Löpning Övrigt 5 inlägg 961 visningar

Hur gör jag?

1989 • mönsterås kommun
#1
1 december 2010 - 20:17
Gilla
Hej . En tjej här på 20 som tränar löpträning cirka 4 gånger i veckan o på en orbitrekmaskin en gång..Tar promenader dom resterande dagarna..
Har fått någon sorts konstig tanke att jag skulle va övertränad nu under en tid..Fastän det inte finns någon grund alls för det!
Nåja det är otroligt störande och har inte sprungit alls lika mkt som jag brukar.. o har tvingat mig till att springa lugnare...Har mkt ångest o kan få för mig vissa saker..Nu har jag haft en svacka med ångest o ännu värre när jag spänner mig när jag ska träna, för det mår jag ju bra av ..att träna..Skulle en dag springa bland mkt folk..resulterade i panik..Har varit ute en gång sen dess..Pulsen höjs ganska snabbt o jag har väldigt svårt att slappna av..Tycker även kylan e jobbig..Inomhus spänner jag mig inte så o det går mkt bättre...Men svårt att skilja på när om jag är trött o får högre puls utav ångest el något annat..Får även panik när det är mkt snö..Kanske folk tycker jag är knäpp nu, men vill bara ha råd o tips hur jag ska göra..Vill ju inte spänna mig utan bara tycka det e skönt o roligt att springa...:)
1989 • Alingsås
#2
1 december 2010 kl 20:26
Gilla
Försök känna att du inte har någon tidspress när du springer. Om du nu springer lugnare kanske du känner att passet aldrig tar slut, men försök att ta passet i små etapper och strunta i tiden några pass och se om det hjälper?
Jag är ingen expert, men jag kan själv bli stressad när jag ska ge mej ut och känner att jag inte kan slappna av för att det finns så mycket annat man ska göra.
Då försöker jag släppa omvärlden helt och tidsperspektiv försvinner, det är en grym frihetskänsla och jag hoppas att du kommer kunna uppleva samma sak :)
1981 • Dals-Ed
#3
1 december 2010 kl 21:17
Gilla
Att tvinga sig springa lugnt låter inte helt avslappnande i mina öron. :)

Jag kanske missat det men vad är det egentligen du får "panik" för? Att springa bland folk? Att det är kallt ute?
Låter som det kanske finns något annat som ligger bakom än just själva träningen men att det är den som blir lidande.
1970 • Uppsala
#4
1 december 2010 kl 22:06
Gilla
mitt tips är att ha en ljudbok i öronen när du springer. Själv springer jag saktare med ljudbok jämfört med musilk (eftersom jag valt musik med tempo). Jag lyssnade på Agneta Sjödins "En kvinnas resa" och den var kanonbra! den sysselsätter tankarna medan man springer så att man kan släppa allt annat och bara vara där och då.
Lycka till och gör det som känns bäst för DIG.
Lisa Wahman
1974 • Örebro
#5
2 december 2010 kl 08:31
Gilla
Hej Jenny!
Håller med Henrik! Tycker Du ska titta på hela din livssituation och inte bara din löpning. Träningen ska ju, precis som Du själv säger, vara något roligt och stimulerande och framförallt inte bli ett tvång. Prova att byta några pass mot långa promenader under en period. Din kropp stressar och risken är att om Du bara pressar på svarar den ändå inte på din löpträning. Av egen erfarenhet vet jag (numer) att kroppen (och sinnet!) måste få ta det lite lugnare ibland. Man kan inte ständigt jaga nya resultat och förbättringar. Ibland måste man helt enkelt komma ikapp sig själv :)
Låter kanske drastiskt men KBT är en suverän samtalsform där Du kan få hjälp med verktyg för hur Du kan ändra stressande tankemönster och undvika "fällor".

Lycka till och ta hand om dig!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.