotsinlägg påverkade hans fot.
Vi kan se att trycket som inlägget gör på hålfoten stoppar tåns möjlighet att fungera normalt. Istället för att stödja foten tar den bort fotens egna möjlighet att bli stabil.