Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 1638 visningar

Pronationsskor + pronationsstöd??

Åsa Cedervall
1984 • Göteborg
#1
24 maj 2010 - 11:51
Gilla
Jag har hört så många delade meningar i den här frågan, så nu startar jag en egen diskussion och ser vad jag får för resultat :)

Jag har ganska högt fotvalv (tror jag det heter) och behöver stöd för det. Jag har därför såna där specialgjorda iläggssulor som är gjorda för mina fötter. På det har jag Asics Kayano som också ska vara bra om man pronerar.. Enligt sportaffären jag går till ska det här vara jättebra, men sen har jag hört att det inte är bra med det där med kaka på kaka, att både ha sulor och pronationsskor. En annan anledning till Kayano är ju att dämpningen är så bra..

Men vad tycker ni och vad har ni för erfarenheter? Snart dags å köpa nya skor nämligen så jag är lite fundersam :)
David
1980 • Stockholm
#2
24 maj 2010 kl 12:06
Gilla
Ställde samma fråga själv. ( se länk)
http://www.jogg.se/?sida=forum&subid=11159&searchstr=
1965 • Södermalm
#3
24 maj 2010 kl 12:29
Gilla
Jag har varit till en orthoped och fått sulor gjorda för mina fötter. Enligt honom så håller dom upp fotvalven, i mitt fall mest det främre eftersom jag hade problem med höften som tydligen berodde på att det främre fotvalvet kollapsade vid isättningen. Pronationsstöd kan man behöva ändå eftersom det handla mer om att fotleden vinklas inåt, alltså oavsett om fotvalven har stöd eller inte. Det är förstås väldigt individuellt men det ena behöver inte utesluta det andra.Så fick ja det förklarat för mig.
Åsa Cedervall
1984 • Göteborg
#4
24 maj 2010 kl 12:45
Gilla
Tack så mycket för din beskrivning Stefan! Har också kikat in på den föregående diskussionen, tack David! Jag tror faktiskt jag ska ta mig ner till Team Sportia här i stan å prata lite med dem, det är där jag fått inläggen också.. Den butiken ska snart slå igen har jag hört, jättetrist!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.