Foruminlägg av Åsa Enqvist

#1
6 december 2011 kl 21:19
Gilla
Efter att ha fått Pauluns mellanmålsbar som prov på hälsomässan har ja upptäckta alla möjliga olika bars! Dom flesta tänkta som viktminskningshjälpmedel (måltidsersättning), men ja använder dom som "efter tränings käk"!
Va tror ni om detta? Är det bra att avsluta en löprunda med en måltidsbar (innehåller ca 200 kcal), eller behöver kroppen mera? Senare på kvällen brukar ja äta lite naturella nötter och en kopp te.

Ja äter alltså helt vanlig mat under dagen! Själv tycker ja de känns som bästa mellanmålet, lätt att ta med å så, men va tycker ni ? :)
#2
7 december 2011 kl 12:15
Gilla
Oj, de va inga nådigt va ni ogillar detta!

Tur då att ja mår bra av detta (inga problem med vikten heller, så därför är 200 kcal för ett mellanmål finfint för mej!), så ja litar nog på min egen känsla å kör på!

Som ja skrev så utesluter ja inga mål under dagen för att istället äta en bar, utan de handlar om en efter träningsgrej.

Så... Ja antar att vi alla har våra olika tankar om vad som känns hälsosamt och bra :)

#3
7 december 2011 kl 14:41
Gilla
Men nu handlade de int om måltidsersättning, utan som ett komplement efter träning. Läs de ja skrev först, å kritisera sen rätt saker :)
#4
7 december 2011 kl 15:37
Gilla
Haha, ja, Tom, tack för piken att ja e en långsam löpare! De va ju inte de detta handlade om :)
Ja är instruktör i bodypump också, utöver min långsamma löpning :)

Men ja tar till mej de sakliga ni skriver, de osakliga (som Toms kommentar) sållar ja bort! :)
#5
7 december 2011 kl 15:42
Gilla
Lena, ja sku gärna äta middag efter träningen, men de skulle bli alldeles för sent tyvärr. Så middagen är 2 timmar innan träning, och istället för mera mat efteråt brukar ja ta en bar.

Tor, jo det står måltidsersättning på produkten (naturdiet, allevo å va dom nu heter) och är nog tänkta som viktminskningsprodukt för ordentligt överviktiga.

#6
7 december 2011 kl 16:31
Gilla
Nej Paulun kallar nog sina för mellanmål om ja int missminner mej.

Men alltså, ja tycker ju de där låter bra för ett mellanmål!^^

Men ja säger som Eva S, om någon har bra recept, so bring it on! Ja provar gärna!
#7
7 december 2011 kl 18:10
Gilla
Mikael, e de inte alltid viktigt att ge kroppen energi när den som mest behöver det? Så mycket ha ja ändå läst om hur muskler funkar, att ja vet att dom efter träning behöver både protein och kolhydrater för att kunna ta tillvara de jobb dom just gjort på bästa sätt :)
#8
7 december 2011 kl 18:14
Gilla
Micke, ja hade nog inte väntat mej ett sånt motstånd tror jag. Och denna otrevliga ton som ja fick emot mej bara för att ja äter en bar efter träning var också oväntad, kanske därför som ja reagerade på ett annat sätt än om de hade kommit en bra diskussion av detta.

Nåja, alla har vi vår gud, och ja ha lärt mej att jogg.se´s forum inte är för mej som vanlig motionslöpare och utan totalkoll på va allt innehåller.

Ja ska inte starta fler trådar, så slipper du reta dej på de Micke!
#9
7 december 2011 kl 18:33
Gilla
Mikael, som ja skrev ovan, ja tränan annat än löpning! Ja är instruktör i bodypump, och efter ett sådant pass ätar jag ALLTID! :)

Så sluta nu mobba mej för att ja springer 7km´s rundor, ja gör faktiskt mitt bästa gällande löpningen! :)
#10
7 december 2011 kl 18:35
Gilla
Dessutom "trycker" ja inte i mej nånting alls, ja äter faktiskt som vanligt folk! Ja hade aldrig anat att tonen på detta forumet skulle va så hårt faktiskt! Ja frågade om måltidsbars, och svaren ja får går upp på att ja springer långsamt och kort, och dessutom trycker i mej met.

Nej hujeda mej hörni, ja tror ja drar ut å springer mina 7,5km istället å fokuserar på hur bra ja mår av de, än läggert tid här... :)
#11
7 december 2011 kl 18:36
Gilla
...med reservation för stavningen, kanske ja borde sätta på lampan va de ser ut...
#12
10 december 2011 kl 09:45
Gilla
De va ett komplext ämne detta tydligen! Ja dricker inget proteinpulver, vet knappt va de e... Så ja fortsätter med gott samvete med måltidsbars efter kvällsträningen! :) Dessutom biter inte kostnadsargumentet på mej heller, eftersom ja köpte en hel massa på GeKås för 8 kr styck. Ja vet inte va ja sku hitta på för mellanmål som e lika heltäckande för samma kostnad, som dessutom inte behöver tillagas :)