Foruminlägg av Anna Åkegårdh

#1
5 september 2011 kl 14:14
Gilla
Jag lyckades med att bli seedad till detta årets lopp och hamnade i startgrupp 4 och där tyckte jag att det flöt på bra, i alla fall för mig. Hade kompisar som inte var seedade och de hamnade i detta kaos. De sa efteråt, när vi gick hem mot hotellet och såg de sista komma mot mål, att "nästa år startar vi i sista startgrupp så slipper vi trängseln".
Förra året fanns det bara en seedad grupp och då tyckte jag att det var mycket sämre. Det jag blev mest irriterad på då var bl a att tjejer ställde sig i fel startgrupp och började gå efter 1 km och att många startade tidigt för att hinna med toalettbesök efter 1 km. Satt fullt med tjejer i slänten när man sprang utmed kanalen.
Är glad över att jag lyckades seeda mig till årets lopp när jag läser andras erfarenheter.
#2
26 september 2011 kl 17:45
Gilla
Har inte så många medaljer själv, men sonen har. Till honom gjorde vi en liten hylla av en tavellist. Där kan han ställa priser och under satte vi två enkla skåpshandtag och där hänger han sina medaljer som har band. Tanken är att dottern ska få en likadan.
#3
28 september 2011 kl 21:19
Gilla
Jag använder Pulmicort varje morgon och vid förkylningar även på kvällen. Jag tar Bricanyl, två doser, ca 15 min innan jag ger mig ut på ett pass. Har inte sprungit flera mil någon gång, men Tjejmilen springer jag utan problem med dessa doser. Har även sprungit dryga milen utan problem.
Hoppas att du får hjälp av läkaren, för det låter inte bra att fortfarande ha ont i bröstet efter flera dagar.
#4
19 januari 2012 kl 22:12
Gilla
Jag har ansträngningsutlösande astma och sedan jag började jogga så mår jag mycket bättre. Använder Pulmicort morgon och kväll och Bricanyl innan jag joggar och för mig fungerar det jätte bra.
#5
5 november 2013 kl 18:15
Gilla
Jag har också fått löparknä och försökte också med självrehab. Gick inget vidare, kunde jogga högst 3 km och fick ont i höften istället. Nu har jag varit hos sjukgymnast tre gånger och fått stötvågsbehandling. Jag kör även balansövningar och stretch. Har ruskigt dålig balans framförallt på höger ben där jag har löparknä. Känner efter drygt två veckor redan att jag har bättre balans och styrka i höger ben. Kör även stretching två gånger om dagen. Var hos sjukgymnasten igår och får nu ta promenader och ska börja med utfallssteg, både rakt fram och åt sidan.
Är fruktansvärt frustrerande att inte kunna träna som man vill, men jag tänker också genomföra Gbg-varvet utan knäproblem!:)
Lycka till med din rehab!
#6
13 maj 2014 kl 19:50
Gilla
Tycker jag verkligen!
Är anmäld till Göteborgsvarvet, men precis som du lider jag av löparknä. Fick min diagnos i oktober efter att ha försökt "fixa till" det själv. Var hos sjukgymnast och fick stötvågsbehandling och styrkeövningar att göra. Har sedan en tid börjat träna på gym också. I dagsläget kan jag springa 5 km utan att få ont, har inte vågat längre än.
Jag ser det här året som ett år då jag ska bygga upp både styrka och kondition för att sedan kunna genomföra Göteborgsvarvet 2015. Är riktigt surt att inte få springa i år, men som sagt, det går fler lopp men jag har bara två knän.
#7
17 maj 2014 kl 11:47
Gilla
Jag har tagit två imodium innan mina två gbg-varv och det har funkat jättebra.
#8
21 juli 2015 kl 10:11
1 Gilla
Jag använder Pulmicort varje dag och Bricanyl innan jag springer.
Säger som Monica, jag behöver värma upp i lugn takt. Startar jag för snabbt, blir det jobbigt med andningen.
Jag fick bra hjälp när jag var hos en astmasjuksköterska för några år sedan. Nu märker jag att ju bättre tränad jag är, ju färre problem har jag med min astma.