Foruminlägg av Rickard Mattsson Haack

< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
#1
27 augusti 2007 kl 23:36 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
Jag håller verkligen med Jesper Sjöberg, mer klockren titel kan det väl knappast bli eller?

The Loneliness Of The Long Distance Runner

Med världens bästa band, Iron Maiden. Det är grejer det.


Annars brukar jag själv mest springa till 2 takts punk eller metal, nu på senaste har även en del dansband åkt på :)
#2
28 februari 2009 kl 00:17
Gilla
Jag upplevde en ganska obehaglig sak idag efter mitt intervallpass. Har upplevt det en gång tidigare men inte var det lika brutalt då som denna gång.

Under min nerjogg började jag känna att det gjorde ont någonstans inne i mig, strax under solar plexus. Vet inte hur jag ska kunna beskriva det riktigt men det var som om det skulle vara något som rev i ett "rör" i kroppen, typ som ett blodkärl eller någonstans i magen. Sen började det stråla lite neråt mot magen till men främst mot ryggen upp mot skulderbladen. Andningen blev då såklart lite påverkad av att det gjorde så ont, inga fulla andetag om jag säger så och det blev inte bättre hur jag än låg och att stå var verkligen inget alternativ.

Till sist, efter att jag legat och försökt tänka på annat och börjat andas lugnare så försvann det och jag kände inget mer. Vet inte hur lång tid det kan ha gjort ont men jag skulle tippa på i alla fall minst 5 minuter, upp mot 10. Fast det kändes som mer eftersom det gjorde ont men jag skulle gissa på 10 minuter ungefär.

Just nu känner jag ingenting heller, vilket känns konstigt. Sist jag upplevde det hade jag spelat innebandy och sprungit som en galning fram och tillbaka fast då hade jag fått en tackling också så jag drog slutsatsen att magontet berodde på tacklingen men idag blev jag inte tacklad av något...mer än smärtan.


Är det någon som har upplevt det? Det är säkerligen inget allvarligt men det var obehagligt att inte kunna lindra det onda när det höll på som mest.

Mvh /Rickard
#3
6 juni 2009 kl 17:18
Gilla
Jag har problem hela tiden med att få med information kring passet! Jag skrivet om alla intervaller, och info om passet men när jag sparar det försvinner all info jag lagt in fast sträckan är kvar och den är rätt...

Mycket tråkigt eftersom jag skrivit mycket saker under intervallerna...=(
#4
6 juni 2009 kl 18:24
Gilla
Hallå hallå!

Jag tänkte bara kolla om det fanns någon blåljuspersonal på Jogg. Som kanske har lite träningstips eller något annat kul att prata om bara.

Själv är jag för tillfället vikarierande brandman i Räddningstjänsten Östra Blekinge.
#5
7 juni 2009 kl 11:44
Gilla
Upp igen, jag hade en fråga...som syns ovanför det här inlägget...
#6
7 juni 2009 kl 13:23
Gilla
OKej, det är kanske så. Jag har inte kollat in andra som har lagt upp intervallpass och kollat om de har skrivit mycket eller lite..
#7
18 juni 2009 kl 23:08
Gilla
Aha!

Jag funderade senast idag på om och isåfall när jag kan lyckas med det också.

Nu lider inte jag av några skavsår på låren men det märks tydligt var låren går mot varandra. Där är inte tillstymmelse till hår överhuvudtaget där.!

Grattis!
#8
21 juni 2009 kl 15:04
Gilla
Det är väldigt intressant!

Förra sommaren, tränade jag knappt något alls, jämfört med hur det var på våren så tränade jag ingenting. Och matlusten och framförallt sockersuget krympte till minimal nivå.

Men sen när hösten kom och jag började träna så vart jag precis lika sugen på sötsaker som på våren och givetvis tryckte jag i mig det då. Jag fattar verkligen inte det.
#9
22 juni 2009 kl 22:20
Gilla
Hej!

Jag var på stadium idag och kollade lite på pulsklockorna som de hade där, utan att lägga alltför stort fokus på modeller och så vidare men jag blev lite sugen på att köpa en pulsklocka.

Eftersom jag är lite lat men främst eftersom jag inte har någon vidare erfarenhet av pulsklockor, knappt någon erfarenhet av pulsträning heller för den delen, så behöver jag lite tips och trixa angående pulsklockor.

Som det kanske syns i min löpdagbok kör jag väldigt mycket mer styrketräning än löpträning men jag försöker få in lite löpning då och då och då blir det lite distans och även lite intervaller.

Frågan är alltså om jag behöver en pulsklocka, vilka är fördelarna med att ha en sådan? Jag själv anser att jag inte är dålig på att springa och har ändå hyffsade tider och det har jag utan att ha använt mig av pulsklocka innan, vilket tyder på att jag borde kunna fortsätta utan en men kan det vara så att jag skulle vinna uppenbart mycket av att ha en pulsklocka och träna med?

Varför har ni pulsklockor? Ger de er något mer än en massa statistik egentligen?

Vad är vettiga funktioner att ha i en pulsklocka? Behöver man mer än en funktion som mäter pulsen egentligen, och någon form av funktion som gör att man kan ställa in tidsintervaller som den piper på?

Finns det någon pulsklocka som är bra, som inte kostar skjortan och som inte är helt makalöst invecklad för en nybörjare på klockor. En prisvärd pulsklocka helt enkelt!
#10
22 juni 2009 kl 22:27
Gilla
Ekvationen är väl faktiskt ganska enkel. För att tappa i cm, så är det bara till att göra av med mer energi än du stoppar i dig?

Nu vet jag inte riktigt vad du äter eller så men jag tappar jättemycket (relativt) om jag springer lite och slutar småäta och äter regelbundet bara...



Sen ett annat tips jag har är att enbart leva på makaroner och köttbullar i tre månader. Det fungerar garanterat men det är inte speciellt bra egentligen :)
#11
25 juni 2009 kl 16:29
Gilla
Alltså, vad kan funktionen som gör att man kan ställa in tidsintervaller som den ska pipa på heta? Jag hittar inga som har denna typ av funktion?!!
#12
26 juni 2009 kl 21:20
Gilla
För min del, har det bara blivit till att acceptera värmen. Sen tycker inte jag att det är några vidare problem med värmen om man springer i solen.

Det är långt mycket jobbigare med ett larmställ som stänger inne all värmen du skapar, och lägg sen till lite eldhärdar och varm rök. Då är det jobbigt :)
#13
29 juni 2009 kl 12:37
Gilla
Upptäckte det igår också.

Men det gick att lösa genom att skriva sträckan i meter. Då blev det rätt tider och så, och den totala sträckan blev också rätt..
#14
1 juli 2009 kl 21:17
Gilla
Nu är det visserligen inte lika svårt att få en bra tid på löpband eftersom man själv inte behöver anstränga sig för att hålla tempot. Löpbandet gör ju det till en men jag är ändå imponerad av din tid där!

Hade du sprungit så, så hade du varit godkänd med bra marginal på ett av anställningstesterna för brandman på väldigt många räddningstjänster!

Men för att komma till din fråga, så är det nog en väldigt bra idé att köra både fartlek och intervaller, som visserligen är nästan samma sak om jag har förstått allt rätt. Korta intervaller skulle jag köra mycket på för att öka hastigheten på den distansen, och sen skulle jag nog försöka plåga mig mer på löpband också, köra någon km längre än 2,5 km och ändå blåsa på i bra tempo. För jag inbillar mig att även om det är ett löpband som håller tempot till en och man själv egentligen "bara" behöver låta benen gå runt, så måste det ju ge en del att springa riktigt fort på löpband också. Man borde ju få farten i sig på något vis då...sen gäller det bara att plocka fram det utan rullbandet också..
#15
1 juli 2009 kl 21:22
Gilla
För övrigt så såg jag nu när jag tittade in i din träningsdagbok att du verkar vara brandman! Då vet du ju om det jag skrev :)

Och jag är fortfarande imponerad, och även ännu mer imponerad nu när jag kollat närmare. Jag vill också vara lite bättre :)
#16
12 juli 2009 kl 20:14
Gilla
Jag har inget motto direkt när jag springer. Men när det går tungt ibland så börjar jag tänka "dumma" tankar som att en viss sak jag ser fram emot inte kommer inträffa om jag ger upp, eller att något som betyder väldigt mycket för mig helt plötsligt tar avstånd från mig.

Så det blir alltså ganska elaka tankar, som oftast får mig att forsätta trots att det är jobbigt!


Men mer och mer nu när det går tungt, tänker jag att jag inte ska ge upp för min allra bästa väns skull, och så brukar jag rulla hennes ord i huvudet "Ge inte upp, kämpa på" Och det fungerar egentligen bättre, för det är inte lika destruktivt tänkande :)
#17
12 juli 2009 kl 22:24
Gilla
Nu har jag en snabb och enkel fråga.

Jag är sugen på att springa kraftloppets marathon i Finspång i augusti och funderar på en så enkel sak som om det skulle gå att sega sig igenom det?

Har inte sprungit så långt någonsin, aldrig sprängt 20 km gränsen och har inte på något sätt förberett mig på att springa ett marathon, men visst borde det gå att ta sig igenom ändå?

Någon som har tips på hur jag kan försöka lägga upp träningen lite? OM ni tittar i min träningsdagbok så ser ni att det är en del annat som också är där...och jag vill och kan inte stryka något direkt heller. Egentligen bara lägga till saker men det är frågan om det är så vettigt att göra det.
#18
14 juli 2009 kl 20:39
Gilla
Jag fattar inte?

Var står det om cooper testet?

Och vad står det att han har för tid på rodd 500 m?
#19
14 juli 2009 kl 20:46
Gilla
Row 5k: 17:15

Undrar om det är i roddmaskin typ Concept II han har rott det där. Isåfall tycker jag inte att det är så spektakulärt faktiskt...tror jag inte i alla fall..
#20
14 juli 2009 kl 21:01
Gilla
HIIT? Vad är det för något?
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >