Löpning Skador & Rehab 9 inlägg 9024 visningar

Smärta i hjärttrakten vid djupa andetag

Stefan
1975 • Halmstad
#1
8 juni 2010 - 22:06 (Redigerad 8 juni 2010 - 22:45)
Gilla
Jag är 34 år. Jag har för vana att jogga samt styrketräna ett par gånger i veckan. Har aldrig haft några skador eller åkommor tidigare.

För ett tag sen gav jag mig ut på en tvåmånaders resa, vilket innebar ett uppehåll från all träning, samt ett lite ohälsosammare leverne än vanligt. Dock inga extrema utsvävningar, bara mycket snabbmat samt en eller två öl på kvällen.

Nu när jag kom tillbaka från min resa gav jag mig ut på en joggingrunda. Allt var som vanligt, förutom att det var lite jobbigare än det brukar, vilket är helt förståeligt efter ett 8 veckors uppehåll.

På kvällen efter joggingrundan så kände jag smärtor i hjärttrakten när jag tog djupa andetag, eller när jag böjer mig framåt hastigt. Vet inte ens om man ens kan kalla det "smärtor", det känns snarare som håll man kan få när man springer.

Nu har det gått 3 dagar sen detta började, och symptomen är oförändrade. När jag andas in väldigt djupt så "smärtar" det i hjärttrakten. Jag har inga andra symtom, och så länge jag håller mig lugn och inte andas häftigt eller gör några extrema rörelser med kroppen så känns det inget. Jag har inte vågat tränat nånting mer sen detta började, endast tagit promenader.

Nån som har nån aning om vad detta kan handla om, och bör jag kontakta läkare?
Lennart
1971 • Vallentuna
#2
8 juni 2010 kl 22:11
Gilla
Hej,
Det enda du kan göra är att kontakta läkar om du är orolig så får de göra en undersökning!

MVH
Stefan
1975 • Halmstad
#3
8 juni 2010 kl 22:17
Gilla
Ja, det känns som att det lutar åt det. Tänkte först att det skulle gå över efter ett par dagar om det handlade om nån form av överansträngning. Kan överansträngning te sig på detta vis?
Oldboy
1952 • Danderyd
#4
9 juni 2010 kl 11:25
Gilla
Ring sjukvårdsupplysningen och hör, de brukar ha koll på sådant som är verkligt farligt. Eftersom du får ont just vid djupa andetag i vila gissar jag (OBS! Gissar!) att det inte är något allvarligt. Träningsvärk i någon andningsmuskel efter att inte ha flåsat på åtta veckor?
1977 • Runhällen
#5
9 juni 2010 kl 15:46
Gilla
Låter som att det är ett muskelproblem definitivt, alternativt en låsning i ett revben :) känner du dig riktigt orolig så gå till läkaren och lita inte på råd på ett internetforum men det låter bekant för mig.
Mikael Magnusson
1982 • Boden
#6
9 juni 2010 kl 18:06
Gilla
Allt som rör hjärtat bör du nog söka professionell hjälp för.
Jonnie Pettersson
1963 • Kimstad
#7
9 juni 2010 kl 20:32
Gilla
Det händer att jag får ont i hjärttrakten vid inandning och i MITT fall är det en muskel i bröstryggen som krånglar. När naprapaten fixat det så fungerar allt normalt igen. Om du är som de flesta karlar så kommer det nog dröja innan du tar dig till en läkare :-) så under tiden kan du ju låta någon trycka med några fingrar till höger om skulderbladet och vandra uppåt för att se om du hittar någon öm punkt.

Men som de flesta skriver... Gå till doktorn och lita inte på vad någon skriver på ett forum.
1973 • Värnamo
#8
9 juni 2010 kl 22:23
Gilla
Jag har haft liknande vid 2 tillfällen och gick till doktorn precis som övriga skriver men i mitt fall var det muskelinflamation som jag fick medicin mot. Inget allvarligt men man blir ändå orolig. Mvh David
Alexander
1984 • Uppsala
#9
9 juni 2010 kl 22:59
Gilla
En nerv kanske? Kände likadant för några årsedan. Kom med jämna mellanrum. Kollade upp det men dom trodde bara det var någon nerv som låg i kläm. Nu är det borta sedan länge!
http://painistemporarygloryisforever.blogg.se
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.