Foruminlägg av Håkan Larson

< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
#1
1 september 2009 kl 11:34
Gilla
Jag hänger också på på torsdag i Slottskogen.
#2
4 september 2009 kl 13:40
Gilla
Blev det något igår? Jag kom försent men fick mig ett träningspass ändå. :-)
#3
7 september 2009 kl 22:45
Gilla
En parates om ContiScan-ledningen. Denna ledning försvinner ju ner i västerhavet för att sedan komma upp på land i Danmark. Jag seglade över denna ledning för några dagar sedan, då med ledningen ca 20 meter under mig. GPS:en (en Garmin för marint bruk) fungerade utan problem men den elektroniska kompassen fick fnatt, den vanliga magnetiska kompassen stördes nog en del den med men den började inte snurra runt iallafall. Slut parantes.
#4
7 oktober 2009 kl 22:29
Gilla
När jag efter midsommar skulle ta mig en simtur så fungerade det inte att simma bröstsim, kunde inte ta simtag med vänster ben gjorde ont i höften. Kom på att jag veckan innan vred till och fick akut ont i ljumsken när jag höll på att klippa gräset, en smärta som jag glömde bort några minuter senare.

Efter semestern drog jag igång med löpträningen igen efter ett längre uppehåll, det var underbart. Kom igång ganska snabbt, kände att jag saknade benstyrka men konditionen fanns där (har cyklat en del). Efter någon månad så började jag känna mig begränsad i steglängden av att ljumsken stoppade benets framfart i ytterläget. Jag började samtidigt känna mig öm i ljumsken och fick lite svårare att hitta en bekväm sovställning. Att vrida vänster benet gjorde ont, det mesta i vardagen gick bra, inklusive att springa och cykla.

Har varit hos min Ortoped och hans tidiga diagnos blev Artros i höften alternativt att jag, under min gräsklippning, fick en stressfraktur i lårbenshalsen som läkt fel. Har varit på röntgen och går nu och hoppas på en fraktur för är det Artros i höftleden så är det väl färdigsprunget?
#5
7 oktober 2009 kl 23:14
Gilla
Vad jag förstod så behöver man inte märka det utan det läker ut av sig själv, tyvärr inte alltid helt rätt och ibland med flisor kvar som kan ställa till problem. Men jag hoppas någon annan kan ge en mer korrekt förklaring.
#6
8 oktober 2009 kl 19:23
Gilla
Tack för ditt inlägg Fredrik!

Jag har ju ännu inte fått någon tolkning av bilderna och heller inte diagnosen Artros men det snurrar i skallen. Ortopeden jag har kontakt med ingav mig stort förtroende, han är en av våra landslagsläkare dock ej i löpning, hoppas att jag får rätt diagnos och att det är tydligt rätt. Måste varit hemskt att hamna i en gråzon som du gjorde.

/H
#7
11 oktober 2009 kl 23:43
Gilla
Hej Andreas!
Jag kör med en cykeljacka från GORE som är väldigt bra på att andas ut och är vindtät, den är dock inte regntät men det har inte varit något problem under de 6-7 år jag haft den. Jag cyklar året runt och har inte upplevt inträngande regn en ända gång så länge jag cyklat, däremot är den värdelös som regnjacka när jag är passiv.
På benen har jag ett par långbenta cykelbyxor med vindstopper på framsidan (också från GORE), de är inte helt bra när temperaturen ligger strax över nollan, då blir jag kall om låren av regnet. Annars är de bra, brukar komplettera med mina vanliga regnbyxor från Haglöfs, prassligt men varmt.
Saknar något bra att täcka fötterna med.
#8
27 oktober 2009 kl 19:10
Gilla
YES!!!

Jag har fått svar från min Ortoped:
”Jag har nu sett på Dina röntgenbilder. De visar lyckligtvis inga tecken på förslitning i Din höft och inte heller någon annan förändring i din höftled så jag har därför ingen riktigt bra förklaring till vad som hände då du klippte gräset i somras. I vilket fall som helst tycker jag att Du skall fortsätta att träna sjukgymnastik så får vi se hur det hela utvecklas. Försök att få upp Din rörelse på nytt.”

Min sjukgymnast har gjort en del mätningar på mig under resans gång. Inledningsvis var mitt ”skadade” ben 4 cm tunnare runt låret än det friska. Vid vridning inåt och utåt hade jag ungefär halverade vinklar på det skadade benet. Sedan dess har jag fått övningar där det skadade benet får jobba lite mer. Det har efter ca 6 veckors träning gett resultat, något kraftigare lår och något ökad rörlighet vid vridning. Jag känner mig säkrare på benet nu när jag fått lite mer styrka.

Mycket kvar att göra och huvudfrågan för mig är obesvarad. Vad har hänt? Men beskedet idag har gett mig hopp, har varit väldigt deppig.
/H
#9
12 november 2009 kl 21:32
Gilla
Jag har fortsatt att gneta på med sjukgymnastens övningar varannan dag och avhållit mig från löpning och cyklat i stället. Jag tycker jag har fått större rörlighet och det var länge sedan nu som jag fick panikont för att jag vridit höften.

Var hos sjukgymnasten igår och blev kontrollmätt och han konstaterade att det jag upplevt stämmer, större rörlighet. Hans recept den har gången, fortsätt med övningarna och börja så smått med löpningen igen men undvik nedförsbackar.

