Foruminlägg av Eva Skog Eneroth

< < < 1 2 3 4 5 > > >
#1
18 maj 2011 kl 11:56
Gilla
Du tjejen (vi är nästan lika gamla så det får jag säga), kan du inte tänka så här - vad kan bli fel med att du springer? Din pappa blir antagligen inte ledsen/besviken över att du gör något för din egen skull, du har absolut inga förväntningar alls på dig själv och har mentalt ställt in dig på att det är ok att bryta. Det är egentligen upplagt för att bli en positiv upplevelse just för att du inte förväntar dig det. Uppladdning i all ära, men ärligt, visst vet de flesta av oss att mycket av det är rätt onödigt, åtminstone på motionärsnnivå? Det hänger mer på att ha en bra dag, i alla fall för mig! Så jag säger - spring, både för dig själv och pappa. Blir det jobbigt så gå av banan, annars tror jag att du blir överraskad över hur bra det kan kännas när man misnt anar det!
#2
19 maj 2011 kl 15:52
Gilla
Håller med Malin. Ska jag ut på en snabbrunda startar jag med 1-2 km i lugnt tempo, är det däremåt en långrunda, så är jag med automatik uppvärmd efter några km. och strechen sparar jag till efteråt!
#3
23 augusti 2011 kl 11:03
Gilla
Vi är några glada skånetjejer som ska springa LL 30 för första gången, och undrar om någon kan tipsa oss lite om logistiken på plats? Vi kommer nog med taxi från Arlanda runt 11-tiden, förhoppningsvis har vi lyckats droppa väskorna på hotellet längs vägen. Men sen? Vi kan förstås läsa skyltar och har varit med på flera andra lopp (halvmaror), men är ändå tacksamma om någon vill dela med sig av "tips and tricks" för att underlätta. Brukar det tex vara lång kö nånstans osv.
Vi vill veta allt:-)
/Eva
#4
23 augusti 2011 kl 13:15
Gilla
Jag avstår. Inte bara för bansträckningen (som är två varv i en park) utan för alla gångare, en del med stavar (!) som glatt breder ut sig över hela gångbanans. Högerregeln finns inte. Kom på att jag var konstant irriterad hela loppet och sprang om folk alltmer hårdhänt ju närmare spurten (den kunde jag glömma) jag kom. I efterhand borde jag bett folk om ursäkt, men irritationen satt i länge....
#5
24 augusti 2011 kl 08:18
Gilla
Det ser ju faktiskt ut att vara en klar förbättring sedan tidigare år, man kanske skulle tänka om, och se om något av de gamla "lagen" kan knö in en till.... Det var ju just trängseln med alla halvmilsjoggare i början, sedan att man kom ifatt alla halvmilsgångare på upploppet, som var så jobbigt tyckte jag.
#6
20 september 2011 kl 11:55
Gilla
Har märkt samma sak, men som fler har påpekat, man kan antagligen lita på medelhastigheten efter passet, och för mig duger det. Men det jag stör mig mycket mer på är att pulsbandet har gett upp, efter 2 1/2 år. Bytte batteri, det funkade hela Malmö halvmara, men sen var det kört igen,Dvs pulsen verkar visas rätt de första kilometerna, sen blir man plötsligt extremt vältränad, dvs pendlar mellan 90 o 120 när det borde vara närmare 160. Fick loss en liten plastflisa när jag bytte batteri, lyckades sen skava loss allt skinnet under bältet (gjorde grymt ont i duschen sen), Så nu kör jag utan pulsmätning, lite crazy, jag vet....
#7
27 september 2011 kl 09:45
Gilla
Jag var också "acceptabel", och med tanke på att jag hade löjligt mycket respekt för sista milen, och därför tog det onödigt lugnt de första två, så kan jag inte annan än hålla med. Det som däremot inte är acceptabelt är att min officiella tid är en halvtimme snabbare än den jag själv mätte upp (kollade ett resultat motsvarande min egen ålder och uppmätta tid för att få "acceptabel" som bedömning). Så nu mailar det en massa vänner och gratulerar, och jag måste förklara att jag egentligen var 30 minuter långsammare, Har mailat LL, men ännu inte fått nåt svar...inte acceptabelt.
