Löpning Kläder, Skor & Prylar 93 inlägg 1603 visningar

VFF från Kina

Karl
1987 • Stockholm
#1
30 juni 2010 - 18:36
Gilla
Hej alla

Jag har möjlighet att beställa hem VFF skor från Kina för 500 kr ink frakt om någon är intresserad, det är ju ganska stor risk att de är fake. Men jag tänkte någon kanske ville testa ett billigare alternativ innan man lägger ner den ansenliga summa som ett par VFF i Sverige kostar.

De ser jävligt schyssta ut med Vibram logga och hela köret.
< < < 1 2 3 4 5 > > >
Bodil Ahnoff
1955 • Lycke
#41
3 juli 2010 kl 09:51
Gilla
Det kostar naturligtvis pengar att utveckla bra skor, testa material, att anlita bra designers, att marknadsföra osv. Man kan naturligtvis, med all rätt, undra hur mycket vinst företaget sedan behöver göra för varje par skor. Men sund konkurrens är väl isf. att ta fram en egen produkt inom samma nisch, inte att plagiera eller ännu värre att bara göra en lookalike, utan samma funktioner.
Tycker för övrigt att fördelen med specialbutiker är att där kan jag se o prova skon, få goda råd av utbildad personal. Detta betalar jag gärna lite extra för.
Jag har köpt andra Vibramskor, min erfarenhet är att det är välgenomtänkta, bra skor, inte dyrare än andra sportskor.
1960 • Kullavik
#42
3 juli 2010 kl 09:56
Gilla
Är det någon som VET att Vibram har så hög marginal på skorna?

De kostar faktiskt mindre än "vanliga" löparskor trots att jag kan tänka mig att tillverkningsprocessen är svårare för Fivefingers. Titta på ett par vanliga löparskor och jämför med ett par Fivefingers, och fundera på vilka som är enklast att tillverka. Det ser väldigt pilliigt ut att sy tår jämfört med en hel framfot...

Materialkostnaden är nog försumbar i bägge fallen.

Köper du "vanliga" löparskor så ska du slänga dessa efter max 1.-2 år eftersom dämpningen blir sämre. Fivefingers kan du väl använda tills de är utslitna.

Jag skulle nog hävda att äkta Fivefingers är mer prisvärda än både kopiorna och "vanliga" löparskor..

/B.

#43
3 juli 2010 kl 13:54 Redigerad 25 oktober 2010 kl 19:56
Detta inlägg har raderats
Robin
2008 • Götet
#44
3 juli 2010 kl 19:17
Gilla
De håller länge.

Jag har sprungit kanske 200 mil. I mina KSO.

Sulan i dem är det inget fel på, men limmet har börjat släppa. Beror nog på att jag råkade köra dem i tvättmaskin själva.

Och jag har surfat i dem. Surfa är underbart.

#45
3 juli 2010 kl 19:40 Redigerad 25 oktober 2010 kl 19:56
Detta inlägg har raderats
Nisse
1956 • Östersund
#46
8 juli 2010 kl 10:11
Gilla
Det höga priset på VFF i Sverige och Europa beror till största delen på den italienska huvudimportören som anser att VFF inte är i första hand tränings-löpskor utan modeskor, högsta fashion-design. Kollar man på någon amerikansk webbutik, så blir det genast lite rimligare priser, t ex Fit2Run som säljer KSO för 85 dollar, clubpris 76.50. Förståss lite dyrare ändå än att beställa fake från Kina och samma risk att man åker på tullavgift, men då är det åtminstone original.
1975 • Hässelby
#47
8 juli 2010 kl 12:01
Gilla
Eftersom jag till vardags sysselsätter mig med frågor som rör ekonomisk och organiserad brottslighet så känner jag mig lite manad att göra ett inlägg.

Först det juridiska och det praktiska:
Precis som flera skriver så är det inte brottsligt att i Sverige köpa eller bära piratkopierade kläder eller använda piratkopierade produkter. Är man ute på resa så får man ta in enstaka piratkopierade produkter in till Sverige om (1) värdet är under en viss summa (som jag inte har i huvudet) och (2) införseln inte syftar till kommersiell verksamhet. I många länder är det dock olagligt att köpa piratkopierade produkter så det är därför rätt osmart att göra det eftersom ett par solglasögon kan komma att kosta upp mot 10000 Euro i böter.

