Löpning Kläder, Skor & Prylar 5 inlägg 170 visningar

Vilka skor ska ersätta ?

Robert Karlsson
1970 • Bohus
#1
24 januari 2010 - 00:28 (Redigerad 24 januari 2010 - 00:30)
Gilla
Hej ! Jag måste snart byta mina ganska så okända skor som jag är jätte nöjd med, Reebok Taikan ib II. Jag köpte dom för 500 kr när Stockholm marathon ihop med Team sportia sålde dom. Jag har varit grymt nöjd med skorna men de har snart gjort sitt. Jag vill nu köpa ett par nya skor med likvärdig löpkänsla, känner faktiskt inte att de etablerade skoexpert butikerna alltid ger rätt skor ? Jag har också ett par NB 1062 som jag provade ut hos en skoexpertbutik i GBG, tycker att dom känns som typ alpinpjäxor, ingen känsla alls ,benen stumnar redan efter ca 3km.
Är nu faktiskt mer och mer emot en massa dämpning och pronations stöd ,ilägg osv än tidigare. Tacksam för idéer om skor med erkänt god löpkänsla, jag väger ca 80 kg,lätt pronation, ganska breda fötter..
1966 • Grums
#2
24 januari 2010 kl 09:17
Gilla
BROOKS RACER ST4 M
på Stadium 499kr tycker jag är bra

Lars Svärd
1973 • Järfälla
#3
24 januari 2010 kl 09:33
Gilla
Det är ju en smaksak, så jag kan ge råd vad som passat mig. Men skall jag vara riktigt ärlig så blir det en ny model varje gång.

Asics DS Trainer är ju mångas favorit, och de håller grymt bra enligt mig. Använde mina rätt mycket när jag köpte dom förra våren, sedan ett halvår har jag de som gå skor och är knappt slitna ändå.

Pumas Eutopia är skor som jag tycker är riktigt sköna. Dessa tycker jag dock påverkar mitt steg för mycket för att springas för mycket i dom.

Där efter är det tunna racer skor typ XC som gäller, men dessa rekommenderar
jag inte att börja toklöpa i på en gång. Med tiden kan man dock köra väldigt mycket med dom om man inte nöter för mycket på hårt underlag.
Robert Karlsson
1970 • Bohus
#4
24 januari 2010 kl 15:02
Gilla
Vincent :Jag åkte iväg tiill Stadium för att kolla upp skorna, jag köpte ett par , kändes jättesköna+ att det är ju jättebilligt, känns dom inte bra att springa i sen får jag väl göra som Lars , ha dom att gå i,haha.
Lars : Jag provade också de "nya" Asics DS tranier, ja dom är lätta , lite smala för mig kanske, jag jämförde ju dom med Brooks Racer St4 och då kändes dom inte bättre , provade dock inte så länge . Jag skall prova dom mer seriöst hos en butik som låter mig byta om dom inte känns bra, dom kostar ju trots allt 1595 kr.
Tack för svaren så länge, skall ut och testa dom nya skorna , alltid roligt med ny utrustning..
Lars Svärd
1973 • Järfälla
#5
25 januari 2010 kl 19:20
Gilla
Jag åkte också och köpte ett par T4 nu. Skall prova dem strax. Inga mönster för vintern direkt, men det börjar blir väldigt kallt nu, så fästet borde funka fint.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.