#8
27 september 2011 kl 12:05
Gilla
Nöjd med loppet, men lite besviken på att jag själv såsade mer än lovligt de första 2 milen av respekt för slutet, iofs med resultatet att jag kunde springa uppför hela Abborrebacken, och det var ju kul! Wow, vilken boost man fick av gospelkören en bit upp! Men är det bara jag som har fått totalt fel tid? Min officiella tid är en halvtimme snabbare än min egen Garmin, och lite trist är det när folk gratulerar på löpande band och man måste "erkänna" hur kass man egentligeln var (3.33)... Har mailat LL, men inte fått svar. Den person som fick mitt chip måste vara ännu mer irriterad...
#9
21 oktober 2011 kl 14:29
Gilla
Wow, vilken diskussion.... Dåliga träningskläder är för mig lika med att jag får skavsår (har kasserat en dyr sport-BH från Löplabbet pga detta), inte håller värmen, hindrar mig att röra mig som jag vill eller att kläderna inte andas. Man ju fundera på vilken kvalitet det var på löparkläderna för 15 år sedan, och hur bra man sprang trots detta. Av dialogen här ovanför hittar jag ingen som har något av problemen som jag räknar upp, så det blir säkert ett köp efter jobbet idag!
#10
28 oktober 2011 kl 08:51
Gilla
Första gången för mig med, ska bli kul! Känns som att årets sista lopp, då är det bara att ge järnet:-) Har kutat många varv runt Torup som träning inför Lidingö, och jag tror att det delvis är samma bana, dvs japp - rätt backigt, iallafall delvis. Och vädret ser just nu ut att bli perfekt, hoppas det håller i sig - och lycka till!
#11
28 oktober 2011 kl 09:23
Gilla
Jag måste slå ett slag för tåhävningar! Har själv , innan tåhävningstiden, haft muskelbristning i vaden, ett halvår med riktigt onda, stela vador, lätt benhinneinflammation och öm hälsena. Efter muskelbristningen gick jag till en sjukgymnast som gav mig tips dels om hur jag skulle stretcha, dels om tåhävningar. Så nu står jag i trappan c:a varannan dag, gärna efter ett löppass, och kör c:a 5 x 20 tåhävningar, med några helt koncentriska (upp på båda fötterna, släpp den ena foten och sänk ner den andra) pass, och några med böjda ben. Ibland får man hålla på länge innan det känns, ibland får man sluta snabbare. Obs att jag alltid slutar om det gör riktigt ont av någon anledning. Har gjort detta i ett år nu, och har inte några problem överhuvudtaget längre, Ta i trä (knackar mig i huvet). Önskar dig jättemycket lycka till, och hoppas du snart kan springa igen!
#12
3 november 2011 kl 10:05
Gilla
Är oftast lugn och fin när jag tränar, men när jag för några veckor sen var ute på säsongens första mörkerrunda, så kände jag plötsligt irritationsmonstret växa.... Orsaken var vår fiiiina kommun (framröstad som bäst att bo i, jotack!) som inte kan hålla oss med fungerande vägbelysning (har väl pajat under sommaren och ingen har märkt det)! Följden blir att djupa vattenpölar på svart asfalt blir totalt osynliga i mörkret, och så förstörs löprundan snabbt av iskalla blöta fötter, grrr....
På lopp är det helt annorlunda. Folk som stinker gammal svett eller tränger sig förbi på höger sida där man själv snällt försöker hålla sig, eller tom om de flåsar på ett jobbigt sätt:-) Då är irritationsribban klart lägre!
#13
3 november 2011 kl 10:59
Gilla
@Gabriella: Man kanske skulle föreslå arrangörerna av de stora loppen att, i sin "att tänka på"-lista, lägga till tipset att springa i nytvättade kläder:-) Tror inte att jag någonsin INTE har tvättat en tröja som jag nyss har sprungit i, jag menar hur är man funtad...???