Observera att samma regler INTE gäller vid köp via postorder eller via Internet. Via postorder och Internet råder nolltolerans. Fastnar ett paket i tullen med varor som misstänks vara piratkopior så händer följande: Tullen avgör om det verkar vara piratkopior. Därefter kontaktas företaget som äger rättigheterna till varumärket. Detta leder sedan antingen till en civilrättslig process eller till en förlikning. De förfalskade varorna får du inte behålla, utan de förstörs.

Till den moraliska aspekten, som är den viktigaste enligt min mening:

Vill du verkligen stödja den organiserade brottsligheten? För det är den typen av organisationer som driver tillverkning och försäljning av kopior. Det innebär att du samtidigt stödjer att människor (både vuxna och barn) illegalt arbetar under slavliknande förhållanden som är betydligt värre än de förhållanden som råder vid s.k. sweatshops. Det innebär att du finansierar vidare kriminalitet som droghandel, trafficking, prostitution, osv. Piratkopiering är den organiserade brottslighetens i särklass största inkomstkälla och bidrar alltså till att finansiera övrig kriminalitet.

Att köpa piratkopior med tänket att det är en näsknäpp på företag som säljer sina originalprodukter till överpriser är korttänkt. Den största skadan är inte den ekonomiska skadan för enskilda företag, utan att man faktiskt stödjer den organiserade brottsligheten med allt vad det för med sig.
1979 • Strängnäs
#48
8 juli 2010 kl 13:54
Gilla
Vad gör vuxna och barn som illegalt arbetar under slavliknande förhållanden när vi slutar att köpa skor?

Känns som att det växlades upp lite då ingen av oss vet vilket företag eller har någon info alls om skon.

En fråga som dyker upp i mitt huvud är: hur ska jag som kunde via postorder kunna avgöra om något är pirat eller inte via internet?
Tor
1975 • Göteborg
#49
8 juli 2010 kl 14:34
Gilla
"En fråga som dyker upp i mitt huvud är: hur ska jag som kunde via postorder kunna avgöra om något är pirat eller inte via internet?"
På priset.
1979 • Strängnäs
#50
8 juli 2010 kl 14:39
Gilla
Tor: Så alla skor som säljs i England och skickas hit är pirat?

Dom är ju en bra slant billigare än Svenska även med frakt.
1975 • Hässelby
#51
8 juli 2010 kl 15:33
Gilla
Janne skriver: "Vad gör vuxna och barn som illegalt arbetar under slavliknande förhållanden när vi slutar att köpa skor?

Känns som att det växlades upp lite då ingen av oss vet vilket företag eller har någon info alls om skon."

Även om t.ex. Nike har kritiserats för sina sweatshops, så måste du väl ändå tillstå att det är skillnad på om det är Nike eller den kinesiska maffian som är arbetsgivare. Möjligheterna att trycka på för bättre arbetsförhållanden är en smula större när det gäller legala företag som har ett rykte och varumärke som de är rädda om.

Anledningen till att jag tog upp vem det är som tillverkar piratkopior är att flera inte tyckte att det verkade relevant huruvida skorna var piratkopior eller inte. Det kanske inte är relevant för en del, men för mig är det relevant. Och det finns säkert dem som anser att det är relevant, men som inte har tänkt på vad det är för typ av verksamhet som man stödjer när man köper piratkopior.

Ett sätt att ta reda på om skorna är piratkopior är se efter om dem som säljer är auktoriserade återförsäljare eller inte.
Tor
1975 • Göteborg
#52
8 juli 2010 kl 15:48
Gilla
Janne:
"Så alla skor som säljs i England och skickas hit är pirat?"
Det vet du redan svaret på.

Man kan naturligtvis inte jämföra priser mellan olika marknader för att avgöra om priset är rimligt eller inte. Ett par VFF för 500 inkl frakt från Kina är inte rimligt för ett par äkta VFF.
#53
8 juli 2010 kl 15:57 Redigerad 25 oktober 2010 kl 19:59
Detta inlägg har raderats
Tor
1975 • Göteborg
#54
8 juli 2010 kl 16:03 Redigerad 8 juli 2010 kl 16:04
Gilla
"1.000 kronor för ett par äkta VFF är inte rimligt det heller."
Med "rimligt" menar jag naturligtvis "rimligt i förhållande till prissättning för originalvaran".
Om det är en rimlig kostnad för ett par skor är ju en personlig åsikt.

"Där anses de alltför dyra."
Jag gissar att det är någon tysk du talat med som sagt att dom är alltför dyra? Eller är det verkligen en allmän uppfattning i Tyskland?

"Vad kostar de i Sverige?"
Titta på någon av återförsäljarnas hemsidor vetja!
1979 • Strängnäs
#55
8 juli 2010 kl 17:15
Gilla
Tor: jag kan faktiskt inte hålla med dej riktigt 500 för ett par äkta VFF ifrån Kina känns faktiskt rimligt för mej, mycket produseras i Kina och säljs till helt andra pengar där och runt om i Asien. Senaste grejen jag köpte i Asien som var äkta var Jeans som jag köpte till ca 30% av Svenska priset. Ja dom var äkta.

Johanna: Du har rätt det var bara en brandfackla, det är lätt att säga att man inte ska köpa pirat pga slavlöner och så men många tänker inte på vad som är alternativet för dom som jobbar där, jag skulle ju hellre tillverka skor än att bli offer för en tjock Tysk på gatan. (Ber genast om ursäkt till alla Tyskar, det var bara ett exempel)
1960 • Kullavik
#56
8 juli 2010 kl 17:33
Gilla
Köp här så får ni riktiga - det ÄR skillnad i sulmaterialet.
Jag har både och (3 par riktiga -Sprint, KSO och Speed - samt fake Classic).
Mina två år gamla Sprint är betydligt mjukare i sulan än mina nästan nya Classic, och det är en helt annan känsla.

Köper ni kopior från Kina så är det precis det ni får. Det är väl ett par år sedan som någon kinesisk firma kopierade BMW X5. Är det någon som tror att kvaliteten på denna bil var likvärdig med originalet?

Jag tycker att ni ska köpa original! De är betydligt mer prisvärda en ett par Adidas eller Nike löparskor från en vanlig sportbutik.

My 2c,

/B.
Tor
1975 • Göteborg
#57
8 juli 2010 kl 17:52
Gilla
"Senaste grejen jag köpte i Asien som var äkta var Jeans som jag köpte till ca 30% av Svenska priset. Ja dom var äkta."
Visst kan man hitta billiga original även i Kina men 500:- inklusive frakt är inte i närheten av 30% av det svenska priset.
1984 • Njurunda
#58
8 juli 2010 kl 19:31 Redigerad 8 juli 2010 kl 19:32
Gilla
500spänn är mer än 30% av det svenska priset så det är rimligt.
Vart har Jens tagit vägen?
Henrik Kroon
1969 • Anderstorp
#59
8 juli 2010 kl 20:26
Gilla
Jag diskuterade bilpriser med mina kinesiska kollegor vid mitt senaste besök och frågade vad en ny Audi A4 kostar i Kina, enligt dom ligger priset på 320-350´ Yuan/RMB (ca 50-80´ över svenskt pris?). Då undrade jag om det beror på importtullarna men det priset ska vara på en bil licenstillverkad alt. tillverkad av Audi i Kina. Vad en likadan importerad bil skulle kosta hade dom ingen aning om, bara att den skulle vara bra mycket dyrare.

Min erfarenhet är att originalprylar i allmänhet och elektronikprylar i synnherhet har ett pris som liknar det vi betalar i Sverige.
Jag tittade faktiskt på ett par (äkta) NB-skor i Shanghai förra året och då hade dom en modell för ca 600 RMB vill jag minnas men jag kommer inte ihåg modell och dom visste inte vad pronationsstöd var så jag köpte inga.
Sedan kan man gå till McDonalds och köpa en BigMac & Co för 15RMB, den måltiden hoppas jag var äkta, smakade bra iaf... :)

För egen del så har jag bara köpt löparskor i Sverige men ser nätbutikerna i UK som ett intressant alternativ, så länge man vet precis vad man ska ha. De piratkopierade kläder och skor jag sett i Kina håller inte alls samma kvalité i sömnad och tillskärning som originalen, däremot håller själva materialen många gånger hög kvalité. Piratkopierade löparskor skulle jag aldrig springa i, kanske hade jag köpt ett par om jag hade använt löparskor till "vardags".
#60
8 juli 2010 kl 21:04 Redigerad 25 oktober 2010 kl 20:00
Detta inlägg har raderats
< < < 1 2 3 4 5 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.