Han vågade sig på en gissning om framtiden, han tror att jag kan börja träna som vanligt igen efter nyår! :-)

Vad som hänt med min höft har jag ännu inte fått något svar på, får troligen inget heller och det känns mindre viktigt nu när "läkningen" går åt rätt håll.
/H
#10
6 januari 2010 kl 00:39
Gilla
Gemensam träning med Påvelunds motioncentral som samlingsplats. Vi träffas på tisdagar kl 18.00 vid joggingspårets början (vid lyftstockarna) joggar ett varv som uppvärmning. Återsamling 18.10 för ev. eftersläntare och bestämmer där och då vilken runda som passar och vilken typ av träning som känns bra (intervaller, backe, korta spåret, långa spåret eller långdistans på asfalt åt något vädersträck. Beroende på hur många vi blir så kanske det kan bli flera grupper.

Jag är en glad amatör och ingen tränare utan utgår från att vi hjälps åt med idéer om hur vi kan bli lite bättre.
#11
6 januari 2010 kl 00:53
Gilla
Hel igen!

Nyåret har passerat och jag vill påstå att jag är som ny - känner inget problem med min ljumske längre. Det troliga felet var nog en bristning i adductor longus. Vad jag gjort för att få bristningen vet jag inte men efter mycket träning har jag nu fått tillbaka styrkan i vänster lår.
#12
6 januari 2010 kl 22:58 Redigerad 6 januari 2010 kl 22:59
Gilla
Det blir första gången på tisdag, har stött på några icke jogg.se:are där tidigare som jag hängt på men jag tycker det är trevligt om vi blir fler, då är ju chansen större att det verkligen blir gruppträning varje tisdag. Väl mött på tisdag.
#13
7 januari 2010 kl 19:39
Gilla
Köpte min på BRC i höstas. Snabb leverans och bra support då det blev något tekniskt fel precis när jag gjorde betalningen över nätet. Minns inte priset men de låg bland de billigaste enligt prisjakt.se. Programvaran i klockan var dessutom relativt ny så det var inte en klocka som legat på lagret och nu reades utan färsk och fin. :-)
#14
8 januari 2010 kl 16:13
Gilla
Bengt
Helt rätt. Det är ju en del av att träna i grupp - att känna tryggheten.
#15
9 januari 2010 kl 12:59
Gilla
Jag har sprungit där, senast igår, och det är inte så bra just nu men det finns ju andra spår i området. Jag kan tänka mig att det blir Långedragslinjen på tisdag eller om något annat förslag dyker upp. Det vi bör undvika är saltade vägar, där är det moddigt och skorna kladdar igen och det blir jätte halkigt.
#16
11 januari 2010 kl 18:14
Gilla
Behnam - Låter trevligt! Krya på dig.
#17
11 januari 2010 kl 20:34
Gilla
I morgon är det premiär!
Lite kylslaget kanske men vi rår inte på vädret, får anpassa oss så gott det går.

Gemensam träning med Påvelunds motioncentral som samlingsplats. Vi träffas på tisdagar kl 18.00 vid joggingspårets början (vid lyftstockarna) joggar ett varv som uppvärmning. Återsamling 18.10 för ev. eftersläntare och bestämmer där och då vilken runda som passar och vilken typ av träning som känns bra (intervaller, backe, korta spåret, långa spåret eller långdistans på asfalt åt något vädersträck. Beroende på hur många vi blir så kanske det kan bli flera grupper.

Jag är en glad amatör och ingen tränare utan utgår från att vi hjälps åt med idéer om hur vi kan bli lite bättre.

PS.
Ni som inte sprungit i kylan ännu, kolla tråden om klädsel här på forumet, http://jogg.se/?sida=forum&subid=9178&searchstr=
där finns lite tips.
#18
11 januari 2010 kl 20:43
Gilla
Joggar i Göteborg och runt -10 C om det är för mycket vind, då kör jag: (blåser det så ställer jag in)

Underkroppen:
- underställsbyxa
- långa höst/vår-tights +
- korta sommar-tights
- vanliga springskorna
- dubbla syntetstrumpor

Överkroppen:
- dubbla underställströjor
- vindjacka
- handskar/vantar
- fleecemössa
- scarf runt halsen (bomull)

Värmer upp med lite hopprep eller liknade inne innan jag ger mig ut.
#19
12 januari 2010 kl 16:16
Gilla
Jag anar att det kan finnas två sanningar i detta. Min puls verkar också gå upp i kylan. Kan det vara så att du är astmatiker Mikael? Jag är pollenalergiker och får det jobbigt med astma under pollensäsongen men nu lär det ju vara fritt från det mesta i pollenväg men det är ju känt att astmatiker får det jobbigt i kyla också.

Jag har kikat tillbaka i min löpardagbok och ser att de gånger då medelpulsen varit extra hög (5-8 slag extra per minut) har varit dagar med kyla. Jag märker inte att det är jobbigare än vanligt att springa men jag märker på "klockan" (FR 305) att pulsen är hög.

Ska ut om några timmar (-10C) får se om trenden håller i sig.

När det gäller kläder så vill jag påstå att jag inte är överklädd, möjligen att pulsen stiger för att hålla mig varm?!? Skulle kanske stämma om jag stod still men min medelpuls ligger ju kring 160.
#20
12 januari 2010 kl 21:36
Gilla
Så var det avklarat. 6,5 km blev det, i socialt tempo, för oss fyra som sprang. Väglaget inbjöd inte till några andra övningar än just jogging. Såg bra ut i början på spåret med knarrig packad snö men bara efter ca 100 m var det blåis. Vi svängde av och fick oss en härlig tur ut till Saltholmen och tillbaka.

(För egen del blev det dock 11,6 km eftersom jag även sprang mellan hemmet (Ekebäck) och Påvelund.)
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >