Löpning Skador & Rehab 6 inlägg 1235 visningar

Gräsallergi och löpning

Gertie Ramskog
1965 • Tyresö
#1
7 juli 2010 - 16:12
Gilla
Är pollenallergisk mot gräs och har det ganska tungt att springa just nu. Har pratat med min läkare som egentligen råder mig att springa på löpband inomhus dessa tider då pollenhalterna är höga.
Just nu har jag inte möjlighet att springa på löpband. Jag springer därför kortare än vanligt (5 km) och medicinerar innan.
Hur gör ni som är gräsallergiker? Tränar på som vanligt? Träningsuppehåll?
Staffan Nilsson
1971 • Helsingborg
#2
7 juli 2010 kl 17:15
Gilla
Aerius varje morgon, i övrigt inget speciellt. Jag tycker inte att antihistaminet hjälper om jag bara tar det vid behov (extra behov alltså) men jag jag dem regelbundet så verkar kroppen tagga ner lite och inte behöva mobilisera alla krafter till att bekämpa pollen.
1964 • Huddinge
#3
7 juli 2010 kl 17:34
Gilla
Anna vad menar du med tungt? Svårt att andas(astma) eller att det känns tung i kroppen?
Jag medicinerar mot allergi vid behov och tar Bricanyl i förebyggande vid träning. Jag har haft astma och allergi hela livet. Ju mer vältränad jag är ju mindre problem har jag både med allergi och astma. Har inte funderat över om allergin kan påverka löpningen utan har mest satt den tunga känslan ihop med värmen. Men en del allergimedicin blir jag seg av så det kanske påverkar!
Men det måste väl bättre att springa mindre än inte alls. Löpband är ju så extremt tråkigt att det går nog bort för mig.
1975 • Hässelby
#4
8 juli 2010 kl 08:35
Gilla
Jag har RAST-klass 4-5 på min gräsallergi, vilket är rätt mycket. Medicinerar med Pulmicort, Livostin nässpray och Cetrizin varje dag och det fungerar hyfsat bra och jag tränar på som vanligt.

Det jag märker är att prestationsförmågan blir något nedsatt. Dagar när det är riktigt mycket pollen och jag (dumt nog) springer där det är mycket gräs så kan jag dessutom känna att jag svullnar lite i ansikte och svalg. Håller jag mig inne i stan så fungerar det nästan alltid bra.
Magnus
Stockholm
#5
8 juli 2010 kl 08:49
Gilla
Jag kan träna på som vanligt, tack vare Rhinocort Aqua nässpray, som jag tycker fungerar bra. Antihistamintabletter däremot sänker mig (testat ett flertal) så dessa försöker jag undvika.
1971 • Malmö
#6
8 juli 2010 kl 09:35
Gilla
Jag har det precis som Magnus.. Rhinocort Aqua, och det räcker för min del. Överdoserar en del när det är som värst.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.