För övrigt tycker jag självklart att omgivningen ska rätta sig efter mig, och ska folk tvunget ta rygg på mig, så får de se till att andas så att jag inte blir störd:-) Eller så drar jag upp volymen på mp3:n...
#14
15 november 2011 kl 10:28
Gilla
Kul tråd! Min bästa är nog när jag totalt utpumpad efter 5 km fartökningar står dubbelvikt i villaområdet och flåsar hysteriskt. En familj kommer cyklandes, saktar ner, varpå mamman frågar "behöver du hjälp?" Jag flämtar fram ett "nej tack, jag mår jättebra". Då vänder sig mannen om (för nu har de hunnit förbi) och hojtar "min fru är sjuksköterska!". Jag såg nog ut att behöva en....
#15
30 november 2011 kl 12:33
Gilla
Kan inte annat än hålla med, och erkänna att jag nog är en rätt feg konsument som aldrig ens har tänkt tanken att gå tillbaka till affären, dessutom lite knepigt när man köper på nätet:-) Själv har jag två par favoritskosnören, från gamla NB-skor. Dessa snören har hängt med i snart 4 år, och räcker prescis till en enkel knut. Det fiffiga med NB-snörena är ju att de är "bubbliga" och typ aldrig går upp av sig själva. fattar inte att inte fler skoproducenter tar efter, men det kanske är en patentfråga...?
#16
30 november 2011 kl 12:46
Gilla
Vilken kul idé - jag vill ju va me´! Bara göteborsvarv o Lidingölopp i bagaget (3 barn) men med Köpenhamns marathon i sikte i maj. Springer just nu 2 - 4 mil i veckan blandat med lite bodypump. Vi är några som peppar varandra på löprundor IRL, men pepping kan man aldrig får för mycket av! Och sen vill jag inte höra 40-åringar som känner sig gamla, kan ni sluta med det??? Nu kommer det nog snart ett svar från någon som har passerat 60...
#17
2 januari 2012 kl 12:55 Redigerad 2 januari 2012 kl 12:55
Gilla
Jag vet inte om jag tänker helt fel, och vill gärna höra lite synpunkter i detta ämne. Jag tänkte springa Göteborgsvarvet den 12/5 och 8 dagar senare göra min maradebut i Köpenhamn Marathon. Jag är rätt medelmåttig, har 3 halvmaror på c:a 2 timmar och ett Lidingölopp i bagaget, och siktar egentligen bara på att ta mig runt springades. Springer c:a 20 km var 3:e vecka i min vanliga träning, oftast i terräng. Vad tror ni, är 8 dagar för lite för återhämtning?
#18
3 januari 2012 kl 09:22
Gilla
Tack för era svar, nyttigt att höra både positivt och negativt, beroende på dagsform kan jag ju välja vad jag vill höra:-) Och som några av er skriver, man behöver ju inte satsa på PB på båda (det lär ju bli det ändå på maran...)!
#19
25 januari 2012 kl 12:53
Gilla
Vilka proportioner saker kan få.... En länk till en incidient som hade kunnat sluta illa, men inte gjorde det - joggare som nog skämdes en del när han blev helikopterhämtad, det hade nog de flesta gjort - men i det stora hela en lite smålustig historia eftersom det slutade bra. Slöseri med skattepengar, ja, detta finns det förstås många vinklingar på, jag skulle kunna argumentera både för och emot tills jag blev blå, men jag ser inte riktigt vitsen.....
#20
28 mars 2012 kl 13:28
Gilla
Nötcreme är kanon, tycker jag. På 20-km-pass har jag med mig en eller två paket, som jag klämmer i mig under sista milen. På sommaren räcker det med energi/sportdryck i flaskan (på vintern dricker jag inte under passet). Hade jag sprungit längre, hade jag kanske börjat fundera på gel, men efter ett lidingölopp med enervitladdning och lätt illamående försöker jag undvika dem.
< < < 1 2 3 4 5 > > >